17 iulie 2015

UE cere bani României pentru Grecia

 Nu vreţi să ne facem noi o Uniune Românească?
 Cu Muntenia, Moldova, Transilvania şi Dobrogea?
 Sunt dispus să dau bani pentru Dobrogea. 

BURSA:

MAI ÎNTÂI CĂ NU VREAU!


MAKE


     Eu, unul, nu vreau să-i dau Greciei 1,5 miliarde de euro, cum pare că a hotărât ieri Comisia Europeană să ne ceară fiecăreia dintre ţările membre ale Uniunii Europene, care nu suntem şi membre ale Zonei Euro (o garanţie totală de 13 miliarde de euro, împărţită la 9 ţări, dă o medie de 1,44 miliarde).
     Ştirea despre această solicitare a fost difuzată de Agerpres, la ora 16:21, de la Sofia (o preluare după Agenţia de ştiri bulgară BTA), relatând că vicepremierul Rumiana Bacivarova a precizat că apelul Comisiei Europene către statele membre ale Uniunii Europene de a ajuta Atena cu noul program de asistenţă nu este privit "pozitiv" de guvernul de la Sofia.
     Nu, nici eu nu îl privesc "pozitiv".
     Mai întâi că noi suntem nişte pârliţi, care abia dacă ne ţinem pantalonii pe noi, cum şi bulgarii sunt.
     Şi tot mai întâi, că pe noi ne-a ferit Dumnezeu să fim în Zona Euro, care se dovedeşte, acum, că nu este o ţintă, un exemplu, ci acolo s-au golit borcanele şi nu văd de ce ar trebui să le umplu eu.

     Mai întâi că eu nu sunt de acord ca Grecia să primească bani ca să rămână în Zona Euro, dar asta-i o chestie de principiu, pentru că se vedea cu ochiul liber, încă de acum cinci ani, că e falită şi că nu-şi poate plăti datoriile încă de pe atunci (care erau cu vreo 300 de miliarde mai mici), darămite acum, când înţelepţii Comisiei Europene vor să verse încă...dracu ştie cât, că-i vorba de sume combinate, de 90 de miliarde, plus vreo 35, plus ce le mai trece lor prin minte peste noapte, să le adauge la ce nu pot plăti!
     Dar, mai întăi că una e să nu fiu de acord, în principiu, şi alta este să-mi ceri bani să faci acel lucru cu care nu sunt de acord şi ajung să nu fiu de acord la pătrat.
     Mai întâi că nici grecii nu vor să fie ajutaţi cu confiscarea insulelor, a electricităţii, a reţelelor de infrastructură a porturilor; ei vor să fie lăsaţi în durerea lor, iar eu nu vreau să fiu parte la acest "subsidiu" dubios.
     Mai întâi că, atunci când ne dă bani (pe care eu nu i-am văzut niciodată, decât pe panouri înălţate în ţară pentru Victor Rebengiuc), Uniunea Europeană ne cere şi pe mă-sa şi pe ta-su - condiţii imposibile - şi nu ajunge nici un ban la mine, ci la hoţii şi vardiştii care apoi se bagă reciproc la puşcărie.
     Mai întâi că Uniunea Euopeană nu pare să îndeplinească ea insăşi condiţiile de stricteţe financiară pe care nouă ni le impune, căci ea se joacă cu trilioanele de euro ca şi când ar fi popice - lunar, emite 60 de miliarde, din nimic, nu o costă nimic, ci tot pe mine mă costă (la comerţul exterior, după cum e cazul).
     Mai întâi că banii pe care-i dă Uniunea Europeană sunt numai pentru proiecte de care eu insumi nu am nevoie - unde-s finanţările pentru reţelele de distribuţia presei, sau pentru sprijinirea activităţii jurnalistice, sau pentru tipografii, sau, pur şi simplu, pentru ziare?!; ce naiba, Uniunea Europeană nu a auzit de câinele democraţiei, de fluidizarea informaţiei pentru înflorirea comerţului, de rolul presei în dezvoltarea economică, socială şi culturală?!
     Mai întâi că...am obosit să explic.
     Mai întâi că nu vreau!.
     Dom'le, nu-mi convine.
     Nu vreau să ne vină această solicitare, e penibilă.
     Nu vreau nici măcar să fie luată în discuţie în Parlament, pentru că Parlamentul nostru face sluj la UE, cum a făcut şi Parlamentul Greciei, aprobând acordul care îi transformă pe greci în sclavi, pe muzică de cockteil Molotov, în Piaţa Sintagma.
     Mă tem că solicitarea va fi aprobată de Guvernul nostru, instantaneu, fără să o mai treacă prin Parlament, pentru că toţi ştim că nu-i decât pierdere de timp.
     Într-adevăr, pe la orele 16.40, ziariştii noştri au primit o confirmare, pe surse, că ştirea bulgarească este corectă: "Surse europene ne-au declarat că la al treilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, care ar putea fi gata la finalul acestei luni, prin Mecanismul European de Stabilitate, ar putea participa, în principiu, toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.
     Acest ajutor este condiţionat însă de mai multe angajamente pe care trebuie să le respecte Grecia, dar şi de rezultatul din Parlamentele ţărilor din zona euro care votează acordul semnat luni de principiu între ţările din zona euro şi Grecia."
     Autorităţile noastre habar n-aveau de ştire.
     Nimeni.
     Nu vreţi să ne facem noi o Uniune Românească?
     Cu Muntenia, Moldova, Transilvania şi Dobrogea?
     Sunt dispus să dau bani pentru Dobrogea.

     *  NOTĂ
     Statele din Uniunea Europeană care nu sunt membre ale Zonei Euro: Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Ungaria, Polonia, România, Suedia, Marea Britanie.
     *
     *  16:21 Bulgaria, reticentă faţă de participarea la finanţarea de urgenţă a Greciei
     Sofia, 16 iul /Agerpres/ - Bulgaria este reticentă faţă de participarea la finanţarea de urgenţă a Greciei, a semnalat joi vicepremierul Rumiana Bacivarova, precizând că apelul Comisiei Europene către statele membre ale Uniunii Europene de a ajuta Atena cu noul program de asistenţă nu este privit "pozitiv" de guvernul de la Sofia, transmite BTA.
     Bulgaria nu şi-a anunţat deocamdată poziţia, însă direcţia spre care se îndreaptă aceasta "nu este către un răspuns pozitiv", le-a declarat Rumiana Bacivarova reporterilor.
     Comisia Europeană a solicitat Bulgariei, ca şi celorlalte opt state din Uniunea Europeană nemembre ale zonei euro, să contribuie printr-o garanţie la finanţarea de urgenţă a Greciei de aproape 13 miliarde de euro.
     "Noi respectăm cu stricteţe regulile UE şi credem că de la ţări precum Bulgaria, care urmează regulile în pofida tuturor dificultăţilor şi care nu au resurse, nu ar trebui să se aştepte să salveze state care nu au respectat regulile", a explicat vicepremierul bulgar.
     Rumiana Bacivarova a menţionat că discuţiile pe această temă vor continua, decizia finală a Bulgariei urmând să fie anunţată de premierul Boiko Borisov.
     AGERPRES

8 comentarii :

Riddick spunea...

A uitat Banatul (la "uniune"), dar o pun pe seama neglijenţei. Aşa, ar fi trebuit menţionată şi Crişana ("Partium", cum îi zic ungurii), care - istoric - nu e-n Transilvania "propriu-zisă", ci la vest de ea.

AnonimG spunea...

http://www.activenews.ro/externe/Tusk-In-Europa-exista-o-nemultumire-larg-raspandita-care-s-ar-putea-transforma-intr-un-nou-1968-revolutionar-121752

Daca e asa poate nu mai apucam sa ''cotizam'' pentru greci !!!

Riddick spunea...

"Mustul care fierbe" (de Octavian Goga) ;-)

Anonim spunea...

Voi ati adus GRECIA unde este voi sa o scoateti de acolo unde a ajuns. Do-n BOGDAN DIACONU se aude? La BRUXELES ... PARIS, LONDRA, ...

Riddick spunea...

"Ăia" aud, dar fac pe proştii.

Anonim G spunea...

Pai, parerea mea este ca, daca fac pe prostii, sa-i obligam sa se ''destepte'' !
Lumea zice ca Grecia a pierdut dar, de fapt, a obtinut vreo 80 de miliarde(colectate SI de la prosti), iar fmi-ul o va ajuta sa i se ierte o parte din datorie.
Deci, noi platim TOT TIMPUL si altii SUG TOT TIMPUL .
Nu acuz Grecia de ceva, dar desfid pe oricine imi va mai spune ca apartenenta la ue e benefica pentru noi.

Anonim G spunea...

Pe asta cum sa o mai inteleg, altfel decit o manipulare de Ferentari ?

http://www.activenews.ro/externe/O-televiziune-germana-i-a-umilit-pe-greci-cu-o-imagine-JOSNICA-si-un-mesaj-UE-2015-Grecia-a-fost-pusa-la-locul-ei-122010

Riddick spunea...

Banii ăia merg la "creditorii Greciei", nu-i cheltuie grecii. Mediile bine informate vorbesc despre perspectiva unei posibile revoluţii în Grecia, alţii bagă zvonuri "cu parfum de credibilitate" despre o lovitură de stat militară.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: