06 august 2012

"Sfetnici"



Băsescu trebuia să ceară boicot la referendum din prima zi, a așteptat până pe 24 iulie "ca să fie sigur" că apare pragul de 50% în legea plecată la promulgare mai devreme cu câteva zile (și promulgată pe 24), și iată cum s-au adunat 940.000 de NU-uri, dar care se numără și în cele "8,5" milioane de voturi (sunt convins că s-au furat/adăugat voturi și cu ștampilare NU). 

Eram sigur că boicotul era singura variantă, a spera pe victorie cu mobilizare în condițiile lipsei pragului arată în ce hal "l-au făcut" consilierii. Ori alegi imaginea din albumul cu poze, eticheta, gura lumii, ori alegi continuitatea pe post.


Un comentariu :

Riddick spunea...

Nu mi-e mie de Băsescu. Dacă referendumul de demitere îi imputa vina cea mai mare - militantismul pro-"Statele Unite ale Europei" (și, implicit, destatalizarea României), aș fi mers și aș fi votat DA. Însă cum să facă această acuzație susținătorii, fie ei și de stânga, ai acestei agende ?!


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: