08 martie 2012

"O hărțulie veche"Madam Plăcintă conferențiază despre "una dintre cauzele corupției". Ăștia în nemernicia lor de valeți de Bruxel nici nu își mai dau seama cât de strident sună ceea ce spun sau scriu.

Traian Basescu ne-a spus ce s-a facut si ce mai e de facut. Ne-a atras atentia asupra unor misiuni indeplinite si insuficient comunicate, cum este cea a pensiei agricultorilor, a tras un semnal de alarma asupra votului din 2009 privind modificarea structurii legislativului si a repetat, pentru a x-a oara necesitatea reformei administrativ-teritoriale. Asupra acesteia din urma as dori sa ma opresc un pic. Am fost inca de la inceput sustinatoarea ideii de modernizare a felului in care suntem organizati. Am mostenit judetele in forma lor actuala de la Gheorghe Gheorghiu-Dej, cu ”innoirile” aduse de Ceausescu la inceputul anilor 70. E rusinos sa cultivam aceasta hartulie veche, ineficienta, mancatoare de fonduri si generatoare de doua dintre cele mai grave boli ale statului: coruptia si birocratia! Ca se opun partenerii nostri de la UDMR este un adevar. Dar faptul ca nu am gasit o cale de negociere onorabila si multumitoare trebuie sa ne asumam ca fiind o eroare. In secolul XXI, cand statele aproape ca nu-si mai slujesc natiunile ci, mai rau, si le pun in dificultate, a te prevala de frici imperialiste si a te bate in piept cu pumnul unui patriotism prost inteles mi se pare inacceptabil. Nu cred ca gasind o solutie de compromis cu UDMR-ul vor veni ungurii sa ne ia Transilvania. Dupa cum nu cred ca se mai pune problema ca sustinand curentul european din Republica Moldova, sa trecem peste noapte Prutul. Traim alte vremuri. Romani adevarati suntem daca ne ajutam si ne implicam in bunastarea comunitatilor noastre.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Las" ca ia ea fondurile europene, regionale...
Era o reclama cu ea despre "loja de afaceri"..Penibil

Riddick spunea...

O matracucă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Hunor Kelemen, 2012: "Sigur, vorbim despre Statele Unite ale Europei şi eu, din acest punct de vedere, pe termen lung, văd o ieşire din situaţia actuală prin crearea acestei structuri. Atunci şi România, ca stat, va avea o autonomie în interiorul Statelor Unite ale Europei, în interiorul „statului mare". Trebuie să tindem către aceste lucruri şi să discutăm foarte sincer şi foarte deschis".

Postări populare: