14 septembrie 2012

USL devine cureaua de transmisie a eurobăsismului


Sau cel puțin asta va fi percepția (reală, aș zice) dacă USL va aproba toate euro-aberațiile anunțate de Băsescu. A și votat pentru ratificarea eurodiktatului fiscal, dealtfel, așa încât m-aș mira să aud contraziceri, altfel decât prin cățeii de presă și de online și prin anumiți vectori de comunicare (spin-doctors). Va trebui oarecare creativitate, spre a se masca opoziția dintre propagandă și măsurile luate de majoritatea guvernamentală.

"Domnul Băsescu va vrea probabil să meargă la Bruxelles. Foarte bine, chiar o să-l rog să meargă la Bruxelles. O să-l rog pe domnia sa să meargă, pentru că vorbim de faimosul cuvânt coabitare şi o să-i propun: Domnule preşedinte Băsescu, cred că e important ca dumneavoastră să mergeţi la Bruxelles şi să le spuneţi oamenilor de acolo: Stimaţi colegi europeni, nu mai luaţi în serios ce am zis până acuma, aia cu lovituri de stat, cu justiţia... Gata, s-a rezolvat problema, m-am întors eu ?"

EuroBăse (folosește "pluralul majestăţii"! - ori vorbeşte şi-n numele USL):

"Avem o singură rezervă: ca procesul de realizare a uniunii bancare să nu se realizeze strict pentru statele, băncile din zona euro. La fel cum am avut o poziţie în care am solicitat ca Tratatul fiscal să fie liber la aderare şi pentru statele din zona non-euro, şi am obţinut acest lucru, la fel şi condiţiile, criteriile de realizare a uniunii bancare trebuie să fie deschise şi statelor nemembre ale zonei euro. Folosesc acest prilej pentru a face un apel la clasa politică, la toate partidele ca în ceea ce priveşte abordările europene să existe un deplin consens pentru că altfel riscăm enorm şi cei care vor fi plătitori ai facturii asumării unuor riscuri nepermise vor fi românii. Sigur că o astfel de abordare înseamnă seriozitate şi consecvenţă, înseamnă să nu laşi dubii asupra apartenenţei tale la Uniunea Europeană sau a voinţei tale de a fi parte a Uniunii Europene, a unei Uniuni solide care tinde şi către realizarea unei Uniuni politice, iar din acest punct de vedere eu sunt un susţinător fără rezerve al proceselor care se desfăşoară, însă degeaba le susţin eu dacă nu vom reuşi să realizăm o unitate în abordarea problematicii europene. Deja am început să aud diverşi analişti, diverşi politicieni care se gândesc să vedem dacă ne interesează sau nu zona euro. Eu vă asigur că rămânerea în afara zonei euro ar fi o dramă pe termen mediu şi lung pentru România."

3 comentarii :

Riddick spunea...

A și scris ceva la temă Roșca-Stănescu:

 "Ca atare, printr-o viitoare uniune noi trebuie sa castigam ceea ce am pierdut. Ceea ce am dat sau ceea ce ni s-a luat. Noi trebuie sa primim asigurari ca vom intra in randul statelor europene cu o economie si cu un nivel de trai performante. A doua realitate deriva din analiza intentiilor polilor de putere UE. Si, in primul rand, a intentiilor Germaniei. Daca Germania vrea consolidare si integrare prin austeritate, atunci ea se va prabusi in sine si va prabusi UE. Daca, dimpotriva, Berlinul vrea dezvoltare si investitii, atunci da, avem ce cauta in federatie."

http://www.corectnews.com/politics/romania-si-federatia-statelor-europene

Anonim spunea...

Nu nu avem ce căuta în federație.

Să ne spună, concret ce avem de cîștigat. Repet, de cîștigat. Imediat sau în scurt timp. Nici să nu aud de amenințări cu "dacă nu facem așa atunci"... atunci nimic, lasă să vină "apocalipsa" și vedem noi atunci.

Scrie SRS, ca despre un fapt de la sine înțeles, cum că nemții vor din start integrare. Punct. Aici ne oprim. De ce vor asta? Ce contează cum se va face integrarea dacă postulezi necesitatea ei. De ce ar vrea nemții integrarea, ce au de cîștigat? Dacă au ei de cîștigat, de unde reise că am avea și noi de cîștigat în funcție, culmea, de metoda prin care se face integrarea, metodă pe care o decid tot nemții! O aiureală.

Linia a fost trasată, acum începe contorsionarea discursului.

Riddick spunea...

Nu cred că va fi vreo dezbatere oficială în România, sau vreun referendum, vor căuta să facă manopera la parlament, ca la ratificarea Tratatului de la Lisabona.

Să vedem ce va face Ponta luni la Bruxel:

Jurnalistii prezentu la Murighiol l-au intrebat pe Ponta si ce crede despre vizita presedintelui Traian Basescu la Bruxelles.

"Basescu isi face autocritica. El a sabotat incontinuu Guvernul. Daca o va face in continuare, va anunt. Constat ca Basescu nu stie ce atributii are sau, daca stie, vorbeste de atributii care nu ii apartin. E foarte bine ca a fost la Bruxelles, voi merge si eu luni. (...)

Nu are dreptul la nicio parere pe zonele care tin de Guvern, de buget, relatii economice, noul buget 2014-2020. Atunci domnul presedinte Basescu isi termina mandatul, nu va mai fi in nicio functie. Eu merg la intalnirea cu Barroso cu obiective foarte clare care apartin Guvernului, eu merg sa vorbesc de Guvern, nu de presedinte. Sa faca bine Basescu sa vorbeasca de problemele sale, nu de Guvern", a continuat Ponta.

http://www.ziare.com/victor-ponta/usl/ponta-marele-avantaj-al-usl-1-1-nu-a-facut-2-ci-3-4-sau-2-5-1190198


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: