14 iunie 2012

Nu s-a confirmat



Bănuiam (și speram) că unul dintre cei doi parlamentari care nu au votat pentru așa-zisul Tratat (interguvernamental) privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța în cadrul UE ar putea fi singurul parlamentar al PP-DD, Daniel Oajdea (ex PDL).

Nu s-a confirmat, la votul de la Camera Deputaților apare ca votând DA. Pagina lui de la Camera Deputaților nu este actualizată acum decât până la data de 22 mai, o nesimțire din partea parlamentului (serviciul IT), nu este admisibilă o perioadă mai mare de 24-48 de ore, la câți bani toacă. Dar este clar că și în plenul reunit al celor două camere (votul final de ratificare) a votat la fel.

De asemenea, Oajdea a votat DA și la "legea Big Brother". Cu toate că PP-DD nu exprimă clar o poziție față de chestiuni-cheie - precum regionalizarea, trecerea la euro, politica României față de UE -, deocamdată rămâne singura alternativă (care trece de nivelul teoriei/discuției) față de cartelul parlamentar care conduce prin rotație din 1990.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: