Dacă Rusia și China nu se dezangajează din relația cu sistemul occidental și dacă nu renunță la economiștii neoliberali, vor trebui să recurga la război, pentru a-și apăra suveranitatea.
(Putin se pare că pregăteşte eliminarea "cârtiţelor" din sistem; dar alţii erau mult mai pesimişti)
Cotidianul:
Al Treilea Război Mondial a început
SUA, Rusia, China și Armagedonul în viziunea lui Paul Craig Roberts
În opinia lui Paul Craig Roberts, fost asistent al secretarului american al Trezoreriei în timpul administrației Reagan, al Treilea Război Mondial a început. Rămâne doar ca acesta să treacă la nivelul său ”fierbinte”, în care vor vorbi armele. După perioada petrecută la Trezoreria SUA (1980-1981), Paul Craig Roberts a devenit un critic al teoriei neoliberale și al neoconservatorismului promovat de George W. Bush, afirmându-se ca susținător al politicilor lui Vladimir Putin.
”Washingtonul poartă în acest moment un razboi economic și de propagandă împotriva a patru membri din grupul BRICS – Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.
Brazilia și Africa de Sud sunt destabilizate cu scandaluri politice fabricate. Ambele state sunt în dispută cu politicienii finanțați de Washington și cu ONG-urile finanțate din aceeași sursă. SUA își trimite agenții politici care cer acțiuni împotriva guvernelor, iar ONG-urile sunt trimise în stradă pentru a protesta.
Pentru a destabiliza Rusia, Washingtonul are nevoie de o influență mai mare în interiorul țării. Pentru a obține acest lucru, SUA au cooperat cu marile bănci din New York și cu Arabia Saudită pentru a coborî prețul petrolului de la peste 100 de dolari pe baril la 30 de dolari. Aceasta a pus presiune pe finanțele Rusiei și pe rublă. Pentru a răspunde la necesitățile bugetare ale Rusiei, aliații Washingtonului din Rusia propun președintelui Putin să privatizeze sectoare importante ale economiei, pentru a acumula capitalul străin necesar la acoperirea deficitului bugetar și la sprijinirea rublei. Dacă Putin cedează, atunci active importante ale Rusiei vor trece de sub controlul Rusiei sub controlul Washingtonului.
În opinia mea, cei care presează pentru privatizare sunt fie trădători, fie proști. Orice ar fi, ei sunt un pericol pentru independența Rusiei. După cum am mai spus, neoconservatorii sunt conduși de aroganță și de mândria nemăsurată. Pentru a obține hegemonia americană în lume, au renunțat la precauție în acțiunea lor de a destabiliza Rusia și China.
Implementând politicile economice neoliberale pe care le solicită economiștii lor formați în tradiția occidentală neoliberală, Rusia și China se predau Washingtonului. Acceptând linia ”globalismului”, folosind dolarul, participând la sistemul occidental de plăți, deschizându-se către destabilizarea determinată de fluxul de capital străin, găzduind bănci americane și permițând patronajul strain, guvernele Rusiei și Chinei au pregatit calea către destabilizare.
Dacă Rusia și China nu se dezangajează din relația cu sistemul occidental și dacă nu renunță la economiștii neoliberali, vor trebui să recurga la război, pentru a-și apăra suveranitatea.”
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu