02 octombrie 2012

Ponta - o minciună (?) și o omisiune. PDL (prin Videanu) - o dezmințire penibilă


Ponta a afirmat ieri, la conferința de presă, că guvernul PDL ar fi notificat Comisia Europeană că renunță la ajutorul de stat pentru Oltchim sub forma conversiei creanțelor în acțiuni, iar Comisia Europeană ar fi luat act, "fapt menționat în jurnalul oficial al Uniunii Europene" (în martie 2012 CE a aprobat, totuși, conversia, cerută printr-un memorandum din 2009 al guvernului PDL-PSD). De ce, atunci, s-a selecționat un consultant pentru privatizarea Oltchim (PWC) încă din decembrie 2011 ? PDL dezminte că ar fi renunțat la conversie.
"Comisia a decis să închidă procedura de investigare în ce privește garanția de stat, constatând că România și-a retras această notificare și nu a continuat procedura"
De asemenea, Ponta nu a mai amintit de împrumutul de salvgardare pentru Oltchim, de 44-45 milioane de euro (pentru șase luni), promis "în caz de eșec al privatizării". O va face joi, când va anunța "planul de salvare" al Oltchimului ?

Iar Oltchim figura în memorandumul încheiat de Ungureanu cu FMI ca privatizabil până în luna aprilie 2012 ! CE a aprobat la mișto, ca să nu apară că "pune tălpi", mișcările celelalte fiind deja stabilite ? Și scuza că PCC are minoritatea de blocaj în AGA (de peste 33,33%) iar nu ține, PCC are 32% (și statul 54,8%).

 Mărăcine, mărăcine,
Frică mi-e că mor ca mâine,
Frică mi-e că mor ca mâine,
Averea mea cui rămâne?
. . . .
De-o rămâne la străini,
Mi-o-nșiră pe mărăcini,
Trag de ea ca niște câini,
Trag de ea ca niște câini.

Tudor Gheorghe - Frică mi-e că mor ca mâine

3 comentarii :

Gogu spunea...

Buna ziua !
Iata ce cred eu: Ponta a promis nemtilor Oltchim-ul, care urma sa fie dat aproape gratis si sub acoperirea firmei poloneze. Acesta, precum si alte obiective ce urmeaza a fi privatizate ar putea fi pretul pentru ca madam Merkel sa-si schimbe pozitia.
Deja se simte schimbarea macazului(http://www.inpolitics.ro/deutsche-welle-despre-mizeria-morala-a-europarlamentarilor-pdl--art67095.aspx), inclusiv prin vizita lui Tiriac si a unui ''mare'' om de afaceri german la guvern.
Daca aceasta ''plata'' are legatura cu vizita madamei Merkel la Chisinau si un eventual sprijin pentru reunificare, vom vedea. De asemenea, vom vedea daca respingerea concernului Tise are legatura cu vinzarea a 4 unitati siderurgice de catre Mechel. Oricum, rusii NU IARTA !

Riddick spunea...

Bună ziua.

I-ar fi greu lui Ponta să arate înainte de alegeri ce firmă ar favoriza. Eu rămân la ideea că aceea ar fi PCC (Geoană a făcut demersuri pt un "Triunghi de la Weimar" lărgit, din care să facă parte și România).

Germania-Franța-Polonia-România. Polonia e pe față pion ruso-german.

"I-am invitat pe colegii germani să realizăm o întâlnire a 'triunghiului Weimar extins', alături de Comisiile de Politică Externă, de Afaceri Europene şi de Apărare, în format patrulater: Germania - Franţa - Polonia - România, pentru a discuta teme legate de: viitorul economic şi politic al Uniunii; politica energetică comună şi dimensiunea de politică externă, apărare şi securitate comună", a adăugat Geoană. http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/150051-Comunicat-de-pres-Mircea-Geoan-preedintele-Comisiei-pentru-Politica-Extern-din-Senatul-Romaniei.html

http://www.adevarul.ro/international/Rusia-in_-Triunghiul_de_la_Weimar_0_424158179.html

Riddick spunea...

Mechel a mai închis foarte recent capacități similare în alte 2-3 țări.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: