13 septembrie 2012

Václav Klaus: "Am intrat în Uniunea Europeană, și nu într-o federație în care provinciile devin lipsite de sens"Răspunsurile președintelui la întrebările siteului Novinky.cz, în legătură cu declarația lui José Barroso din 12 septembrie 2012

Cum apreciați ideea lui José Barroso de a se transforma UE într-o federație democratică de state naționale?

Această idee a lui José Barroso o resping categoric. Singurul lucru pe care îl apreciez din discursul său de astăzi este că pentru prima dată a admis cu voce tare obiectivele reale ale protagoniștilor aprofundării în continuare a integrării europene. Cu toate acestea, cei precum Barroso le ascund publicului european. În 2004 am intrat în Uniunea Europeană, și nu într-o federație în care provinciile devin lipsite de sens.

Să adere Republica Cehă la această federație? Cât de mult ar însemna aceasta o pierdere de suveranitate?


Cu siguranță că nu, dimpotrivă, ar trebui să ne gândim la modul în care ne vom restaura statalitatea și suveranitatea. Federația nu este exclusă. Uniunea Europeană ar trebui să fie schimbată înspre direcția opusă celei propuse de domnul Barroso. În momentul în care scriu aceste rânduri, 61,8% dintre persoane s-au exprimat pentru dizolvarea Uniunii, în sondajul de pe siteul dumneavoastră, la care au participat 11047 de cititori. Oamenii precum domnul Barroso nu vor să audă asta.

Alex Švamberk, Novinky.cz, 12 septembrie 2012

http://www.klaus.cz/clanky/3182

2 comentarii :

Riddick spunea...

http://www.novinky.cz/domaci/278560-klaus-pro-novinky-barrosuv-plan-vytvorit-z-evropy-federaci-odmitam.html

Riddick spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-international-13215941-presedintele-cehiei-vaclav-klaus-respinge-fermitate-federatie-statelor-natiuni-siguranta-nu.htm


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Hunor Kelemen, 2012: "Sigur, vorbim despre Statele Unite ale Europei şi eu, din acest punct de vedere, pe termen lung, văd o ieşire din situaţia actuală prin crearea acestei structuri. Atunci şi România, ca stat, va avea o autonomie în interiorul Statelor Unite ale Europei, în interiorul „statului mare". Trebuie să tindem către aceste lucruri şi să discutăm foarte sincer şi foarte deschis".

Postări populare: