03 mai 2012

Herta Müller, pe lista de semnături care susţin manifestul eurofederalist al lui Cohn-BenditCriza care loveşte Vechiul Continent îi loveşte mai ales pe tineri, deseori absolvenţi de facultate. Acestei generaţii i se adresează Apelul pentru o Europă a cetăţenilor, lansat de deputatul european Daniel Cohn-Bendit şi sociologul Ulrich Beck. Textul, publicat în Die Zeit, Le Monde, El País şi La Repubblica a fost semnat de aproximativ şaizeci de intelectuali, responsabili politici şi artişti europeni, printre care preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, Jacques Delors, premiile Nobel pentru literatură Imre Kertesz şi Herta Müller, Adam Michnik şi Joschka Fischer.

Parafrazându-l pe John Kennedy, semnatarii petiţiei cer
Comisiei Europene şi guvernelor naţionale, Parlamentului European, ca şi Parlamentelor naţionale să creeze o Europă  “a cetăţenilor angajaţi activ”, dar şi să pună la dispoziţie condiţiile financiare şi juridice pentru a stabili un “An European al voluntariatului pentru fiecare”, drept contra-model al abordării “top-down” care predomină în prezent în Europa, o Europă a elitelor şi a tehnocraţilor. Scopul fiind aici de a democratiza democraţiile naţionale cu scopul de a reconstrui Europa pe baza acestui strigăt de reunificare: “Nu întrebaţi ce poate face Europa pentru voi, ci ce puteţi face voi pentru Europa – Faceţi Europa!”.
Dorind “adunarea cetăţenilor obişnuiţi care acţionează independent” iniţiatorii textului fac din proiectul lor “un act de autocreare datorită căruia Europa ar obţine o nouă constituţie ‘de jos’”.

Presseurop: O petiţie pentru o Europă a cetăţenilor


L’Europe, c’est nous ! Manifeste pour la création d’une nouvelle Europe par le bas

We are Europe! Manifesto for re-building Europe from the bottom up

Daniel Cohn-Bendit descriindu-şi actele de pedofilie (1982)

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Daniel Cohn-Bendit descriindu-şi actele de pedofilie (1982)"

In ce hal am ajuns ! La mana descreieratilor...

Gogu spunea...

''L’Europe, c’est nous ! Manifeste pour la création d’une nouvelle Europe par le bas!''
Care ''nous''???? Adica ''vous'', ceea ce nu inseamna deloc ''nous''. Oamenii astia cu mintile clocotind de setea de putere, vor distruge Europa daca nu sint opriti la timp. Niciodata nu vor reusi sa ''niveleze'' creatia lui Dumnezeu, care sint popoarele continentului. Iar Marx si Engels(Cohn si Bendit) astia noi nu vor mai apuca sa faca raul ''realizat'' de predecesorii lor ! Ii vor sterge din aceasta Lume popoarele Europei care nu au uitat cele doua conflagratii ce au ''arat'' continentul in secolul trecut !

Riddick spunea...

Nebunii au ieșit din balamuc și au preluat controlul.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Vlad Nistor, 2023 (cerând introducerea "anulării legale" a dreptului de veto al statelor-membre UE neconforme cu "linia"): "Consider că pentru a ajunge la maturitate ca actor geopolitic autentic, Uniunea Europeană trebuie să-și extindă instrumentarul de politică externă și să consolideze structura sa instituțională pe direcția relațiilor externe. Votul în unanimitate, de exemplu, limitează în mod clar capacitatea UE de reacție rapidă."

 

Postări populare: