30 ianuarie 2013

Vibraţii negative

Mare tevatură mare aseară, la Antena 3, cu "drapelul secuiesc". Chestiunea are o rezolvare simplă, şi s-ar elimina şi "drapelul" UE.

Trebuie dată o lege ca pe faţadele instituţiilor publice (primării, şcoli, licee, universităţi, întreprinderi, prefecturi, consilii judeţene, secţii sau inspectorate de poliţie, unităţi militare, spitale, etc.), să fie instalat UN SINGUR suport de steag, pentru UN SINGUR steag, la intrarea principală sau pe faţada principală. Unde este posibil şi se doreşte, se mai admite UN SINGUR catarg în curtea clădirii sau lângă aceasta, şi/sau unul pe clădire (deasupra).

Nu se admit motivaţii precum "aşa era clădirea proiectată de arhitect", "să rămână două (eventual duble) pentru simetrie", etc. Da, vechea simetrie, drapel RSR/drapel PCR, acum drapel RO/"drapel" UE. Suporturile duble şi cele în plus se vor preda cu proces verbal în vederea valorificării ca materiale recuperabile (topire).


Cred că e inutil să mai precizez că în cele maxim trei puncte de la clădirea publică va fi arborat doar drapelul naţional al României.
 

Ori i se coace ceva lui Ponta, ori se regizează "opoziţia reală"

Numirea de două ori a lui Victor Viorel Ponta în postul de prim-ministru de către Traian Băsescu ar fi trebuit să surprindă. Cu atît mai mult cu cît a doua oară Ponta era şi doctor plagiator („dottore”). Bucuria useliştilor (ce barbarism!) a fost atît de mare, că nimeni nu s-a prea mirat.
  • Da' nominalizarea lui ca premier (tot de două ori) de către USL, n-ar trebui să surprindă ? USL a clonat o opoziţie mediatică la guvern (nu la USL !) pe sistem PRM ("nu susţinem guvernul PSD/Năstase, dar suntem aliaţi cu partidul PSD, pe care îl susţinem").

Ţineţi-mă că sparg FMI-ul

Cam asta a făcut şi Ruşanu. În loc să se revolte pentru chestiuni deja devenite istorice – pentru că, în principiu, are dreptate, o putea citi în zeci de texte despre privatizările dezavantajoase la care ne-a împins fie vreo forţă externă, fie interesele vreunei puteri interne, fie prostia pur şi simplu – ar putea să inventeze o minimă poziţie de rezistenţă în negocierile din aceste zile. Or, acest guvern megasusţinut, megaputernic politic pare paralizat în faţa FMI. Toate sînt de la sine înţelese: de la privatizările strategice şi managementul privat, pînă la liberalizări de preţuri.

Baconschi : PDL să facă "opoziţie puternică la USL", da' să-i susţină revizuirea şi regionalizarea

În actualele circumstanţe, când PDL pregăteşte un nou congres, singura garanţie strategică pentru ca partidul să-şi revină ţine de consolidarea profilului său doctrinar, ca partid popular. Fără această asumare, cu opoziţie puternică la USL şi poziţii clare pe marile teme de etapă (revizuirea Constituţiei, regionalizarea, direcţia pro-europeană, continuarea reformelor structurale şi oferta fiscală), PDL nu va mai putea fi “recunoscut” de propriul electorat, iar luptele interne, între diferite “grupări”, vor duce la slăbirea, posibil fatală, a întregii organizaţii.

Un fost membru CNA emite consideraţii politice despre "oportunitatea" închiderii OTV

O şansă diabolică a făcut ca, exact în perioada alegerilor, partidul-televizor să fie la apogeu, situaţia fiind asemănătoare cu a PRM-ului din 2000, cînd Vadim a fost propulsat pînă în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Stingerea PRM ar fi putut fi un model pe care să-l urmeze în mod natural şi PP-DD-ul (dezertările au început deja, chiar în direcţia voiculesciană).

Noua Republică, vechiul eurobăsism

Noua Republică are planuri ambiţioase, în direcţia înnoirii clasei politice, a opoziţiei parlamentare şi extraparlamentare, a făuririi de politici, proiecte şi programe necesare României, în consens cu evoluţiile din Uniunea Europeană.
  • Pun pariu că ori nu-i primesc conservatorii europeni, ori încercarea de afiliere la ECR e la mişto.

Ce se întâmplă la PP-DD ?

Noi am cerut - prin domnul deputat Comşa - ca Regelui Mihai să îi fie acordată o sumă lunară pentru înfiinţarea unui oficiu care să reprezinte România în cancelariile europene. Domnul prim-ministru ne-a asigurat că va analiza cu maximă seriozitate. A spus că suma nu este o problemă şi că va încerca să găsească fonduri.
  • După Ciohodaru, care a dat un comunicat anti gaze de şist, acum altul cu propunerea de activare a Clăpăugului. Comşa este un fost consilier al Casei Duda.

Jaf şi haos la privatizarea Distribuţiei Electrice a României (2004-2011)

Cei trei “investitori strategici” nu au făcut decât să exploateze la sânge societăţile pe care guvernanţii români le-au dat cu generozitate, s-au şters la dos cu prevederile contractelor de privatizare, au investit numai din banii luaţi din buzunarele românilor prin majorarea tarifelor, şi nu din propriul capital, au luat terenuri despre care statul român nu prea mai ştie nimic.
  • Şi ? Clauze de reziliere nu există, dacă nu s-au respectat contractele ?

O pupătură-n "cour" la Hollande (de la USL)

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, marţi, ca intersecţia dintre Bulevardul Libertăţii şi Calea 13 Septembrie din sectorul 5 să poarte denumirea de Piaţa Francofoniei, iniţiativa aparţinând Ministerului Afacerilor Externe.

3 comentarii :

Riddick spunea...

"Nu pot exista loialități multiple. Oricine spune că este american, dar și altceva, nu este american deloc. Avem loc pentru un singur steag, cel american, și asta exclude steagul roșu, care simbolizează războaiele împotriva libertății și civilizației, așa cum exclude steagul oricărei națiuni ostile... Avem loc pentru o singură limbă aici, și aceea este limba engleză... Avem loc pentru o singură loialitate și aceea este pentru poporul american."

Theodore Roosevelt

Anonim spunea...

Riddick ca sa fluture un steag... doua, trei e nevoie de CURENT. Insa CURENTUL invinge buchetul asta de stiri etalate de tine. http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013013082580/Actualitate/Decizie-juridica-fara-precedent-la-nivel-mondial-Curentul-a-invins-Masoneria.html

Riddick spunea...

Bună treabă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: