31 mai 2013

Tăpălagă bate toba ("dururum! dururum!"), îl anunţă pe "noul" jupân, care-l are ca interfaţă pe Ponta


HotNews: 
Agonia elefantului

[...] Cine este, astazi, sistemul? In mod cert, nu mai este Traian Basescu. Noul sistem de putere, cu televiziuni cu tot, mai putin Antena 3, s-a incolonat de sus pana jos in spatele premierului Victor Ponta. Insa nici Ponta singur nu reprezinta sistemul. Este o piesa importanta intr-un angrenaj mai mare. Ati sesizat, poate, deruta ziaristilor de la Antena 3. Nu prea stiau in prima faza pe cine sa acuze. Mihai Gadea, Mircea Badea, Adrian Ursu, Mugur Ciuvica, Oana Stancu au cautat cam debusolati, joi seara, o tinta in care sa traga. In prima faza l-au troznit pe Traian Basescu din reflex, apoi au concentrat tirul pe noul sef DNA, Laura Codruta Kovesi. Spre marea lor dezamagire, nici Kovesi, nici Basescu n-au mare legatura cu asta. Pe bune.

Ma vad nevoit sa subliniez: un intreg sistem de putere se schimba in forta. Unii inteleg asta si se predau, altii se mai zvarcolesc putin dar vor sfarsi prin a-si oferi serviciilor noilor veniti. Mercenarii lui Voiculescu nu sunt chiar genul de principiali. Voiculescu, la fel ca Vantu si Antonescu, face parte din generatia expirata, condamnata sa degajeze putin terenul. In spatele lui Voiculescu si Antonescu s-au incolonat azi fortele securismului tarziu, toti cazutii in dizgratia vremurilor. Nu vor sa accepte nici in ruptul capului ca au pierdut partida, ca au tras cartea necastigatoare iarasi, ca au pariat total eronat si foarte neinspirat declansand razboi Occidentului.

Cam tarziu s-a prins Voiculescu de pasul gresit si a incercat sa dreaga busuiocul printr-un lobby agresiv la Bruxelles, intr-o ultima tentativa de a se rebrandui ca pro-european. Nu mai foloseste la nimic sa intri in Cartea Recordurilor cu cel mai mare steag UE desfasurat vreodata, sa-ti trimiti la Bruxelles seful plutonului de executie sa faca poze cu oficialii europeni. Mult prea tarziu. Ar fi totusi exagerat sa se inteleaga ca tot UE conspira impotriva lui Voiculescu. Si la Bruxelles e suparare mare, si la Washington, dar nu de acolo i se trage. Inamicii sai reali provind din lumea care l-a nascut candva si pe el. Calaii lui se manifesta la fel de feroce, insa prezinta avantajul de a fi mult mai tineri, mai sofisticati, cu afaceri ceva mai complexe, bine racordati la sistemul de putere cu tot ce inseamna el. [...]

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: