25 august 2012

Cocoșata aia de la Berlin iar mai vrea ceva



Să vedem cum percutează euro-lătrăii din România, mai ales cei din USL, care se fac că nu-s de acord.

Deocamdată, o mostră de la moș Vlaston, vice la Noua Republică, aliata PDL:




Merkel doreşte un nou tratat cu o mai mare integrare în UE

Într-o informaţie dezvăluită în avans de revista Der Spiegel se arată că Nikolaus Mayer-Landrut, consilierul pentru politică europeană al doamnei Merkel, a comunicat deja propunerea cancelarului în conversaţii rezervate desfăşurate la Bruxelles. El precizează că potrivit dorinţei doamnei Merkel, summitul UE din decembrie ar trebui să stabilească o dată concretă pentru convocarea grupului însărcinat cu redactarea unui nou tratat al UE. Revista precizează că Merkel face de mult timp presiuni asupra partenerilor săi europeni pentru a completa tratatul fiscal, convenit de Eurogrup, cu o nouă uniune politică.

Potrivit planurilor cancelarului Merkel, Curtea de Justiţie europeană ar trebui să primească atribuţii pentru a supraveghea bugetele naţionale ale ţărilor membre şi competenţe pentru a aplica sancţiuni celor care nu respectă criteriile de deficit.

Revista subliniază că iniţiativa germană nu a fost bine primită de partenerii europeni şi că, la o reuniune informală a zece miniştri de externe, majoritatea a respins propunerea prezentată de titularul german, Guido Westerwelle. 


2 comentarii :

Riddick spunea...

Nu vrem ștrudeli sau krenwursti politici ! (Nu poate să tragă concluzia, ați înțeles ?)

Mihai Răzvan Ungureanu (2012, interviu Al Jazeera):

David Frost: Este, într-adevăr, extrem de interesant. Dar ce părere aveţi despre Germania? Simţiţi uneori că Germania are cam prea multă putere în Europa, sau chiar aşa şi este?
Mihai Răzvan Ungureanu: Germania este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai României în cadrul Uniunii Europene, este una dintre principalele destinaţii ale experţilor români. Eu, însumi, am crescut într-o cultură germană şi mă mândresc cu acest lucru, deci sunt foarte fericit să văd că Europa se sprijină pe umerii Germaniei, pe umerii Franţei, sau ai Marii Britanii, de asemenea - şi aş putea acum cita aşa toţi cei 27 de membri ai Uniunii Europene. Deci nu pot să fac în nici un caz vreun comentariu sau să trag vreo concluzie.

http://www.politicaromaneasca.ro/files/fisiere/ungureanu.pdf

Riddick spunea...

Vlaston mi-a șters comentariul:

https://www.facebook.com/stefan.vlaston/posts/463397690358319


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: