29 martie 2012

Tocmai de-aia se duc la parlament



Dacă resping tratatul eurofiscal (trimis ieri spre ratificare la parlament) vor avea mai multe voturi la toamnă şi aproape garantată majoritatea după alegeri. Dar nu o vor face. De fapt, tocmai de-aia se duc la parlament, să nu facă vreo boroboaţă cu tratatul nemulţumiţii de la PDL.

Nimeni nu are nevoie de votul naţionalist, se scot cu clientela şi cu bizonii nostalgici de toate culorile. Dar se va găsi cineva, măcar în 2016.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că începând de luni USL va avea la Senat un vot în plus faţă de coaliţia aflată la guvernare, caz în care este posibil ca senatorii Uniunii să meargă la vot pentru a respinge anumite legi.

"La Senat, de două luni de zile nu a fost niciodată cvorum. Dacă ne luăm după calculul actual al hârtiei, avem majoritate. Domnul Geoană nu a votat nici cu cei de la putere, nici cu cei din opoziţie, iar faimosul senator Urban e vopsit - zice că e independent, dar ei îl numără la ei. Dacă ne luăm după cifrele oficiale, de luni, de când va face trecerea la USL senatorul de Caraş-Severin, vom avea un vot în plus. Nu vă ascund că mai sunt şi alţi senatori care ni se vor alătura", a spus Ponta.

El a adăugat că în mod cert senatorii USL vor fi prezenţi la toate legile legate de MCV.
"Având majoritate, este probabil să mergem şi la alte legi pe care vrem să le respingem", a menţionat el.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că opoziţia va renunţa la protestul parlamentar dacă prin plecarea din PDL a parlamentarilor de Caraş-Severin, apropiaţi de Sorin Frunzăverde, se va ajunge la o majoritate a USL la Senat.

Adevărul

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: