Binomul Iohannis-Dragnea ţine-n şah încă-majoritatea. Nu mi-e clar dacă Tăriceanu face opoziţie Sistemului în mod real sau doar mimează pentru bizonu' pesedé, să se vadă că "unii dintre ăi de i-am votat încă se mai agită".

05 decembrie 2012

După 9 decembrie scapă de noi - business as usualRuşii de la Gazprom vin la Bucureşti pentru discuţii despre Oltchim

Cei de la TISE au reprogramat vizita datorită unor evenimente care au avut loc în Federaţia Rusă la care preşedintele TISE a fost antamat. Vizita este la nivel de preşedinte al TISE, probabil va avea loc la mijlocul lunii decembrie şi va fi stabilită pe canale diplomatice, prin ambasada României la Moscova.

ARD şi  USL nu pomenesc de Bursă, fiindcă "de fapt, ea nu există"

Bursa exista pentru a finanta economia. Bursa este o piata alternativa fata de piata bancara. Finantarea prin Bursa e mai ieftina. La noi exista de aproape 20 de ani, dar n-am auzit pe nimeni sa se finanteze. Am inteles ca sunt 12.000 de investitori care isi freaca banii cand colo, cand colo. Asta nu-i Bursa.

Va taxa Ponta băncile ?

  • "Bombonica" are glazura pregătită: "scade astfel contribuţia anuală la UE (plătită de toţi), cu valoarea totală a taxei bancare" (plătită doar de "bogaţi")...da' nu se spune că astfel se crează un precedent, de taxare directă de către UE !

Kelemen Hunor: Până la mijlocul anului viitor, trebuie să avem o nouă Constituţie

Din punctul nostru de vedere, în zece ani, de când a fost ultima dată amendată Constituţia, am văzut care sunt problemele, defectele Constituţiei şi aceste slăbiciuni trebuie corectate. De aceea, eu cred că primul mare test al noului Parlament va fi amendarea Constituţiei şi aici noi avem un proiect de amendare a Constituţiei pregătit încă de anul trecut şi care sigur că va fi nuanţat dacă va fi necesar şi sunt convins că acest proiect răspunde la toate provocările societăţii din România din această perioadă.

ARD: Regionalizarea, printre "mizele dorite" ale alegerilor din 2012

MIZELE DORITE ALE ALEGERILOR din 2012:
* relansarea democraţiei în ansamblu - a instituţiilor principale, guvern, parlament, o reconstrucţie a raporturilor dintre aceste instituţii, de exemplu guvern-preşedinţie;
* relansarea reprezentării reale a regiunilor şi ale politicilor publice în România.
* să ducă la o elită politică capabilă să gestioneze aceste direcţii standard pentru existenţa şi eficienţa unui stat normal.

Prognoză: 2015 – anul revenirii PIB la nivelul din 2008. 2016 – anul revenirii salariului real

Cum vor arăta Statele Unite ale Europei, în viziunea lui Barroso

Federalizarea UE a fost ţinta finală încă de la naşterea Uniunii, în 1991, la negocierea Tratatului de la Maastricht. Se considera atunci că apariţia unei monede unice va produe un şoc suficient de mare cât să împingă statele euro la federalizare. Nu a fost aşa, ci, dimpotrivă, protejate de umbrela euro, statele au început să acţioneze fiecare pentru sine. Şocul s-a dovedit a fi însă criza datoriilor publice care a lovit zona euro în 2010, scrie Liberation.

Biletul de ieşire al lui Năstase. Cum poate scăpa de închisoare

Gazprom intră în România prin OMV

Nuvela "Mendebilul" de Cărtărescu, renegată de autor, materie obligatorie la clasa a cincea


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

Postări populare (nu P.P.E. !):