17 aprilie 2013

Mascarada perpetuă


Un paradox: ţară subdezvoltată fără potenţial de creştere ! (Ilie Şerbănescu)

Cauzele prăbuşirii potenţialului de creştere economică al României sunt clare şi indubitabile: desfiinţarea cu rapiditate în ultimul deceniu a economiei româneşti din România, bună sau rea cum era aceasta, şi înlocuirea ei parţial cu o economie străină de tip colonial, axată doar pe profit pe termen scurt, pe activităţi cu valoare adăugată joasă şi pe exploatarea forţei de muncă ieftine din România, lovitura pecetluitoare dând-o băncile străine aduse şi ajutate de dl Isărescu să controleze întregul sistem bancar şi să extragă până la epuizare seva economică din ţară.

"Băsescu va participa la reuniunea Bilderberg din 2013" (surse PRM)

Conform unor analize ale Serviciilor Secrete, efectuate la comanda Palatului Cotroceni, Isărescu este singurul personaj capabil să reanime defuncta „dreaptă“, căreia i-a făcut parastasul Traian Băsescu, şi singurul care i-ar putea ţine piept lui Crin Antonescu sau Sorin Oprescu. Decizia va fi luată la Chantilly, în statul american Virginia, între 22 şi 24 iunie, la reuniunea Grupului Bilderberg, unde va fi prezent şi Traian Băsescu în calitate de invitat şi unde se va stabili chiar un plan de finanţare a candidaturii lui Mugur Isărescu.
  • Unde-i aproape 1/2 din stocul de aur, Isărescule ? De ce l-ai scos din ţară ? Cât îl mai ţii pe Adrian Vasilescu consilier, că are 77 de ani ? Până face odată “hâc” în direct la TV ?

Bravo, Sssstoica ! Acum "am rezolvat-o", n'aşa ? Am dat-o dracu' de suveranitate !

Trebuie sa fim lucizi. Intrand in UE am facut un transfer partial, nu integral, de suveranitate. Nu mai avem aceeasi suveranitate pe care o aveam inainte. Problema este: Ne foloseste la ceva? Este limpede ca, desi inainte aveam deplina suveranitate, ea nu ne folosea la nimic pentru ca eram intr-un balans care dura de secole intre Occident si Orient, fara a avea nici garantia de securitate, nici cea de prosperitate economica.
  • Şi ? "Avem prosperitate" ? Securitate, avem ceva (de la NATO, însă; Turcia şi Norvegia sunt în NATO şi nu în UE).

România la talcioc

Care e factorul determinant al acestei politici economice cu tentă de talcioc, de vânzare la solduri sau în disperare de cauză? Am tot auzit iarăşi că "astea sunt înţelegerile cu FMI". E greu de crezut că s-au semnat angajamente profund păguboase, dar, dacă s-a petrecut aşa ceva, un Guvern responsabil le face publice şi pune piciorul în prag. E vorba mai curâd de o stranie schimbare de optică, ale cărei dedesubturi vor ieşi mai devreme sau mai târziu la suprafaţă. Deocamdată, forţarea notei lasă loc suspiciunilor.

O făcătură grotescă : "Mişcarea Populară"

O Albă ca zăpada inventată la Palatul Cotroceni nu are cum să se transforme peste noapte într-o mişcare grassroots, de jos în sus, credibilă şi populară. O mişcare grassroots autentică anti-sistem precum cea a greieraşilor din Italia (Mişcarea de cinci stele a lui Beppe Grillo) nu poate fi făcută cu oameni din sistem, ci doar cu oameni care n-au mai făcut niciodată politică, dar care sunt buni profesionişti în domeniile lor.

VEDERE DE PE CENTURĂ. DESTRUCTURAREA

Arătaţi-mi un singur domeniu care să mai funcţioneze normal în România – de la economie şi până la şcoală sau presă! Puţinele oaze construite de unii oameni de afaceri, care chiar produc, au fost luate şi ele în cătare prin legi absurde. Şi dacă Legea Fundamentală va fi după chipul şi asemănarea lui Căcărău, un mare specialist în drept constituţional, de care nu ştiusem până acum, atunci e vai de România.  Îmi spunea un numerolog, tagmă intrată în nomenclatorul de meserii într-o ţară unde „te uiţi şi câştigi”, că e normal să se întâmple aşa ceva fiindcă intrăm în Era Vărsătorului, care trebuie să distrugă tot. Că am fi postmodernişti şi că e normal să distrugem tot ca să refacem din cioburi o lume aproximativă, ca într-un joc de copii autişti. Că e bine să se producă demitizarea istoriei, a credinţelor, că trebuie să trăim destructurarea totală…

Cine e ‘Albă ca Zăpada’ ?

Chiar, cine e…? In caz că nu v-aţi prins, “Albă ca zăpada” e un proiect care a început în decembrie 1989 cu FSN şi-a continuat cu FDSN, PD, PDSR, PSD, PDL et aliis ejusdem farinae (inclusiv “aripile istorice” PNL, PNTCD, PDSR si monadele de invaluire tactica: PSM, PUNR, PRM, PUR, PC etc, etc), aista fiind Marele Plan de disimulare a PCR-SECU sau mastile de ceara ale puterii de tranzitie in actiune… Un proiect care va continua si dupa 2012, pai cum drea, cat vor mai egzista rumani naivi pe lumeea asta… Si sunt “ca cucuruzu codrilor”, vba aia…

PPDD îi cere lui Ponta să-l excludă pe Cernea din grupul USL

Considerăm îngrijorător faptul că un deputat al arcului guvernamental exprimă astfel de opinii. Vă solicit public ca în calitate de Prim-ministru, să vă delimitaţi de declaraţiile deputatului Remus Cernea şi să-l excludeţi din grupul parlamentar PSD. Dacă, însă, aveţi nevoie de voturile homosexualilor şi ale altor degeneraţi din România, pentru că intenţionaţi să candidaţi la prezidenţiale în 2014 contra lui Crin Antonescu, vă înţelegem.

Pentru Renate Weber importantă e agenda pro-gay, nu procentele USL/PnL

Imi este foarte greu sa inteleg cum in Romania, la mai bine de zece ani dupa ce am adoptat o legislatie nediscriminatorie atotcuprinzatoare, mai exista politicieni care reactioneaza atat de violent impotriva persoanelor care au o alta orientare sexuala. Mai ales, ma supara profund reactia colegului meu, Puiu Hasotti, care pare sa nu inteleaga complexitatea acestei lumi si recurge la formule facile si degradante cu referire la comunitatea homosexualilor.
  • Renate Weber, Monica Macovei şi Corina Creţu fac parte din lobby-ul pro-gay de la parlamentul european.

Înapoi la statul naţional !

Această repudiere a ideii naționale este rezultatul unui tip particular de gândire care a apărut în întreaga lume occidentală după al Doilea Război Mondial și care se întâlnește în special în rândul elitelor intelectuale și politice.

"Grecii au luat peste un miliard de euro de la Loteria Română"

Loteria se află, acum, în faliment. Nu mai are niciun fel de produse, nu mai are nici măcar loz în plic, are doar jocul 6/49, care este conectat la un server vechi din 1996. Când eram noi la Loterie, s-a stricat serverul şase ore, sâmbăta, când se vând cele mai multe bilete. Am pierdut peste 100.000 de euro. Cei care l-au instalat nu mai au piese de schimb şi, în aceste condiţii, dacă mai crapă o dată, Loteria Română se va închide complet, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria omenirii - o loterie naţională, care are monopol pe atâtea tipuri de jocuri, să dea faliment.

Administrația Obama nu trimite reprezentanți la funeraliile lui Margaret Thatcher

Nici măcar vicepreședintele Biden, sau alt oficial de rang înalt din guvern. Nici măcar John Kerry, a cărui poziție este echivalentă cu cea de ministru de externe. Administrația Obama și-a făcut cunoscută neparticiparea înainte de atentatul de la Boston de ieri. Diplomație dășteaptă și smart. Delegația americană va fi formată oameni de stat la pensie, cum ar fi Dick Cheney sau Henry Kissinger, inclusiv doi veterani din administrația Reagan: George Shultz și James Baker. 

2 comentarii :

Gogu spunea...

Incet, incet catre demolarea inchisorii popoarelor pe stil nou !
http://jurnalul.ro/stiri/externe/europarlamentar-catre-comisia-europeana-sunteti-niste-criminali-de-drept-comun-e-comunism-pur-ce-faceti-video-641498.html

Riddick spunea...

O sa răbufnească lumea, până la urmă. Postare nouă, la temă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: