10 iunie 2011

Propunere de imn (regional) pentru Bucureşti



"Caterinca" !

Înc-o dată, hai s-o facem lată
Nu cunosc ce-i aia apă plată
Beau vinul din galeată, dintr-o gură, dintr-o dată
Sticl-apare şi dispare, şi cu nepăsare strig:
Ş-încă una mică !
Şi la mai mare !
Să cânte ţuica în pahare !

Văd o ieşire, dar nu găsesc nici o intrare
Sunt prins în jocul viziunilor bizare.



Vreau să văd ştampilele în aer
Cine-o mai vota cu ei e-un fraier !


Spin doctors-ii previn o lovitură dată planului lor comun, regionalizarea, prin eşecul previzibil al referendumului de la Bucureşti (balon de încercare la care s-a renunţat, precipitându-se situaţia - "asumare", chestii...)

Uite referendu', nu e referendu' !

Ioan Oltean: "artificii" (despre votul la referendum)

Marko Bela: "UDMR nu este de acord cu 8 regiuni" 


Pssst...  

Consilierii erau "foarte grăbiţi" să voteze unicul articol de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a CLMB - renunţarea la referendum (Realitatea TV). 

Ce bine a căzut şedinţa - taman vineri după-amiază, când se urca omu' în gipan să plece la "casa de la ţară".

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Cartelu".....

Riddick spunea...

Daaaa... proştii care-i ţin de buni nu se prind de manevră:

- UDMR: "nu vreau 8 regiuni, vreau 16 !"

- USL are plan de 12

Pe pariu că ies 12, "toată lumea" iese bine şi cu tot neamul... ăăă... electoratul lor cel adormit" ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: