26 august 2011

Aha



Numai oameni "din sistem" (ce, credeţi că fuga Nadiei Comăneci din '89 n-a fost cu skepsis ?). Dubya, preşedinte "conservator", my ass...
Wikileaks a publicat astăzi noi telegrame ale Ambasadei SUA de la Bucureşti. Într-o astfel de telegramă, fostul ambasador american Nicholas Taubman întocmeşte o listă cu cele mai influente cinci femei din România, în 2007.

Criteriile de care diplomaţii americani au ţinut seama au fost "notorietatea numelui, contribuţiile la societatea civilă din România şi importanţa în raport cu interesele SUA".

Topul celor mai influente românce arăta astfel:

Nadia Comăneci - gimnastă olimpică, medaliată cu aur, preşedintă onorifică a Comitetului Olimpic Român;
Monica Macovei - ministrul Justiţiei, actualmente europarlamentar PDL;
Mona Muscă - parlamentar în Camera Deputaţilor, Partidul Liberal Democrat. Actualmente s-a retras din viaţa publică, după ce a fost deconspirată că a colaborat cu Securitatea, în studenţie;
Mihaela Rădulescu - prezentatoare de televiziune şi radio şi promotoare a Crucii Roşii din România;
Renate Weber - preşedintele Fundaţiei pentru o Societate Deschisă (Soros), actualmente europarlamentar PNL.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cel mai haios comentariu de la articol:

" De pe lista lui Taubman numai Monica Columbeanu mai lipseşte."

.....

Pacat de Nadia !
Toti marii sportivi au colaborat: Tiriac e cel mai implicat.N-aveau nici o sansa sa participe la concursuri daca nu se supuneau

Riddick spunea...

Ţiriac era un afacerist mediocru în Germania, s-a ridicat după 1990 în România, cu ajutorul "noului" regim.

Crystal Clear spunea...

Asa este ! Un parvenit ! Am fost acum cativa ani in delta cu o firma de-a lui de turism si mi-am blestemat zilele.Numai fosti securisti de la femeia de servici pana la cel care ne ducea cu barca cu motor...Toti vorbeau de cum se intalneste Nastase in delta, pe vaporasele lui Tiriac cu tot felul de personaje dubioase..

Riddick spunea...

Multe scenarii politice s-au croit în Deltă, probabil interceptarile se fac mai greu.

Tăriceanu mergea acolo frecvent când era în funcţie. Unii zic că se întâlnea cu oameni de-ai lui Vântu sau chiar cu Vântu (care are un conac în Deltă, unde vine "multă lume").

Crystal Clear spunea...

Sunt convinsa ca este asa. Eu cred ca veneau si ceva rusi pe-acolo..

Riddick spunea...

Infiltrarea se poate face foarte uşor, cu scafandri pe sub braţul Chilia, apoi deghizaţi în "pescari lipoveni". Să nu-mi spună mie nimeni că nu e posibil.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: