30 iunie 2014

Atac la familia tradiţională ("extinsă"), acum sub alt pretext


Dan Alexe considera "familia extinsă" ca fiind ... izvorul fascismului (comunismul e băgat doar pentru efectul retoric): "Familia comunitară ar justifica importanţa fascismului şi a comunismului în Italia, Grecia şi Europa de Est".

Acum, Sabina Fati (tot din reţeaua Soros), asociază familia extinsă cu corupţia ("Băsescu, tribalismul autohton și Noua Revoluție"):
România continuă să fie tribală în secolul 21, iar familiile extinse vor să câștige de pe urma parvenirii oricăruia dintre membrii ei, potrivit tradiției autohtone. Dincolo de faptul că justiția se dovedește funcțională, iar președintele se delimitează de fratele lui profitor, imaginea care se vede din afară este cea a unei țări rămase în urmă, care nu-și poate recupera modernitatea cu una, cu două.

România e plină de clanuri familiale. Premierul face, la rândul lui, parte dintr-un trib pe care îl conduce socrul, Ilie Sârbu, aranjor de primă mână și parlamentar vechi cu avere extinsă, care și-a trimis fata, plină de merite politice, la Bruxelles. Familia Mazăre, care controlează Constanța, are propria rețea, la fel Mircea Cosma la Prahova și mulți alții. Baronii de toate culorile lucrează după aceleași vechi principii, potrivit cărora mai întâi se ocupă de bunăstarea propriilor clanuri și abia apoi de cea a comunităților pe care le conduc.
Trimiterile la militanţii de stânga (Petre Pandrea şi Constantin Dobrogeanu-Gherea) nu-s deloc întâmplătoare:
Poate că Marea Revoluție de care vorbea Dobrogeanu-Gherea acum mai bine de un secol e pe cale să se întâmple, de vreme ce fratele președintelui a fost reținut fără ca Traian Băsescu să știe și fără ca șeful statului să încerce să intervină.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: