04 mai 2012

Everac (2009): Sprayul, preșul, fofârlica ș.a.



Printre agentii electorali care se vor prezenta si in toamna asta, influentand ceea ce popular se numeste "bucuria nebunilor", se afla si cei trei mai sus citati, care foarte rar au absentat de la vreo invarteala cu dichis.
   Numesc "spray" aerul de liniste nefireasca lasat peste votanti, o liniste pana aproape de nesimtire, in care, peste un strat solid de deceptie politica, se planteaza tot felul de rasfaturi si divertismente, unde s-a insamantat si creste o maruntica "viata buna", cu sprituri, berici, meciuri, mititei, Madonna, stiri senzationale, concursuri cu premii, indiscretii de alcov, ce a zis ala, ce a zis aia, cine cu cine s-a mai batut, ce inmormantari au mai fost, unde mai mergem diseara, ce decoratii s-au dat, ce masini au aparut, ce greve mai tinem si ce mai cerem, filmele saptamanii, excursiile cu reducere, hramuri, acatiste si pomeniri, pescuiri miraculoase si tot ce face viata dulce, incepand, bineinteles, cu sexul liber si exhibat. Sprayul e ametitor, uiti ca esti roman si ca ti se revendica o regiune autonoma, uiti ca esti dator zeci de miliarde de euro si n-ai cum sa le achiti, uiti ca te-au furat si o fac tot timpul, intr-atat furtul a devenit o vesela nostimada, uiti ca ce mananci e otravit si ca ce respiri e intoxicat, esti lenes sa te mai lupti, sa mai dai cu pumnu'-n masa, sa mai pretinzi ori sa impui vreo idee, te-ai molcomit, esti tihnit, esti in afara jocului, ai atipit de spray, te bazaie mustele si nu dai din maini, te inteapa tantarii si te gadili, te omoara sobolanii si-ti vine sa razi.
   Tot acum bantuie mai intens si Fofarlica, in sensul: "te-am prins, nene, cu fofarlica, de mult ti-o coc eu, te stiam c-ai facut o pungasie, zece pungasii, dar am asteptat la bariera sa ajungi aici. Acum te arat cu degetul, te dau pe brazda! Pofteste si fa-mi pe plac, voteaza cu noi, ca altfel te ia gaia!". Dar Fofarlica nu are numai trecut, ea are si viitor. Ea isi ia diverse angajamente, promite cate in luna si in stele, arata niste bani la orizont, niste inlesniri, niste ocazii ademenitoare, un rau de lapte si miere, peluze de caini cu covrigi in coada. Vino, zice ea, vino si impinge-ma pe mine la Presedintie, caci te voi calauzi drept in sanul lui Avram! Si vor fi multi prostovani care se vor prinde, nestiind ca Avram lucreaza deja la FMI, si ca noi am ajuns de mult la sanul sau, de unde nu mai vad nicio scapare. Fofarlica imparte tara in vinovati si pagubosi, fiind pe rand spalatoare de rufe murdare si amaneteuza de fericiri second hand.
   Cu presul trebuie s-o lamurim. S-a explicat ca niste hoti care voiau sa fure o casa de bani nu puteau s-o miste pe dusumea, de grea ce era. Au bagat un pres sub ea si au tras-o cu presul. Povestea e perfect verosimila. In timp ce populatia sta mofluza, ca efect al sprayului ce i s-a turnat in cap si al actiunilor multiple si complexe ale fofarlicilor, profitorii invatati cu greutatea, din legislaturile anterioare, trag vartos casa de bani, cu ce a mai ramas in ea, spre oborul lor. Iar noi stam si vom sta cu degetul in gura incat niste hahalere ca ei sa ne duca cu presul.
   Evident ca n-am terminat lista agentilor electorali (am terminat doar spatiul de expunere). Cei ce ajuta banditii sa care casa de bani in oborul lor sunt momiti nu numai cu Fofarlica si Sprayul, ci, foarte concret, cu faina, zahar, orez, pui fripti sau natur, gologani, agenti electorali de liga secunda. Richard al III-lea n-ar mai spune azi "Imperiul meu pentru un cal", ci "Un pui pentru Prezidentiatul meu!". Dar merge si un clondir de tuica, o putina cu branza, o lasare in post, cativa ghionti!
   Sa rozi un copan de pui perpelit ca sa stea nea Berila cinci ani la Cotroceni, ce fericit schimb, fratilor!

Dinozaurul tare in dinti. Sprayul, presul, fofarlica s.a.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: