28 februarie 2014

Conferinţa de presă a preşedintelui Ucrainei


Preşedinte ÎN FUNCŢIE, ca să fie clar. Europuciul n-a parcurs paşii legali ai demiterii, nici nu avea cum. A ratat şi asasinarea lui, care "ar fi rezolvat" chestiunea din punct de vedere procedural.

7 comentarii :

Riddick spunea...

Aici nu-i vorba că-ţi place sau nu de Ianukovici, ci despre un principiu: cum se obţine puterea, prin alegeri, ori prin lovitură de stat ? Ianukovici a fost ales. Greşeala lui a fost că n-a organizat un referendum pe tema aderării la UE, care cădea şi astfel chestiunea se clarifica definitiv.


VIDEO LIVE Viktor Ianukovici: Am fost forțat să plec din Ucraina din cauza amenințărilor la viața mea
http://www.ziuanews.ro/externe/viktor-ianukovici-conferinta-dupa-fuga-din-kiev-115642

LIVEVIDEO Viktor Ianukovici sustine o conferinta de presa: Puterea a fost confiscata de nationalisti, pro-fascist. Ce se intampla in Crimeea e un raspuns natural la schimbarea banditeasca de regim
http://www.hotnews.ro/stiri-international-16703159-livevideo-viktor-ianukovici-sustine-conferinta-presa.htm

Traian Basescu: Romania, profund ingrijorata de situatia din Crimeea si de miscarea separatista care se amplifica
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16703107-traian-basescu-romania-profund-ingrijorata-situatia-din-crimeea-miscarea-separatista-care-amplifica.htm

Riddick spunea...

Aştept o eventuală înregistrare (de la Russia Today sau de la alţii), streaming-ul live s-a oprit la încheierea conferinţei de presă.

Riddick spunea...

UPDATE: se pare că va rămâne (a revenit...) înregistrarea conferinţei de presă - de la 9:22.

Riddick spunea...

Vocea Rusiei:

Rolul lui Ianukovici în viitorul Ucrainei

Președintele legitim al Ucrainei, un om care a scăpat pe muchie de cuțit de o execuție ad-hoc, va deveni o problemă majoră pentru puciștii ucraineni și pentru Occident.

Fără a intra în discuții de ordin juridic care oricum nu prea contează în epoca realpolitik, se poate spune că unicul lucru fundamental care contează în momentul de față este faptul că Rusia nu recunoaște autoritatea puciștilor de la Kiev și îl consideră pe Ianukovici președintele legitim al țării. Pentru puciștii de la Kiev și pentru Occident această strategie rusească va avea următoarele consecințe:

1. Rusia nu are de ce să mai livreze gaz natural în Ucraina în condițiile în care nu are parteneri de dialog pe care să-și recunoască drept reprezentanți oficiali ai statului ucrainean.

2. Rusia nu va sprijini financiar noul „guvern” de la Kiev, ceea ce înseamnă că noul „guvern” va trebui să adopte măsuri foarte nepopulare, provocând nemulțumirea populației

3. Rusia nu va lua în calcul protestele „guvernului” de la Kiev în privința acțiunilor autorităților din Crimeea sau acțiunilor celulelor de rezistență împotriva puciștilor din alte regiuni.

În fond, Rusia nici nu poate fi acuzată de susținerea separatismului sau de subminarea ordinii constituționale în Ucraina, deoarece Moscova nu face altceva decât să ofere în mod neoficial refugiu unui președinte legitim al țării vecine. Autoritățile ruse împreună cu Ianukovici cer respectarea acordului din 21 februarie, acord care garanta dezarmarea radicalilor şi o reformă constituțională organizată conform legislației în vigoare. Atât pentru Occident cât și pentru puciști, îndeplinirea acestor prevederi este imposibilă, deoarece naziștii înarmați formează nucleul dur al „mişcării pro-europene” și liderii acestora nu vor să lase puterea din mână. Mai mult, dacă radicalii vor fi dezarmați, „puterea” puciștilor va fi lichidată în câteva zile. În același timp, atât timp cât Occidentul și puciștii nu respectă prevederile acordului, Ianukovici și Moscova pot acționa în consecință. Acum, fiecare unitate a armatei, fiecare detașament al poliției, fiecare primar sau guvernator de regiune poate renunța la susținerea puciștilor de la Kiev și se poate orienta spre susținerea președintelui legitim. Pe măsură ce noul „guvern” se va apropia de faliment, iar populația din regiunile controlate de puciști va sărăci și va rămâne fără salarii, numărul celor tentați să redevină loialiști va crește exponențial.

De fapt, Ianukovici a fost necaracteristic de sincer atunci când a expus perspectivele puciștilor în cadrul conferinței de presă: „Eu îi cunosc pe oamenii din estul țării, am trăit acolo 52 de ani. Atât timp cât trebuie să muncească, să coboare în mine trei ture pe zi, să muncească la cuptoare metalurgice, ținând continuitatea procesului tehnologic, ei nu se vor mișca din loc. Dar odată ce vor rămâne fără salarii și fără locuri de muncă, chiar nu-i invidiez pe cei care le vor nimeri sub mână”.

http://romanian.ruvr.ru/2014_02_28/Rolul-lui-Ianukovici-in-viitorul-Ucrainei-0006/

Riddick spunea...

Răsplată ? Mâna destinului ?

La alungarea preşedintelui legitim din Coasta de Fildeş, Laurent Gbagbo, în 2011, decisivă a fost participarea a trei elicoptere de atac Mi-24 ucrainene, cu însemne ONU (trimise de Ianukovici, "contribuţia Ucrainei în cadrul ONU"). A fost un complot Franţa-UE-ONU, ca să continue jefuirea de resurse a Coastei de Fildeş. Gbagbo restaurase suveranitatea naţională, cel puţin pe partea de teritoriu pe care o controla - în nord erau disidenţii sprijiniţi de Franţa (majoritatea, musulmani).

Dreptul internaţional, "rescris" de ONU şi Sarkozy. Agresiunea împotriva Coastei de Fildeş - sinteză

http://riddickro.blogspot.ro/2011/04/dreptul-international-rescris-de-onu-si.html

Riddick spunea...

UPDATE 2: clipul a fost editat, acum începe direct cu conferinţa de presă.

Riddick spunea...


Ousted Yanukovich talks to press in Russia (FULL CONFERENCE)

https://www.youtube.com/watch?v=ZxI7d5aaZ_M

https://www.youtube.com/user/RussiaToday/videos


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: