11 martie 2012

Sarkozin, autor SF



După tatonarea germană cu reluarea dezbaterii privind "Constituția Europeană" (ciudat, nu am găsit niciun articol pe tema asta în limba română), acum Sarkozin face planuri pentru etapa de după pierderea alegerilor prezidențiale:


"Acordurile Schengen nu mai permit un răspuns la gravitatea situaţiei. Ele trebuie revizuite. Trebuie implementată pentru Schengen o reformă structurală ca aceea pe care tocmai am implementat-o pentru euro", a afirmat preşedintele francez, care candidează pentru un al doilea mandat.
În opinia lui Sarkozy, "nu trebuie lăsată gestionarea fluxurilor migratorii numai în mâinile tehnocraţilor şi ale tribunalelor".
"Trebuie să se poată sancţiona, suspenda sau exclude din Schengen un stat deficitar, aşa cum se poate sancţiona un stat din zona euro care nu îşi îndeplineşte obligaţiile" , a precizat el.

Preşedintele francez a pledat pentru "instrumente de gestionare a crizelor care permit să fie asistate ţările confruntate cu situaţii excepţionale şi un front comun în lupta împotriva imigraţiei clandestine".

"Ca şi pentru economie, este nevoie de o convergenţă sporită în materie de drepturi ale străinilor şi drept de azil", a subliniat Sarkozy. "Este urgent pentru că nu se pune problema să acceptăm să suportăm controlul insuficient la frontierele externe ale Europei" .

"Dacă voi constata că în următoarele 12 luni nu există un progres serios în această direcţie, atunci Franţa îşi va suspenda participarea la acordurile Schengen, până ce negocierile vor reuşi", a avertizat preşedintele-candidat.
"Franţa a cerut ca Europa să adopte o lege «cumpără produs în Europa» după modelul legii «cumpără produs în SUA» pentru ca astfel de banii publici europeni să beneficieze companiile care produc în Europa. Comerţ corect da, nu concurenţă neloială", a spus preşedintele francez în timpul unui miting electoral la Villepinte, în apropierea Parisului.
Statul francez ar putea aplica unilateral această regulă, dacă nu se ajunge rapid la un acord la nivel european, a adăugat el.
"Dacă în următoarele 12 luni nu se înregistrează progrese serioase în privinţa cerinţei reciprocităţii cu principalii parteneri, atunci Franţa va aplica unilateral această regulă până când negocierile vor avea succes", a avertizat Sarkozy.

5 comentarii :

Riddick spunea...

"12 luni", și el în două luni nu mai este președinte !

Crystal Clear spunea...

Vrabia Mihai Viteazu...

Gogu spunea...

Fara legatura sau poate cu !
http://www.ziaristionline.ro/2012/03/10/a-treia-dovada-ca-ponta-s-a-intalnit-cu-soros-in-sua-dupa-blocarea-proiectului-rosia-montana-seful-psd-cere-autonomie-pentru-transilvania/

Gogu spunea...

Scuze ! De suparare abia apoi am vazut ca si pe site-ul tau exista articolul !

Riddick spunea...

Nu-i nimic, Gogu. :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: