01 august 2012

Fierbe Kremlinu' - nu s-a validat scrutinu'



De ce datele finale ale recensământului din 2011 apar în 2013 ? Pentru că în 2013 se pune la cale revizuirea Constituției, și furtul cifrei prezenței la vot ar fi mai dificil acum decât în 2003

Adică, mai clar: s-a ținut recensământul atunci ca să fie gata actualizarea listelor electorale la momentul referendumului constituțional cu regionalizare și limită de deficit, la care lumea nu s-ar prea înghesui. Asta, dacă n-or elimina pragul de validare.

Implicarea Moscovei de partea USL și rolul pe care îl joacă Vocea Rusiei în evenimentele din România

Patapievici demisionează de la ICR: "O agendă europeană a fost schimbată cu una naţionalistă"

Aloo, pâi ce era acolo, Institutul Cultural European sau Institutul Cultural Român ?! Las' că nu se poate suspecta stânga europeistă USL de naționalism, dar papionagiul se mai dă o dată pe față: "ICR a fost transformat într-o agenţie de propagandă naţională!"

Boc a fost sfidat pe față de șeful ANRM, care vroia ca noile redevențe să fie aplicate doar pentru contractele viitoare ? Ponta reanimează proiectul de mărire a redevențelor

Antonescu, Rus, Dobrițoiu, Corlățean și Marga au participat la ședințele CSAȚ fără certificate ORNISS !

Corlățean și Dobrițoiu l-ar deține, totuși.

Se pregătește circoteca readucerii lui Tăriceanu la conducerea PnL ?

Fante puriu, cu papion
Ce mare om, ce mare om...

Se ascut cuțitele în culisele PNL: Liberalii forțează demisia lui Crin

În USL rulează filmul „Good-bye, Crin!"

Pe pagina de Facebook a Clubului Liberalilor Români din Străinătate: „Jos Băsescu cu luneta !!“

Atenție mare: "La şcoală copiii erau uşor de prins" pentru vaccinare

Ultima gulgută moscovito-uselistă - că Băsescu i-ar fi promis lui Orban autonomia "Ținutului Secuiesc"

Nu-i un secret că Băsescu vrea regionalizare, dar varianta PDL de regionalizare, propusă pe vremea guvernării, a fost respinsă de mai multe ori de UDMR, care probabil are altă înțelegere cu USL pe acest subiect. Varianta PDL presupune numirea regiunilor tot județe, spre a nu se umbla la Constituție pe acest subiect (dat fiind imensa lui impopularitate), USL vrea regionalizarea trecută în Constituție, cu menținerea județelor "într-o primă fază" (document PnL).

3 comentarii :

Riddick spunea...

Şopârla cu ungurii

Principala linie de atac a presei ruse a fost aceea că referendumul a fost invalidat prin boicotarea sa de către populaţia de etnie maghiară, ceea ce ar constitui impunerea unui control al Budapestei asupra politicii interne a României.

În comentariul „Ce a promis Băsescu lui Orban” publicat de Vocea Rusiei pe 31 iulie se insinuează că preşedintele României i-ar fi promis premierului maghiar acceptarea autonomiei pentru zonele locuite de unguri. „O explicaţie alternativă şi mult mai credibilă este că Viktor Orban a obţinut de la Traian Băsescu nişte promisiuni atât de importante, încât liderul maghiar a considerat necesar să-i ofere tot sprijinul posibil. Cine nu crede în posibilitatea unui asemenea aranjament cinic, ar trebui să-şi amintească întreaga biografie politică a UDMR care întotdeauna s-a ghidat după principii extrem de pragmatice în relaţie cu politicienii de la Bucureşti”, afirmă Vocea Rusiei, care mai apoi citează o serie de declaraţii ale oficialilor maghiari care cer autonomie pentru ungurii din România.

Ideea „ajutorului maghiar” a fost preluată şi de cotidianul „Kommersant“ care a titrat: „Preşedintele României a fost salvat de unguri”. „Adversarul lui Băsescu, premierul Victor Ponta, la a cărui iniţiativă Parlamentul l-a suspendat din postul de preşedinte, a lăsat să se înţeleagă faptul că preşedintele îşi datorează victoria premierului ungar Viktor Orban, care le-a recomandat etnicilor maghiari din România să «ia decizia corectă, care ar putea însemna în cazul de faţă absenţa oricărei decizii» - cu alte cuvinte i-a îndemnat să boicoteze referendumul”, a scris „Kommersant“.

Planuri de eliminare

Postul de radio Vocea Rusiei a sugerat mai multe căi de eliminare a lui Traian Băsescu din viaţa politică a României, chiar şi după eşuarea referendumului de demitere. Vocea Rusiei a apreciat că „Echipa de la USL mai are şanse reale să-l demită pe Traian Băsescu, dar pentru a reuşi trebuie să acţioneze în forţă şi să renunţe la comportamentul defetist”. Sugestiile pentru continuarea tentativei de demitere a lui Băsescu sunt următoarele: „Imixtiunea externă ar putea fi invocată pentru a justifica validarea referendumului de CCR chiar şi în lipsă de cvorum. Parlamentul poate decide repetarea referendumului pentru atingerea cvorumului. Până la urmă, există şi opţiunea organizării unor proteste de stradă”

http://www.puterea.ro/articol/rusia_maraie_la_basescu

Anonim spunea...

Eliminarea lui Basescu trebuie facuta cu orice pret ! Locul mintilor ratacite este la ...odihna ! Apoi alegeri in care ''boborul'' sa glasuie !

Riddick spunea...

Da ? Și cine plătește "orice prețul" ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: