14 iulie 2017

Aştept o vizită oficială


În primul rând, a lui Viktor Orbán în România. Nu ţin minte să fi fost vreuna, la nivel de vizită de stat (cel puţin din 2010, de la "a doua domnie" a lui Orbán). Sau a lui Tudose, în Ungaria. Orbán a pornit o campanie eficientă contra lui Soros, cu clipuri publicitare şi panouri stradale. Guvernul israelian este şi el contra lui Soros, susţinând campania anti-Soros din Ungaria şi demontând acuzaţiile de "antisemitism" aduse împotriva ei. UE "a atacat juridic" Ungaria pe tema Universităţii Central Europene (CEU) fondată de Soros şi pe care guvernul ungar vrea să o "restricţioneze definitiv". De la CEU provin nenumăraţi absolvenţi sau bursieri trimişi la "specializare", care infectează viaţa publică. Şi nu numai în România.


Chipul lui Soros. Foarte puţin prelucrat.

În România figurează oficial ca activând in ONG-uri circa 90.000 de persoane, majoritatea şi salarizate de către acestea (de la cine vin fondurile şi în ce interese?). Am dubii serioase privind bunele intenţii, la majoritatea ong-urilor.

Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: