07 noiembrie 2014

"Duda zilei", noiembrie-decembrie 2014


noiembrie

1. Începe mandatul noii Comisii Europene, "Comisia Juncker (1)".
   Tiribomba de lansare - "plan UE de investiţii de 300 de miliarde de euro", finanţat public şi... privat. 

2. Previzibil. Turul doi va fi între marionetele principale, Ponta şi Iohannis.
   Nicio şansă pentru România, în oricare dintre variante.  Unul din opt-zece votanţi e contaminat de băsism (scorul combinat Macovei + Udrea, între 7-12%).
   Estimare personală: iese Iohannis la limită, la turul doi. 
   UPDATE: Distanţa dintre locurile 1 şi 2 creşte spre 10 puncte. Problemă pentru Iohannis. 

3. Ponta recunoaşte ajutorul dat de Băsescu. Şi nu doar cel de acum. Că doar de-aia "nu s-a putut face" suspendarea/demiterea: să mai îngroape EuroBăse niţel "centrul-dreapta".

    Întrebat ce l-ar putea face să piardă prezidențialele, Victor Ponta a răspuns, la România Tv: "O greșeală foarte mare din partea mea". 
   "Dar Traian Băsescu ar putea să mai aibă vreo contribuție?", a continuat moderatorul. 
   "Nu, dl Traian Băsescu mă poate doar ajuta, dacă mai iese de câteva ori. Eu am intrat în această campanie cu 37-38%. După ce dl Băsescu m-a promovat de la pisic la Jamen Bond și după ce, toată campania, el, și după aceea Klaus Iohannis repeta ce spunea Traian Băsescu, m-au atacat, am făcut 41%. Deci dacă mai iese de câteva ori dl Băsescu, m-ar ajuta, recunosc", a reacționat prezidențiabilul stângii.


4.
Ponta combate doar "diktatele PPE". Pe cele ale Bruxelului, le îndeplineşte întocmai şi la timp.
   "Vreau să vorbim despre români şi despre România, nu despre lucruri şi nu vreau să primim din nou ordine din afara ţării, de la PPE şi de la alţi indivizi care şi-au bătut joc de România şi în 2012 cum să trăim în România. Le mulţumim, dar ştim singuri cum este mai bine pentru România şi ordinele lor şi dispreţul pe care îl au faţă de români este un lucru pe care nu îl vom mai accepta.”
 
5. Niciun mesaj de felicitare din partea "centrului-dreapta" în urma victoriei Partidului Republican din SUA (care câştigă majoritatea şi la Senat, în urma alegerilor midterm).
   PSD nu se sfia să trimită mesaje de felicitare după orice victorie a stângii în state partenere ale României; "încă-PDL"-ul tace mâlc, deşi mimează c-ar colabora cu think-tankul republicanilor. 
   Nicio mirare, PDL e teleghidat de PPE via Berlin.
 
6. Mascarada "partidelor antisistem" create chiar de Sistem: după PRM, acum PP-DD şi PDS. De fapt - toate, inclusiv Noua Republică - fiind doar nişte operaţiuni de dezinformare, create spre a ţine sub control votul naţionalist şi conservator. Susţinându-l pe Ponta, susţin şi continuarea eurodiktatelor, şi vânzarea pământului către străini, şi re-realegerea lui Isărescu la BnR, şi vor susţine şi regionalizarea. Nu c-ar fi altceva cu Iohannis, dar opţiunea pro-guvern le descalifică din postura de "partide ale poporului". 
   "M-am consultat cu telespectatorii, cu parlamentarii mei, cu liderii organizaţiilor judeţene. Avem de ales între un şef şi adjunctul său. Pot să vă spun că 75% dintre sufragii înclină către şef. Propunem susţinerea şefului, a lui Victor Ponta. Victor Ponta rămâne un mare adversar al meu, un mare duşman al meu, sper să nu rămână şi un duşman al poporului.“ 
   "Victor Ponta constituie pentru Partidul Dreptății Sociale opțiunea viabilă pe care o va susține la scrutinul din 16 noiembrie ac., având convingerea ca numai prin unitate, solidaritate, efort și creativitate putem construi o societate democratică, liberă și civilizată în România."
 


7. Internetul "vizibil" e controlat de Sistem şi poate fi închis "la o apăsare de buton". Se încearcă şi închiderea celui "ascuns". 
   O campanie desfăşurată de autorităţile din 16 ţări europene şi din SUA a dus la închiderea a 400 de site-uri din aşa-numitul "dark net", o parte "întunecată" a internetul la care nu se poate ajunge prin simpla accesare a motoarelor tradiţionale de căutare. 

8. La 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, UE ar vrea un altul, la Ierusalim. Asta se deduce din declaraţiile lui Mogherini (făcute în numele UE): 
   "Eu cred că Ierusalimul poate să fie şi trebuie să fie capitala a două state. Provocarea este de a arăta că Ierusalimul poate fi împărţit în pace şi respect."
   Se înscrie în Proiectul Euro-Med, adică "anexarea" nordului arab-islamic al Africii de către UE, care ar aduce o catastrofă civilizaţională, cultural-religioasă şi etnică prin metisarea ("corcirea") populaţiei în urma liberei circulaţii. 

9. Gorbaciov reia tema din 1988-1989-1990 a "Casei Comune Europene" și nimeni nu-i dă replica, nu-l contrazice. Fiindcă este un proiect globalist. 
   "Cred că primul lucru care trebuie făcut este să reînviem interesul cercurilor noastre publice privind ideea construcției unei case europene comune - o casă, nu un teatru de ostilități. Ar fi corect să implicăm în aceasta oamenii, instituțiile societății civile." 
   "Să ne gândim, să înființăm un grup de lucru din rândul celor care au luat parte la forum, dintre cei care pot fi invitați - oameni cu autoritate, renumiți. Să înființăm un grup în cadrul forumului nostru și în urma discuțiilor și eforturilor comune vom avea o primă variantă de astfel de inițiativă. - Inițiativa de a relua construcția unei case comune europene. Proiectul ar trebui să includă atât idei pe termen scurt, cât și o perspectivă pe termen lung." 
   The Common European Home (discurs din 1989 al lui Gorbaciov) 
   REFLECTIONS ON THE EUROPEAN COMMON HOME (The Federalist, 1990)

12. "MRU" apără (euro)socialismul de PSD:
   „PSD-ul ne mai dă încă o dovadă a primitivismului de campanie. Gestul lor nu este doar abject, este absolut mârșav. Partidul-stat nu are legătură cu nimic din ce înseamnă adevărata doctrină a socialismului. Adevăratele valori ale socialismului nu înseamnă dezbinarea unei națiuni, nu înseamnă instigarea la ură, nu înseamnă antisemitism și naționalism bolnăvicios, nu înseamnă specularea temerilor, nu înseamnă îndoctrinare, nu înseamnă manipulare! PSD murdărește totul în jur. Democrația și drepturile românilor sunt târâte în noroiul unui comunism disimulat. Populismul frizează orice limită a raționalului. Interesele națiunii nu există decât în măsură în care satisfac bunăstarea unei găști de impostori penali. PSD își bate joc de România! Victor Ponta este cel mai toxic produs al unui socialism contrafăcut!”
  Ca fost membru al CC al UTC, nici nu-i de mirare c-o face !

13. Tăriceanu (cel "scos de la formol" de Ponta) declară ca fiind ceva "necesar" învăţarea şi utilizarea limbii maghiare pe teritoriul României (aici - Covasna), de către români: 
   "Atât românii cât și maghiarii de aici ar trebui să fie bilingvi, și vreau ca această comunitate să fie liberă și realizată. Vreau așadar ca UDMR să ne fie parteneri la guvernare, și spun asta pentru că am avut o bună colaborare în trecut, pentru că astfel există un mai bun echilibru pe scena politică și cea de guvernare, dar mai presus de toate pentru că vreau ca maghiarii să ia parte alături de majoritate la procesul decizional din România."
   "O bună colaborare în trecut"... Cum să nu, mai ales asta !

18. Încă un semnal de trezire pentru naivii care-şi închipuiau că Cimpanzeul Mongol sau PSD-ul ar fi (mai) "naţionalişti". Noul ministru de externe este ambasadorul României la UE, Mihnea Motoc.
   Care afirmase acum câţiva ani că "cine vorbeşte despre dezintegrarea UE este imoral".
   Care este soţul fostului judecător CCR Iulia Motoc, aleasă de majoritatea PDL-UDMR-UNPR (formal, din partea UNPR) şi scoasă de acolo spre CEDO în favoarea unuia de la PSD (evident, cu acordul lui Băsescu).

19. "Scăpări" ?
   Doi trepăduşi de-ai lui Obama veniţi în România după alegeri vorbesc despre ce bună colaborare ar avea SUA cu "noul guvern" al... preşedintelui ales: "Aşteptăm să lucrăm cu preşedintele ales şi cu noul Guvern al României". Presiuni pentru accelerarea transformării României în bază de atac la Rusia, pe modelul Poloniei (la fel şi cu Bulgaria; în Ungaria nici măcar nu încearcă, ştiind dinainte că vor fi refuzaţi).
   Un europarlamentar PSD care este şi activist al Partidului Socialiştilor Europeni afirmă implicit că Ponta-USL-PSD au aplicat tot aceeaşi schemă de austeritate BerlinBruxel, contrar programelor politice proprii: "Din păcate, România va rămâne în continuare sub dominația politicii de austeritate germane. Acest lucru înseamnă mai puține investiții, mai multe tăieri bugetare și o lipsă de umanitate în politicile sociale". 

21. EuroBăse, rostindu-şi crezul politic: guvernarea în dispreţul legilor şi Constituţiei, având "dorinţa românilor pentru reforme" ca lozincă-alibi. Cu excluderea posibilităţii apariţiei unei opinii majoritare care să conteste "drumul fixat" şi care să ceară alte soluţii. 
   "Cine crede că transformarea României este un proces de 5 ani se înşeală. În politicul românesc, există destul resurse pentru pasul înapoi. Este misiunea fundamentală a preşedintelui, ca utilizând toate instrumentele constituţionale să facă să se meargă înainte, pe drumul fixat. Am constatat în 2 mandate că se vor găsi întotdeauna în societatea şi mass-media românească germenii pasului înapoi şi uneori trebuie să forţezi la limită Constituţia pentru a te opune pentru că românii îşi doresc o ţară modernă." 

22. Cheia Soros de interpretare a rezultatului alegerilor prezidenţiale jigneşte atât votanţii lui Iohannis, pe care-i consideră adepţii guvernării supranaţionale (ai "SUE"), cât şi pe cei ai lui Ponta, pe care-i consideră adepţii unei viziuni "naţionaliste": astfel, primii n-ar fi patrioţi, iar ultimii n-ar fi inteligenţi. 
   Cristian Pîrvulescu: "Majoritatea analiştilor au spus că nu afectează cu nimic votul pentru că există un consens general în ceea ce priveşte religia în România şi, în special, Biserica Ortodoxă. Ei bine, nu a funcţionat. O parte dintre tinerii care au ieşit să voteze, au ieşit şi din cauza asta. Pentru că îşi doresc un stat laic. Vom avea un preşedinte luteran care va stabiliza statul laic cum n-a făcut-o nimeni până acum în România. Biserica va trebui să facă faţă acestei realităţi şi va trebui să se poziţioneze altfel faţă de autorităţile statului decât a făcut-o pană acum. Avem cea mai mare victorie din Europa. A unei viziuni supranaţionale, proeuropene."

24. Cârdăşie deplină la "parlamentul european" - Juncker este sprijinit de eurocartel (populari, socialişti, liberali...) împotriva moţiunii de cenzură introdusă de eurosceptici. 
   Juncker: "Eu vă spun foarte solemn, vă rog, nu mă mai insultați!. Noua Comisie va lupta împotriva evaziunii fiscale și fraudei fiscale. Nu vă îndoiți de cuvântul meu". 
   "Vreau ca această Comisie să continue să lucreze" (liderul grupului PPE). 
   "Dacă Parlamentul va face să cadă executivul, atunci planul de investiții de 300 miliarde de euro promis de echipa lui Juncker se duce pe apa sâmbetei" (liderul socialiştilor). 
   "Vom vota împotriva acestei moțiuni stupide" (liderul grupului liberal ALDE).

25.
#1. CSAŢ face planuri pentru "primul an de război". Oligarhia UEistă locală, această adunătură care pretinde că reprezintă politic poporul român, îşi face iluzii că ar lupta cineva s-o apere. În cazul unei invazii ar vedea concret ce sentimente reale nutresc cetăţenii faţă de ea.
#2. Presiuni pentru revizuirea Constituţiei: trecerea la monarhie şi regionalizarea. Din interiorul "ex-USL" apare, iată, ideea desfiinţării judeţelor, la fel cum vroiau Băsescu şi PDL în 2011.
   Preşedintele PC: "Ce se întâmplă cu România, vom avea în continuare această formă de republică sau, cred eu, este un moment în care procentul a crescut destul de mult în rândul populației în care aceștia se întreabă dacă rămânem la această formă sau trecem pe forma de monarhie constituțională? Rămânem cu forma de județe sau trecem la o formă simplificată de regiuni? Sub acest aspect, Comisia din Partidul Conservator, în cel mai scurt timp, probabil până săptămâna viitoare, va elabora punctul nostru de vedere, pentru că eu cred că trebuie să răspundem la toate aceste lucruri."

26. A trebuit să vină şocul rezultatului turului doi ca să se reia cumpărarea directă de titluri de stat către populaţie, eliminată de Alianţa DA în 2005 şi nereluată nici de guvernul Tăriceanu 2, nici de USL. Această facilitate fusese până acum rezervată doar străinilor - românii (îi) încurcau.
   "Guvernul a aprobat astăzi, la propunerea MFP, Hotărârea de Guvern care reglementează instrumentul de datorie publică guvernamentală reprezentat de titlurile de stat adresate persoanelor fizice (populaţiei) ce vor fi emise pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, ca şi instrument de retail, instrument utilizat de altfel de majoritatea ţărilor Uniunii Europene." 

27. PSD vrea să renunţe la redevenţe, şi nu să le mărească, aşa cum a promis încă din 2012, în programul USL. Ministrul de finanţe vorbeşte despre 2016, deci şi în 2015 s-ar acorda aceleaşi facilităţi incredibile celor care au privatizat subsolul României:
   "Vom introduce un nou sistem de taxare a resurselor naturale probabil de la 1 ianuarie 2016, pentru a avea timp să-l dezbatem cu companiile petroliere, cu mediul de afaceri, cu societatea civilă, să-l trecem prin Parlament și să-l discutăm cu toată lumea, să fie înțeles și să avem predictibilitate fiscală, să fie cunoscut cu cel puțin un an înainte de toate părțile interesate.
   După ce am discutat cu profesorul Sheshinski, ne-am dus încă o dată la FMI cu aceste concluzii, le-am discutat cu ei, în final ne-au trimis această echipă tehnică, au venit și au lucrat cu noi la începutul lunii septembrie, au scris un raport. În acel raport s-au analizat mai multe sisteme de taxare, la fel cum se vede în mai multe țări." 

29. Democraţie "ajustată". Clica europeistă de la Chişinău scoate din cursa electorală un partid înregistrat legal dar care este "neconvenabil" ("Patria", cu circa 7% în sondaje, procente care pot decide majoritatea). Pretextul fiind că "ar primi finanţări din exterior" (= din Rusia).
   Când se ştie prea bine că partidele clicii sunt nu doar finanţate, ci şi "teleghidate" de partidele-mamă din UE ! Momentul a fost ales astfel încât "să fie prea târziu" pentru eliminarea şi de pe buletinele de vot (apare menţiunea "retras" pusă la semnul electoral). Inevitabil vor fi deci şi voturi de protest care vor fi anulate, care nu vor mai fi redirecţionate spre alte partide de opoziţie, slăbind astfel tabăra anti-UE.

30.
#1. Papa Francisc somează bisericile ortodoxe să se dizolve prin integrare în cea catolică: "Biserica Catolică nu dorește să impună nicio condiție, în afara celei a profesiunii de credință comune. Suntem gata că săutăm împreună modalitățile prin care să garantăm unitatea necesară a Bisericii în condițiile actuale.”
#2. Distorsionarea Zilei Naţionale a României.
   Ambasada SUA menţionează "diversitatea" printre valorile lui 1 Decembrie - cuvânt-cod folosit pentru "orientare sexuală diferită" (LGBT).
   Un consilier de-al lui Iohannis declară că sărbătoarea naţională a ajuns un eveniment "golit de conţinut", care ar reprezenta mai degrabă rezultatul unui hazard geopolitico-istoric ("o pleaşcă", cum ar numi-o Toader Paleologu).


decembrie

1. Dragnea, posibil viitor preşedinte PSD, se afişează ostentativ "la Ziua Naţională" alături de Băsescu (singurul mai important de la PSD care a acceptat invitaţia !). Cui i se adresează acest mesaj ? Avertisment pentru "baroni": "gata, mi-am luat mâna de pe voi" ? Ce ar urma să facă Dragnea în schimbul eventualei achitări penale ? Sau şi urmărirea sa penală era doar pentru credibilizare ca "antibăsist" ? Este cumva Dragnea un implant plasat la PSD ?
   Se urmăreşte obţinerea unui PSD cooperant, în vederea regionalizării ("revizuirii Constituţiei"), unde sunt necesare două treimi din parlament ? Dragnea a iniţiat o lege a "descentralizării" (regionalizării) care păstra judeţele, ba chiar le dădea mai multe puteri, încă înainte de a fi apărut regiunile. Legea a fost blocată la CCR: regiunile apărute ulterior "legii Dragnea" n-ar mai fi avut destulă importanţă.

3. Redevenţele rămân tot mici încă un an.
   Ponta solicită ministerului de finanţe să nu mai ia măsuri "de pe o zi pe alta", urmând să apară o ordonanţă de urgenţă care va prelungi cu un an actualul nivel al redevenţelor. Deşi USL şi Ponta promiseseră încă din 2012 că vor creşte redevenţele.
   Cumva, o sabotare a eventualului viitor guvern "anticipat" al PnL, să nu aibă mai mulţi bani înainte de alegerile din 2016 ?
   PnL tace. Deocamdată, singura reacţie semnificativă la parlament este interpelarea deputatului Remus Cernea.

4. Mesaje contradictorii: Băsescu declară că guvernul "nu (prea) are cum mări redevenţele, putând în schimb să crească taxarea profitului rezultat din extracţie", iar Partidul Băsesc (PMP) anunţă introducerea unei moţiuni simple pe chestiunea dezinteresului PSD faţă de afectarea bugetului prin menţinerea "încă un an" a aceloraşi redevenţe.
   Taxarea profitului este înşelătoare, asociază cuantumul veniturilor datorate statului cu eficienţa firmei care extrage resursele, nu cu cantitatea acestora.
   Miza este importantă, "OMV-urile" s-au învăţat cu marje de profit exorbitante, bazate pe "cadouri guvernamentale": 
   România se află pe locul 2 în UE (din 28) la prețul fără taxe al benzinei. Și se află pe penultimul loc la încasările bugetare din taxarea carburanților. Asta în condițiile în care are rezerve proprii de petrol și gaze, iar redevențele totale pe an sunt cu mult sub alte impozite curente.

6. Dezastrul naţional prezent este o treabă făcută în echipă. Foarte probabil, la fel va fi şi cel viitor. 
   Ponta:
   "La anul avem multe de făcut: revizuirea Constituţiei, legea electorală, organizarea administrativ-teritorială, legea redevenţelor. Asta nu o putem face cu cei 20-30 de parlamentari pe care îi avem în plus. Pe marile proiecte este important să lucrăm împreună."

7. După două zile de negocieri eşuate cu delegaţia FMI, care cere brusc un deficit practic imposibil, guvernul nu e-n stare să le declare eşuate, eventual să declare rupt şi Acordul cu FMI (care oricum expiră în martie 2015). Costurile politico-economice ale acestui pas ar fi compensate de reacţia pozitivă a opiniei publice, a acelei părţi care a înţeles demult ce-nvârte FMI pe aici.
   Sau poate totul nu-i decât o regie, spre a se strânge şi mai mult şurubul în vederea accelerării trecerii la euro.

8. PSD scapă (imagologic) de balastul UDMR. Dar UDMR va asigura votul de învestitură pentru noul cabinet Ponta, şi - desigur - sprijinul parlamentar. 
   „În ceea ce mă priveşte, eu sunt convins că în acest moment trebuie să meargă mai departe acest guvern - sigur, nu ştim cu cine, cu ce miniştri, cu ce partide - în continuare, mai puţin UDMR. Dar, în principiu, nu avem niciun motiv să nu dăm vot pentru a învesti Guvernul Ponta 4 sau cum se va numi.” 
   Astfel, la alegerile din 2016 (sau la cele anticipate) se vor prezenta un PSD "patriotic" şi un "centru-dreapta" asociat cu UDMR. 

9. În opinia ministrului de externe, politica externă şi cea de alianţe (ori de neutralitate) a României nu rezultă din dezbaterile interne şi din alegeri, ci este determinată de existenţa unor baze militare străine pe teritoriul naţional. Pe lângă anomalia că există structuri militare sub comandă străină, altele* decât dispozitivele de securitate ale misiunilor diplomatice, mai reiese că România ar fi într-o sferă de influenţă. Adică, într-o condiţie de suveranitate limitată, de data asta cedată către "partenerii care trebuie", cică... 
   "De ce acest sistem provoacă îngrijorare în Rusia? Pentru că el reprezintă în România, prin baza de la Deveselu, o prezență permanentă americană pe teritoriul României, garanția faptului că România nu se va întoarce în altă sferă de influenţă."
   * La Deveselu a avut loc predarea comenzii bazei de la MAp"N" către partea americană (s-o fi ciocnit şampanie, sau whisky ?)

11. Directorul Institutului Diplomatic Român (subordonat MAE) consideră a fi o problemă faptul că "în politica externă a UE încă se lucrează cu interesele naţionale". 
   În opinia sa, Tratatul de la Lisabona este ”un compromis, un document de etapă” şi este nevoie de un nou tratat care să întărească instituţiile şi să stabilească dacă se va merge către o confederaţie sau o federaţie. 
   Deci - după directorul IDR - n-ar fi vreo problemă renunţarea la statul naţional şi trecerea la (con)federaţie !

14. Devine fluid scopul bazei militare americane de la Deveselu, România.
   Oficial, scopul declarat este cel de interceptare a unor eventuale rachete balistice lansate de entităţi neprecizate "din Orientul Mijlociu" (it makes sense: Iranul are deja unele care pot trece pe deasupra României; poate şi Siria; poate şi ISIS?).
   Dar iată că un important politician american declară scopul real:
   Întrebat dacă admite că scutul antirachetă are ca scop protejarea României şi ţărilor NATO de o potenţială ameninţare venită din partea Federaţiei Ruse, acesta a replicat: "Da." 
   A, şi scopul oficial iniţial este pe cale de a fi modificat.
   Cum ar veni, dacă Pindostanul (SUA) ar fi în război cu Rusia, baza americană din România ar fi una din ţintele vizate de ruşi, cu toate daunele colaterale posibile. Independent (formal, juridic; nu şi tactic) de statutul de beligeranţă al României de la acel moment. Acum chiar că nu mai există dubii, oricât ar încerca să ne prostească ministrul de externe Bogdan "Aurescu".

17. Doar Ungaria a reacţionat faţă de tupeul Pindostanului (SUA), care "a-ncheiat" cu corupţia de-acasă şi acum s-ar apuca nepoftit de combatere pe la alţii. Nepoftit ? Staţi s-auziţi declaraţiile guvernului şi "opoziţiei" RO, de laudă faţă de "binevenita iniţiativă"... 
   Sarah Sewall, subsecretarul de Stat american responsabil de Securitate civică, Democraţie şi Drepturile omului, a anunţat, potrivit MTI, că ambasadele Statelor Unite din ţări central şi est-europene elaborează un plan de acţiune pentru susţinerea eforturilor anticorupţie în respectivele state. 
   "Nimeni din Ungaria nu este fericit că ţara noastră, alături de numeroase alte ţări au fost declarate de Statele Unite câmp de operaţiuni", a reacţionat premierul conservator al Ungariei, Viktor Orban.
   Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a denunţat "un plan anticorupţie pregătit de un stat străin" care ar viza Ungaria, fără consultări cu Budapesta, precizând că a fost convocat pentru clarificări Andre Goodfriend, însărcinatul cu afaceri al ambasadei americane.
   În UEia, cel care a demascat fraudele lui Juncker este el inculpat, nu făptuitorul.

18. Ponta şi Dragnea folosesc (intern, la partid) "argumentul" presiunilor externe pentru a justifica reformele aşa-zis necesare PSD-ului, în loc să aştepte ca Iohannis să vină cu propunerile şi să i le combată drept ceea ce sunt: amestec extern camuflat drept "cerinţe interne". Băsificare târzie la PSD ?
   Când şefii din teritoriu i-au cerut mai multe detalii despre cerinţele venite din afara ţării, Dragnea le-a reproşat: „Nu aveţi încredere în mine?”.
   După sperietoarea Iohannis, Dragnea a apelat şi la factorul extern pentru a-şi convinge colegii că nu trebuie să se opună reformei începută în partid. Preşedintele executiv a citat iar din surse externe, dar nu a precizat de unde are informaţiile.
    În faţa deputaţilor şi senatorilor PSD, Ponta a spus că nu are rost să se plângă de reducerea numărului de mandate pentru că oricum cu această idee urma să vină Klaus Iohannis şi atunci nu se mai puteau opune. Astfel, a părut că iniţiativa clasei politice aparţine PSD.


19. În sfârşit, Kraut Iohannis rosteşte Führerprinzip-ul pe stil nou: 
   "Asta nu înseamnă că trebuie să facem numai ceea ce ne cer oamenii concret. Alegătorul nu vine cu viziune. Cu viziune vine politicianul." 
   Nici nu ne dăm noi seama ce proşti suntem, încă...

20. Cea mai scandaloasă afirmaţie de-a lui EuroBăse din şirul de minciuni rostite la final de mandat: 
   ”Dacă prin absurd s-ar face South Stream-ul, Guvernul României trebuie să fie foarte clar, aşa cum eu am fost extrem de clar şi în discuţia cu Exxon şi în discuţia cu OMV Petrom. Am fost extrem de clar că niciun metru cub de gaz din zona economică a Mării Negre nu se va exporta decât pe infrastructură românească, cu prioritate – acoperirea sută la sută a nevoilor României, acoperirea sută la sută a nevoilor Republicii Moldova, şi ce rămâne, la export, dar pe infrastructură românească şi nu pe infrastructură Gazprom.” 
   Cum, adică, "ce rămâne" ? Adică, zăcămintele ROMÂNIEI sunt exploatate doar după criteriul profitului (extern) ? Nu după cerinţele consumului intern ?
   Şi, mai contează ce nume are hoţul de gaze ? Este hoţ doar dacă scrie pe el "Gazprom" ?! 

21. Popa Daniel Ciobotea ("Patriarhul Daniel") iar s-a prostituat public, de data asta legitimându-l pe alogenul Kraut Iohannis, aparţinător altui cult decât cel creştin-ortodox. Las' că şi dacă ieşea Ponta tot un alogen ar fi binecuvântat... 
   Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a dat binecuvântarea președintelui României, Klaus Iohannis, duminică, în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, la ceremonia de învestire în funcție. 
   Nu ţine nici cioaca că "ar fi un gest îndreptăţit fiindcă B.O.R. este biserică naţională". Da, este, însă actualii ierarhi fac totul ca să submineze acest statut. 

26. "Ramura PDL" din PnL afirmă că fi posibilă varianta ca Băsescu să fie nominalizat premier de o eventuală coaliţie majoritară din care să faca parte PnL şi PMP: 
   "Vă faceți frate cu Dracu' - că așa este o metaforă - ca să treceți puntea, cu PMP, care poate să spună: 'Da, dar numai cu Traian Băsescu premier'?" 
   "Da, ce să facem acum...? Se creează o nouă majoritate politică ce trebuie să guverneze România."

29. Dac-aş scrie "se regrupează limbricii eurobăsişti în jurul lui Kraut Iohannis", aş fi inexact: nu EuroBăse îi teleghidează, ci aceiaşi care-l teleghidează atât pe acesta, cât şi pe succesorul său în funcţie. 
   "MRU": 
   ''Prin decizia președintelui României, Klaus Iohannis, am fost astăzi numit în funcția de consilier personal al Președintelui. Funcția este neretribuită. Îmi voi continua activitatea politică în calitate de senator de Arad în Parlamentul României și ca prim-vicepreședinte al PNL.'' 

30. Casa Duda îl are ca agent de P.R. pe Kraut Iohannis, care după ce a cîștigat alegerile a dat o fugă pân'-acolo, iar acum, ÎN NUMELE TUTUROR, emite mesaje pro-monarhice: 
   "Cu 67 de ani in urmă, pe 30 decembrie, Regele Mihai era forțat de comuniști și aliații lor să abdice, sub amenințarea armelor. Dacă astăzi, după multe decenii de la acel eveniment, Majestatea Sa este privit cu atâta respect și admirație de către poporul Său, acesta este un câștig cert al societății românești a ultimilor 25 de ani. Așadar, vă îndemn, astăzi, să ne îndreptăm cu toții gândul către Rege, care rămâne, pentru noi toți, un model de demnitate și dăruire." 
   Se induce ideea că de-aia avem noi acum republică, și nu monarhie, fiindcă Fonfălăul "a abdicat forțat", și nu fiindcă așa s-a votat la referendumul constituțional din 1992. Va înghiți ex-PDL gălușca "PnL - partid pro-monarhist" ? Blaga a ajuns anul ăsta pe la Palatul Elisabeta, invitat.
31. În mesajul de Anul Nou, Adrian Năstase se face că n-are de-a face cu ce s-a întâmplat prin România (amintesc doar "afacerea" Petrom, şi falsificarea referendumului constituţional din 2003): 
   "Am, în continuare, un sentiment neplăcut – acela că noi reprezentăm “indienii” din “Estul” sălbatic care trebuie să dispară pentru a face loc mall-urilor şi reclamelor de detergenţi străini. Poate, totuşi, anul care vine ne va aduce înţelepciunea de a ne cunoaşte şi apăra propriile interese, atât în ceea ce priveşte resursele naturale cât şi pe cele umane."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: