29 aprilie 2016

Dacă nici măcar Rusia şi China nu pot elimina "influenţa", te-ntrebi ce şanse de independenţă au statele mici...

Dacă Rusia și China nu se dezangajează din relația cu sistemul occidental și dacă nu renunță la economiștii neoliberali, vor trebui să recurga la război, pentru a-și apăra suveranitatea. 

(Putin se pare că pregăteşte eliminarea "cârtiţelor" din sistem; dar alţii erau mult mai pesimişti)

Cotidianul:

Al Treilea Război Mondial a început
SUA, Rusia, China și Armagedonul în viziunea lui Paul Craig Roberts

În opinia lui Paul Craig Roberts, fost asistent al secretarului american al Trezoreriei în timpul administrației Reagan, al Treilea Război Mondial a început. Rămâne doar ca acesta să treacă la nivelul său ”fierbinte”, în care vor vorbi armele. După perioada petrecută la Trezoreria SUA (1980-1981), Paul Craig Roberts a devenit un critic al teoriei neoliberale și al neoconservatorismului promovat de George W. Bush, afirmându-se ca susținător al politicilor lui Vladimir Putin.

”Washingtonul poartă în acest moment un razboi economic și de propagandă împotriva a patru membri din grupul BRICS – Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

Brazilia și Africa de Sud sunt destabilizate cu scandaluri politice fabricate. Ambele state sunt în dispută cu politicienii finanțați de Washington și cu ONG-urile finanțate din aceeași sursă. SUA își trimite agenții politici care cer acțiuni împotriva guvernelor, iar ONG-urile sunt trimise în stradă pentru a protesta.

SUA au încercat același lucru în China, odată cu ”protestele” orchestrate ale studenților din Hong-Kong. Washingtonul a sperat că protestele se vor extinde în China, dar scenariul a eșuat. Washingtonul a încercat asta și în Rusia, cu proteste împotriva realegerii lui Putin, dar planul a eșuat.

Pentru a destabiliza Rusia, Washingtonul are nevoie de o influență mai mare în interiorul țării. Pentru a obține acest lucru, SUA au cooperat cu marile bănci din New York și cu Arabia Saudită pentru a coborî prețul petrolului de la peste 100 de dolari pe baril la 30 de dolari. Aceasta a pus presiune pe finanțele Rusiei și pe rublă. Pentru a răspunde la necesitățile bugetare ale Rusiei, aliații Washingtonului din Rusia propun președintelui Putin să privatizeze sectoare importante ale economiei, pentru a acumula capitalul străin necesar la acoperirea deficitului bugetar și la sprijinirea rublei. Dacă Putin cedează, atunci active importante ale Rusiei vor trece de sub controlul Rusiei sub controlul Washingtonului.

În opinia mea, cei care presează pentru privatizare sunt fie trădători, fie proști. Orice ar fi, ei sunt un pericol pentru independența Rusiei. După cum am mai spus, neoconservatorii sunt conduși de aroganță și de mândria nemăsurată. Pentru a obține hegemonia americană în lume, au renunțat la precauție în acțiunea lor de a destabiliza Rusia și China.

Implementând politicile economice neoliberale pe care le solicită economiștii lor formați în tradiția occidentală neoliberală, Rusia și China se predau Washingtonului. Acceptând linia ”globalismului”, folosind dolarul, participând la sistemul occidental de plăți, deschizându-se către destabilizarea determinată de fluxul de capital străin, găzduind bănci americane și permițând patronajul strain, guvernele Rusiei și Chinei au pregatit calea către destabilizare.

Dacă Rusia și China nu se dezangajează din relația cu sistemul occidental și dacă nu renunță la economiștii neoliberali, vor trebui să recurga la război, pentru a-și apăra suveranitatea.”

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: