13 iunie 2013

Ciumăfaia şi-a şters blogul, deci e clară treaba


Aranjamentul e deja stabilit, nu doar la Curtea Constituţională şi Ministerul Justiţiei, ci chiar şi la CEDO, unde România va trimite trei candidaturi pentru un post de judecator, care îi revine. Cazanciuc joacă teatru
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri seară, la Digi24, că dacă Iulia Motoc va fi aleasă judecător din partea României la CEDO, înseamnă că ea s-a prezentat cel mai bine, demnitarul excluzând ipoteza unui "aranjament" în favoarea acesteia. "Dacă acest nume va fi Iulia Motoc, înseamnă că Iulia Motoc este cea care s-a prezentat cel mai bine", a afirmat ministrul Justiţiei.
Iulia Motoc şi-a şters blogul, semn că se apropie "mutarea" (anticipez chiar o demisie a lui Corneliu Bârsan, reprezentantul în funcţie de la CEDO, al cărui mandat expiră în decembrie).

Poate că m-am grăbit cu presupunerea că mutarea se face pentru a-l acoperi pe Băsescu la aprobarea de către majoritatea lui de la CCR a reducerii cvorumului la 30% ("va pretexta: Nu mai am majoritate la CCR, deh... dar, ştiţi ! Eu am fost împotrivă !"). Se pare că acum se va vota pe faţă, Băsescu dorind "să beneficieze de cvorum de 30%", după cum a şi declarat.

"Iulia Motoc | Not only must Justice be done; it must also be seen to be done" (motto-ul blogului)   



"This domain has expired. If you owned this domain, contact your domain registration service provider for further assistance. If you need help identifying your provider, visit http://tucowsdomains.com."

2 comentarii :

Riddick spunea...

Blogul a reapărut de vreo două zile, o fi fost vreo problemă cu domeniul web (neplată, etc.), sau s-a răzgândit şi l-a redeschis.

Riddick spunea...

Update - chiar şi l-a şters, în primele luni din 2014.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: