05 decembrie 2012

După 9 decembrie scapă de noi - business as usual


Ruşii de la Gazprom vin la Bucureşti pentru discuţii despre Oltchim

Cei de la TISE au reprogramat vizita datorită unor evenimente care au avut loc în Federaţia Rusă la care preşedintele TISE a fost antamat. Vizita este la nivel de preşedinte al TISE, probabil va avea loc la mijlocul lunii decembrie şi va fi stabilită pe canale diplomatice, prin ambasada României la Moscova.

ARD şi  USL nu pomenesc de Bursă, fiindcă "de fapt, ea nu există"

Bursa exista pentru a finanta economia. Bursa este o piata alternativa fata de piata bancara. Finantarea prin Bursa e mai ieftina. La noi exista de aproape 20 de ani, dar n-am auzit pe nimeni sa se finanteze. Am inteles ca sunt 12.000 de investitori care isi freaca banii cand colo, cand colo. Asta nu-i Bursa.

Va taxa Ponta băncile ?

  • "Bombonica" are glazura pregătită: "scade astfel contribuţia anuală la UE (plătită de toţi), cu valoarea totală a taxei bancare" (plătită doar de "bogaţi")...da' nu se spune că astfel se crează un precedent, de taxare directă de către UE !

Kelemen Hunor: Până la mijlocul anului viitor, trebuie să avem o nouă Constituţie

Din punctul nostru de vedere, în zece ani, de când a fost ultima dată amendată Constituţia, am văzut care sunt problemele, defectele Constituţiei şi aceste slăbiciuni trebuie corectate. De aceea, eu cred că primul mare test al noului Parlament va fi amendarea Constituţiei şi aici noi avem un proiect de amendare a Constituţiei pregătit încă de anul trecut şi care sigur că va fi nuanţat dacă va fi necesar şi sunt convins că acest proiect răspunde la toate provocările societăţii din România din această perioadă.

ARD: Regionalizarea, printre "mizele dorite" ale alegerilor din 2012

MIZELE DORITE ALE ALEGERILOR din 2012:
* relansarea democraţiei în ansamblu - a instituţiilor principale, guvern, parlament, o reconstrucţie a raporturilor dintre aceste instituţii, de exemplu guvern-preşedinţie;
* relansarea reprezentării reale a regiunilor şi ale politicilor publice în România.
* să ducă la o elită politică capabilă să gestioneze aceste direcţii standard pentru existenţa şi eficienţa unui stat normal.

Prognoză: 2015 – anul revenirii PIB la nivelul din 2008. 2016 – anul revenirii salariului real

Cum vor arăta Statele Unite ale Europei, în viziunea lui Barroso

Federalizarea UE a fost ţinta finală încă de la naşterea Uniunii, în 1991, la negocierea Tratatului de la Maastricht. Se considera atunci că apariţia unei monede unice va produe un şoc suficient de mare cât să împingă statele euro la federalizare. Nu a fost aşa, ci, dimpotrivă, protejate de umbrela euro, statele au început să acţioneze fiecare pentru sine. Şocul s-a dovedit a fi însă criza datoriilor publice care a lovit zona euro în 2010, scrie Liberation.

Biletul de ieşire al lui Năstase. Cum poate scăpa de închisoare

Gazprom intră în România prin OMV

Nuvela "Mendebilul" de Cărtărescu, renegată de autor, materie obligatorie la clasa a cincea


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: