28 iulie 2014

O mişcare interesantă


Bogdan Diaconu (PSD) - primul politician care a reacţionat public la protestele românilor din Ucraina. Şi care critică regimul de la Kiev.

"Fiindcă are voie" ? Vor urma replici ? Este vârful de atac mediatic al PSD-ului la UDMR şi Ungaria (de fapt la politica "non-UE" dusă de Viktor Orbán). A publicat articole la Vocea Rusiei, şi totuşi afirmă"Putin şi cu Orban şi-au dat mâna peste ţară. Peste ţara noastră." 

Stânga îşi face capital electoral, iar "dreapta" e paralizată de tembelism. 


Ucraina a găsit soluția exterminării românilor din regiunea Cernăuți: îi trimite în prima linie a frontului în locul ucrainenilor 


Ucraina face un joc periculos încercând să diminueze numărul românilor din regiunea Cernăuți prin transformarea lor în carne de tun în zona de conflict din estul țării. În timp ce tinerii ucraineni sunt retrași din zona fierbinte și li se acordă statut de refugiați, tinerii români au primit ordin de recrutare în masă.

Românii nu au obligația să apere statul ucrainean care le-a închis școlile și a făcut tot posibilul să-i asimileze, negându-le drepturile și identitatea, pentru ca acum să descopere că românii sunt totuși buni pentru ceva: pentru a fi uciși într-un război care nu le aparține.

Faptul că etnicii români din Ucraina sunt singurii care au primit ordin de încorporare, în timp ce alte minorități sunt protejate, arată că statul ucrainean are și alte scopuri decât cel de a umple frontul: acela de a sparge majoritatea românească din regiunea Cernăuți și a continua astfel mai ușor ulterior opera de asimilare și de negare a identității românești. Prin acest procedeu, Kievul egalează Rusia în cruzime și dovedește că nu e cu nimic mai bună decât Moscova.

România trebuie să intervină imediat pe canale diplomatice protestând față de exterminarea românilor pregătită în laboratoarele Kievului și să fie pregătită ca, în cazul în care Ucraina nu renunță la planurile sale murdare, să protesteze la nivel european și internațional.

Prin acest comportament, Kievul ne arată că nu merită sprijinit în eforturile sale de a-și conserva integritatea teritorială. România a avut toată bunăvoința față de problemele prin care trece statul ucrainean, în ciuda experiențelor negative anterioare cu acest stat, și și-a oferit sprijinul în acest sens, dar, ca întotdeauna în relațiile cu țările vecine, nu este tratată cu aceeași monedă. România nu va sta cu mâinile în sân în timp ce se pregătește exterminarea etnicilor români sub pretextul războiului și de aceea relația cu Ucraina trebuie să sufere o modificare radicală.

Bogdan Diaconu

Vicepreședinte

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Deputat PSD

28.07.2014

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: