03 octombrie 2013

Le vede destul de bine, Rogozen...


Băsismul lui Ponta şi vaierele “staţilor de drepţi”. DRAGNEA, regionalizare şi Evul Mediu

[...] "Mă interesează mai  mult heirupul lui Dragnea în direcţia regionalizării decît bulibăşeala cu dosarul referendumului. Descentralizarea e şi ea, iată, un proiect anticomunist, spune vicepremierul:
Noi avem sansa, in aceasta perioada, ca prin regionalizare, prin infiintarea regiunilor administrative, prin reorganizarea administrativa a Romaniei, prin reorganizarea administratiei publice, sa rupem definitiv Romania de comunism.
În acest raţionament de rahat evident că se întîlnesc şi conservatori iubitori de Băsescu, europenizaţi de bani publici veniţi şi local şi european, şi baroni precum Dragnea. E de 20 de ani o idee univocă. Trebuie descentralizat pentru că aşa trebuie, aşa merge şi în Vest, pentru că ne-o cere UE (ceea ce e mult mai nunanţat, nu ne-o cere nimeni).

Descentralizarea vine cu enorme deservicii. Aici se contrazic enorm inclusiv “anticorupţii” care vor şi o sursă nouă de corupţie, aia în care împuterniceşti absolut aiurea autorităţile locale, şi vor apoi şi mai puţină corupţie. Deci primarul şi şeful CJ să îmbuibe clientela locală şi dup-aia să plătească nişte studii de politici publice.

Altfel, Dragnea are intuiţie economică aşa cum au şi unii “băsişti”: mult mai bine sugi bani local, nu mai are rost să te încurci cu centrul. Local, presa e chiar sufocată, controlul e minimal. Local poţi să faci profituri intens. Capitalismul se înţelege bine şi cu feudalismul, staţi liniştiţi. Un Ev Mediu nou cu fonduri europene şi cu afaceri regionale, eu cred că e un vis nu doar realizabil, dar singura politica coerentă a ultimului deceniu. Le va ieşi.

Dragnea e acum văzut ca omul care a rupt măreţul pact Băsescu-Ponta. Păi pactul şi-a făcut deja treaba. Dacă nu-l rupeau riscam să avem deja doi ani plini de guvernare a unui soi de partid unic. Ponta este “băsist” în măsura în care a perpetuat politici de austeritate. Mult mai băsist decît unii procurori care se cred neutri şi tehnocraţi dar sînt îmbibaţi clar de o ideologie simplă anti-sărăcani, anti-corupţie-dar-cu-filtru (fără mari corporaţii urmărite, fără corupţie grea în mediul privat). Apropo de Roşia Montană, cum dracu’ nu s-a sesizat nici un erou băsist sau nebăsist pînă acum în cele o mie de nereguli ale afacerii?"

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/basismul-lui-ponta-si-vaierele-statilor-de-drepti-dragnea-regionalizare-si-evul-mediu-98755.html

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: