11 noiembrie 2013

"Nepotul politic" al lui Ilici laudă Bilderbergul


Adică Ionuţ Vulpescu, deputat PSD/USL (şi care într-o vreme îi era "secretar"), "copilul politic" al lui Ilici fiind, evident, A. Năstase. De la o vreme m-am uitat mai atent la mişcările ăstora, şi am ajuns la concluzia că avem de-a face cu globalişti, gorbaciovismul fiind doar o formulă de tranziţie.
Un vizionar al Europei: Thierry de Montbrial (Q Magazine):

"Thierry de Montbrial, căci despre el este vorba în rândurile de mai sus, este unul dintre foarte puținii viitorologi care, la căderea comunismului, în loc să jubileze arogant și să proclame victoria Vestului asupra Estului, au înțeles suferința Estului. Și a afirmat că viitoarea Europă nu se va putea construi prin înghițirea Estului de către Vest, ci printr-un efort creator la care să participe fiecare dintre națiunile eliberate de spaima Războiului Rece și de servituțile împărțirii Bătrânului Continent în blocuri strategice adverse. Că noua Europă nu trebuie să fie o nouă birocrație și o nouă dictatură a pieței, ci un spațiu al diversității și toleranței, al diferențelor care întăresc solidaritatea și al valorilor naționale armonizate într-o construcție comună. Pentru Thierry de Montbrial, nu numai valorile sociale diferențiază Europa Unită de orice altă construcție similară, ci și valorile culturii, ale creativității."

"Când însă un spirit de talia lui ține un discurs de recepție la Academia Română, intitulat Sensul istoriei, în care amintește contribuția românilor la istoria Europei și a Franței, jignirile pline de parapon ale cutărui mediocru gazetar francez sau englez se prăbușesc rușinate. Când, împreună cu Eugen Simion, Thierry de Montbrial aduce an de an, din 2002, patru academii europene (Academia Franceză, Academia Regală de Științe Economice și Financiare din Spania, Academia Regală de Limbă și Literatură Franceză din Belgia și Academia Română) la aceeași masă a dialogului, spre a gândi, înaintea politicienilor, viitorul Europei, declarația ostilă a cutărui ministru francez sau discursul arogant al unui eurodeputat german nu mai valorează nici cât hârtia pe care sunt tipărite."

"La 70 de ani, România l-a sărbătorit pe cel care este membru de onoare al Academiei sale într-un mod sobru și potrivit cu personalitatea sa. Fundația Națională pentru Știință și Artă a editat un volum bilingv, intitulat (cum altfel?) Penser l’Europe/ A gândi Europa, conținând discursul de recepție al lui Thierry de Montbrial la Academia Română, cele zece conferințe susținute în cadrul colocviului Penser l’Europe și alte două, susținute pentru bursierii programului postdoctoral de științe umaniste al Academiei. O carte fundamentală atât pentru că jalonează traseul construcției noii Europe Unite, cât și pentru că deschide calea pentru o reflecție cu privire la viitorul acesteia. O carte care oferă soluții la criza, deopotrivă economică, financiară, politică și culturală, care afectează continentul în ultimii ani, slăbindu-i coeziunea și diminuând la cote primejdioase încrederea cetățenilor."

"E o onoare pentru România și pentru cultura română să se bucure de solidaritatea și de afecțiunea unei personalități ca Thierry de Montbrial. Sunt convins că și marele cărturar francez, unul dintre logotheții Europei de azi, a simțit în nenumărate rânduri solidaritatea și afecțiunea României."

3 comentarii :

Riddick spunea...


Thierry de Montbrial, lider al Bilderberg, la Bucureşti

http://adevarul.ro/news/eveniment/thierryde-montbrial-lider-bilderberg-bucuresti-1_524bce61c7b855ff56ecfd25/index.html


România şi lumea în 2014: viziunea Bilderberg. Thierry de Montbrial: Cine nu se adaptează va pierde!

http://adevarul.ro/news/eveniment/vocea-umbra-thierry-montbrial-1_524d6a4ac7b855ff56f56a7e/index.html

Crystal Clear spunea...

Foarte buna remarcă :
"De la o vreme m-am uitat mai atent la mişcările ăstora, şi am ajuns la concluzia că avem de-a face cu globalişti, gorbaciovismul fiind doar o formulă de tranziţie."

Riddick spunea...

Declicul a venit după 2005 ("nu" -urile francez şi olandez la aşa-zisa "Constituţie UE", la referendumuri).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: