10 iulie 2016

O treime din gospodăriile din România "sunt în faliment"


Ăsta-i "bilanţul" celor zece ani de UE (sau de "post-tranziţie"). La care a contribuit ticăloşia clasei politice, complice şi autoare a Marelui Jaf. Vândută "în viu" străinilor. Dar şi tembelismul românesc. De 26 de ani nu suntem în stare să ridicăm partide noi, cu adevărat reprezentative, tooo-ot rotim la putere cele două facţiuni ale Sistemului...

Ştiri pe surse:

Cum arată colapsul României

O treime din gospodăriile din România nu face față cheltuielilor lunare, ne spune Institutul Național de Statistică. Adică se târâie de la o lună la alta, fiind mereu în urmă cu banii. Din înălțimile lor europene, transatlantice și diplomatice, preocupă pe cineva dintre mărimurile României această crudă stare de lucruri? Sau e mai ușor să te dai rotund pe la Summit-uri decât să vezi că la tine în țară oamenii nu își mai permit să-și plătească nici măcar curentul electric?

Dincolo de sărăcia lucie a unei mari părți a populației României stau vorbele frumoase și discursurile sforăitoare. Care nu impresionează pe nimeni, de vreme ce o mare parte dintre votanții țării nici nu se mai prezintă la vot, exact din acest motiv: marea politică nu are nicio legătură cu viața oamenilor. Și, în timp ce pentru alegerile din toamnă se fac și se desfac alianțe, se împart locuri și se fac calcule de eligibilitate, românii nu sunt eligibili pentru o viață normală și își împart banii puțini, numai ei știu cum, ca să nu le ajungă de la o lună la alta. Informația făcută publică de INS ar trebui să fie un șoc pentru societatea românească și pentru clasa politică. Dar e o banalitate, așa că trece aproape neobservată, la fel cum ne-am obișnuit cu accidentele zilnice de pe șoselele țării lăsate de izbeliște (și șoselele, și țara cu totul).

Cum arată colapsul României? Banal, insidios, aproape nebăgat în seamă. Ca o normalitate a absurdului, ca o stare firească a lucrurilor care nu ar trebui acceptate. Sărăcia nu mai șochează și nu mai impresionează pe nimeni, motiv pentru care nu mai e o preocupare. A devenit norma cotidianului, la fel cum știm că vara e cald și iarna e frig, așa ne-am obișnuit cu ideea că în România e sărăcie, ca și cum ar fi o fatalitate.

În toamnă avem alegeri care nu vor fi, nici de această dată, despre România și despre acea treime din populație care nu își poate acoperi cheltuielile lunare. Procesul democratic la noi este despre cei care participă la el și care își împart locurile, nu despre cei care se presupune că ar trebui să fie reprezentați. Sărăcia rămâne mereu acolo, indiferent cum se împarte puterea, ba este și în evoluție. Acesta este adevăratul colaps al României...

8 comentarii :

Anonim spunea...

Si care e problema ?
Nu romanii urlau cu spume la gura, scotindu-si ochii cu degetele raschirate a ''victorie'', moarte si iar moarte ?
Nu romanii a vrut in ue si nato, caci daca nu voiau se rasculau ?
Nu romanii au vrut capitalism si restitutio in integrum si pamintul pe care il lucrau cu Dacia si casele, lasate apoi in paragina sau vindute pe 2 bani si distrugerea economiei multumindu-se cu pensii de mizerie sau ''compensatorii'', nu romanii ai plecat cu milioanele sa stearga la cur niste imbuibati prin jaf si crima si si-au lasat familiile de izbeliste etc. etc....
Nu romanii au ales toate scursurile societatii sa-i conduca SI DINTRE TOTI ROMANII CARE INCCA MAI RASUFLA AU GASIT UN ALOGEN HANDICAPAT TRAS DE SFORI DE AIUREA ?
Nu romanii au acceptat toate umilintele din lume ca asa le spuneau niste tirfe de ambe sexe la tv. ca e ''civilizat si european si occidental si ne-nationalist si ne-comunist etc"" ?

Ei, acum sa sufere pina vor crapa si vor ramine fara suflare pe strazi, ca pe vremea ciumei lui Caragea !
Si nici atunci nu vor fi platit intregul pret al dementei cu care au distrus tot in calea lor !!!

Uite-te la ei cum pling de mila ue, cum condamna brexit-ul, cum se bucura de miile de cizme straine si sculele lor minunate care vor veni sa ne apere de nu se stie cine, ca nici secretarul general al nato nu nominalizeaza vreun dusman anume, cum tremura de frica in fata unei ipotetice posibilitati de a nu mai putea ei sa circule liber prin Lume etc. !

Pai, daca e asa ISI MERITA SOARTA SI PA !!!

De aia nu sint romanii unguri, bulgari, albanezi si, mai les, sirbi, polonezi sau cehi !

Riddick spunea...

Destui tembeli ii trag în jos și pe cei care n-ar merita.


Anonim spunea...

Orice individ, grupare sau partid care a incercat sa faca politica CINSTITA SI PE FATA in Romania din 1990 incoace a fost etichetat ca nationalist, xenofob, rasist, fascist, crestinopat, de extrema-dreapta etc. de catre ventilatorul cu kkt (politruci, radio-tv, ziare, internet, trolli) al mafiei care a luat in stapinire tara asta inca din 1945-47, ai carei exponenti recenti au fost Brucan, P. Roman, Ion Iliescu si ceilalti ticalosi arhicunoscuti ai anilor '90.

Metoda de lucru: "TACTICA SALAMULUI", patentata de Mátyás Rosenfeld.

Sa vedem ce zicea acest Mátyás Rosenfeld (jeg uman, dictator infect si criminal odios, cunoscut mai bine ca Mátyás Rákosi), fost mare-sef al Partidului Comunist Ungar, 1945 – 18 July 1956, despre "TACTICA SALAMULUI", cea care, sustinea el, descria cel mai bine actiunile Partidului Comunist Ungar:

Rákosi s-a laudat ca el a distrus partidele ne-comuniste "taindu-le asa cum tai feliile de salam". Etichetindu-si adversarii ca fascisti (sau chiar doar ca simpatizanti ai fascistilor), a reusit sa forteze opozitia sa-si taie aripa dreapta, apoi cea de centru, apoi pe indivizii de stinga ceva mai curajosi, pina cind au mai ramas activi doar tovarasii de drum dispusi sa colaboreze cu comunistii.

Romanii ar fi bine sa invete sa raspunda unor astfel de acuzatii cu un "SO WHAT?" indiferent si sa-si vada de drum. La nevoie merge si un dos de palma. Lasa-i sa te acuze! Lasa-i sa-ti intenteze procese daca le da mina si chiar pot dovedi ca AI COMIS FAPTE ILEGALE, nu ca ai zis nu stiu ce... Libertatea de exprimare e inscrisa in Constitutie, chiar daca cu strings attached in tara asta prost facuta, si lumea ar trebui sa se prevaleze de LIBERTATEA asta. Ca e o libertate, nu vreun drept oferit cadou de vreun partid sau de vreun guvern.

=== TORLAND ===

Anonim spunea...

Comentariul #1:
Da, sfirsitul dicaturii comuniste a lui Ceausescu a fost o victorie. Trebuie sa fii nebun, securist sau comunist ca sa ridiculizezi bucuria iesirii din iadul ala. Nu stiu ce virsta ai, sper ca nu ai trait anii ceausismului, fiindca altfel sint mari probleme cu tine.

Dorinta de a intra in NATO a fost o expresie a fricii de URSS si de comunism. A fost legitima acum 25 de ani, dar, dupa porcaria pe care NATO le-a facut-o sirbilor, Romania trebuia sa se tina la distanta de banditii astia. Sa speram ca NATO are zilele numarate.

Intrarea in UE s-a facut tentindu-i pe romani cu o multime de promisiuni care nu sunau rau, insa reversul medaliei l-au vazut treptat, in anii care au urmat intrarii. Au fost citiva mari profitori (politruci, oengisti, ziaristi, "analisti"), insa restul natiei a cam pierdut, inclusiv milioanele plecate la munca in Occident. Sclavia "de buna voie" a fost alternativa la moartea de inanitie acasa, in tara. Ca sa nu mai zic ca UE s-a dovedit a fi o veritabila capcana, cu o sumedenie planuri diabolice care au iesit la iveala abia in ultimii ani.

Capitalismul exista de cind lumea, nu e ceea ce ai invatat tu la scoala. Si e natural, adica e bun si sanatos.

Care e problema ta cu "restitutio in integrum si pamintul pe care il lucrau"? Era pamintul lor, pe care l-au confiscat comunistii. Si erau casele lor, construite de ei sau de parintii lor. Ce voiai sa se intimple cu astea?

Problema cu Iohannis nu e ca e alogen, ci ca n-are nici o treaba cu postul ala si ca mai e si o simpla drona bruxelioto-berlinoida. Tu l-ai votat pe cretinul infantil Ponta? Lumea l-a votat pe Iohannis fiindca pe Ponta nu putea sub nici o forma sa-l voteze, iar despre neamt credea ca, daca e neamt, o fi ca Mercedesurile si BMW-urile. Uite ca nici aici nu am avut noroc.

Romanii sint dezbinati, societatea e atomizata si fiecare isi duce propriul razboi impotriva tuturor. Situatia nu se va schimba in bine pina cind romanii nu se vor intoarce nu doar la numeroasele biserici pe care e foarte bine ca le-au inaltat in ultimii ani, ci la credinta. Credinta in Dumnezeu e cel mai puternic element unificator.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Chiar şi ţinerea în mizerie e o strategie politică. Un partid are nevoie de bani, de sedii - îl faci cu nevoiaşi ? Nu prea merge.

Sub masca "restituirii" s-a creat Fondul Proprietatea - active rentabile, 10-20% din acţiunile unor întreprinderi de stat rentabile au ajuns la samsari (străini). Titularii iniţiali şi-au vândut drepturile litigioase la maxim 25% din valoarea "contabilă", probabil gândind că le trece viaţa până primesc integral doar din dividende contravaloarea despăgubirii. Dacă se intenţiona doar despăgubirea şi nu "carierea" proprietăţii de stat, mai bine se crea un fond de - să zicem - 1% din încasările fiscale/bugetare care să fie distribuit titularilor despăgubirilor.

S-a lămurit lumea şi cu Iohannis (la turul doi nu m-am dus, iar la turul întâi n-am votat nici cu Ponta, nici cu Iohannis - ci cu Funar).

Anonim spunea...

Eu sint multumit, indiferent ce virsta am si ''cind am trait'' !
Desi ma injura ''unii'' ajung la concluziile mele !!!
Pe mine si pe covirsitoarea majoritate a romanilor, indiferent de sex, virsta,etnie, religie etc. ne intereseaza SOLUTII NU EXPLICAREAA SAVANTA STARILOR MALIGNE CARE NE-AU CUPRINS.
Se vede treaba ca e mai greu cu solutiile cind ai insurubate in neuron idei fixe si proaste sau dusmanoase !
Nu vreau sa intru in discutii contradictorii cu nimeni, fiindca respect tinuta acestui blog, dar resping categoric unele din afirmatiile gen ''axioma'' facute de dl. TORLAND.
Doresc tuturor o saptamina buna !

Riddick spunea...

Soluțiile trebuie și explicate, că lumea să le accepte și să participe la "reparație". Din explicație nu poate lipsi descrierea stării de fapt de la momentul respectiv, și cum s-a ajuns la ea.

Anonim spunea...

Descrierea/analiza starii de fapt si cum s-a ajuns la ea TREBUIE SA FIE CORECTA, altfel pornim din start pe aratura .
Iar daca descrierile astea nesfirsite, de fapt incercari de a ni se spune ce trebuie sa intelegem si cum sa interpretam CEEA CE SIMTIM ZI DE ZI, CLIPA DE CLIPA, CA SA FIE CORECT POLITIC, nu sint urmate de solutii logice, praful se alege de noi !
Asa ni s-a impus de aiurea ce trebuie sa facem cu tara noastra si iata unde am ajuns !
Indiferent cit de grobian va fi cel care ma combate fiindca asa vrea sau are el sarcini, ramin la parerile mele; desigur ca nu este nimeni obligat sa le accepte sau sa le popularizeze.
Destul am fost ''unanimi'' in socialism.
Traim o epoca mizerabila care a pervertit multi oameni, acestia contribuind la perpetuarea ei !!!
Nu-i nimic, toti vor plati pretul, inclusiv cei care au avut un dram de luciditate in plus !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: