17 octombrie 2012

Talente


Putem s-o luăm cum vrem noi, să dăm dreptate cui vrem noi, dar e un semn grav de disfuncţionalitate instituţională, iar USL se vede că joacă electoral, neasumându-şi public poziţiile comune (cu Băsescu şi PDL) faţă de temele UE, pe care le reconfirmă la vot în parlament sau în cadrul organismelor UE.
Premierul Victor Ponta a declarat marţi că nu va discuta cu preşedintele Traian Băsescu despre reprezentarea României, în această săptămână, la Consiliul European de la Bruxelles, însă a precizat că, în cazul în care şeful statului va solicita Guvernului vreun document, îl va primi.

"Mâine (miercuri - n.r.), domnul Băsescu, pentru că nu are un aparat propriu şi dacă are nevoie de orice documente de la Guvern sigur că i le punem la dispoziţie. În rest, ce face domnia sa joi, ce poziţii spune şi mai ales la ce anume angajează România nu ştiu nici eu, aşa cum nu ştie nici Parlamentul României", a afirmat Ponta, marţi seară, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, întrebat dacă va transmite un document preşedintelui Traian Băsescu cu privire la Consiliul European de pe 18 şi 19 octombrie.

(AGERPRES)

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: