11 iunie 2011

Nu vă bucuraţi, bucureşteni. Nu voi aţi câştigat prin anularea referendumului, ci cartelul.



Era clar că "Referendumul pentru Bucureşti" fie nu se va valida, prin slabă participare, fie că va fi majoritară opţiunea contrară celei a organizatorilor. Cred, totuşi, că un Bucureşti mai unitar ar fi un pas înainte faţă de cel actual, spart în şase. Cu condiţia ca lucrurile să se oprească aici, şi să nu ne pomenim cu cine ştie ce Zonă Metropolitană sau cu Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Dar nu, nuuu. Cartelul s-a întrunit şi v-a aburit: "Am încercat să mediem o întâlnire, întâlnirea tuturor, inclusiv cu domnul preşedinte. Nu a făcut altceva decât să atragă atenţia încă o dată asupra faptului că din cauza întrebărilor alea prolixe pe care le ştiţi şi din cauza faptului că este vorba despre o schimbare administrativă mult mai mare referendumul nu îşi atinge scopul. O ştiam şi noi, am spus-o şi eu la timpul potrivit, hotărârea a fost alta, asta am făcut" (Oprescu, unul din potenţialii candidaţi prezidenţiali ai USL şi - SIGUR - candidatul USL la PGMB în 2012).

Aşa că chiotele USL de pe bloguri şi din media: "Bucureştenii au câştigat !" nu-s decât altă abureală care să vă aburească, în primul rând pe voi, bucureştenilor.  

Azi are loc prezentarea viziunii USL privind administratia locală: 
În programul său privind dezvoltarea regională pe care Uniunea Socială Liberală îl va lansa astăzi, PSD şi PNL propun transformarea celor opt regiuni de dezvoltare în centre ale administraţiei locale, transformarea Senatului într-o cameră a puterilor locale şi înfiinţarea unor consilii regionale, conduse de un preşedinte ales.

Potrivit viziunii USL, România ar trebui să urmeze modelul francez de dezvoltare. Iar asta ar presupune integrarea celor 8 regiuni de dezvoltare care există şi în prezent în structura administraţiei locale.„Preluând acest model, România păstrează unităţile administrative existente şi adaugă un nivel, compatibil cu cel european – REGIUNEA – care are în subordine structuri de organizare judeţene şi locale şi la care se opreşte relaţia cu centrul”, se arată în programul USL.

blogul Pe surse  (Buble) 
Foarte gravă chestiunea consiliilor regionale. Nu mai detaliez, cine nu-şi dă seama din prima despre ce-i vorba, nici că îşi mai dă seama vreodată.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: