17 octombrie 2013

PDL tot nu s-a-nvăţat minte


E clar că mascarada cu "revizuirea Constituţiei" e centrată pe regionalizare (scopul real). După cum spune şi Boc:
"Eşecul realizării regionalizării de către Guvernul USL va costa România miliarde de euro, pe care le vom pierde de la UE în exerciţiul financiar 2014-2020. Fără regionalizare, România nu va fi în stare să aibă bani suplimentari de la UE, se va menţine aceeaşi birocraţie stufoasă care este şi acum, vom merge în continuare cu geanta, cu rucsacul la Bucureşti pentru a ni se aproba proiectele, când ele puteau fi aprobate de la nivel regional şi vom pierde şansa ca, la nivel de regiune, să atragem fonduri europene şi să nu fim nevoiţi să mergem prin Guvern, aşa cum mergem în momentul de faţă"
 
"Regionalizarea poate fi făcută şi fără revizuirea Constituţiei, o soluţie fiind comasarea judeţelor, dar pentru asta trebuie să ai curaj politic, să propui reforme în interesul României, nu în interesul politicienilor. Prin faptul că nu există acest curaj politic, România va pierde miliarde de euro în exerciţiul financiar următor. Cei de la USL se tot leagă de revizuirea Constituţiei, se poate face regionalizarea şi prin revizuirea Constituţiei, dar ceea ce nu spune nimeni de la USL este că se poate şi fără."


USL a speculat electoral lozincile PDL şi ale lui EuroBăse, cu "SUE" şi regionalizarea fără referendum, prin "judeţe mari". Dar măcar declară că va încerca să joace după reguli, cu referendum (de va fi falsificat sau nu, precum cel din 2003, rămâne de văzut). PDL (prin Boc, dar şi prin alţii - Vasile Blaga, Alin Tişe, Dorin Florea) continuă să susţină regionalizarea fără referendum, arătându-şi profundul dispreţ faţă de naţiune.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Dar e foarte simplu...

NU BRUXELUL ÎŢI ADUCE VOTURILE, CHIT CĂ-I LATRI LOZINCILE !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: