25 august 2011

Preşedintele Cehiei: Uniunea Europeană este un "imperiu străin"



Preşedintele Ceh Vaclav Klaus consideră că Uniunea Europeană este o putere străină şi a asemănat-o cu imperiile care au oprimat ţara pe parcursul secolelor. „Mai întâi, Viena a domnit peste noi timp de trei secole, apoi Berlinul. Apoi, au urmat cele patru decenii sub dominația Moscovei, şi apoi zece ani de libertate. Acum avem Bruxelles-ul,” a declarat Klaus în cadrul Forumului European care a avut loc la Alpbach, Austria.   

Preşedintele a răspuns în acest fel la întrebarea dacă regretă faptul că ţara sa a aderat la UE.

„După Revoluţia de catifea din 1989, pe zidurile din oraș existau inscripții: „Înapoi spre Europa” şi în situaţia dată nu se avea în vedere că am fi aparţinut Europei. Asta, însă, a fost înainte de Maastricht, care a fost o perioadă a Comunităţii Europene,” a explicat el.

Potrivit acestuia, europenii ar trebui să coopereze şi să trăiască împreună, dar că acest lucru trebuie să aibă loc prin intermediul cooperării bilaterale între guverne, decât prin „supernaţionalism”.

Klaus se adresa publicului, în mare parte, tânăr al forumului, pro Uniunea Europeană, care, conform spuselor raportorilor, a fost „uluit de atitudinea lui”.

Klaus a mai menţionat că el este, mai degrabă, în favoarea drepturilor civile, decât a drepturilor omului, şi că partidele ecologiste au cultivat o ideologie colectivistă, care „îl sperie”.

Fostul vice-cancelar austriac Erhard Busek, care prezidează forumul, l-a descris pe Klaus ca fiind un politician cu nivel intelectual foarte înalt – „de care Europa duce lipsă” – şi că a fost „important să-i afle poziţia” cu privire la aceste aspecte.“

Cehii nu au petrecut patru decenii sub comunism pentru a începe acum reglementarea pieţelor”, a spus Klaus.Preşedintele ceh a afirmat că criza economică globală nu a fost cauzată de pieţele nereglementate, dar de influenţa exercitată de către guverne.


14 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Klaus se adresa publicului, în mare parte, tânăr al forumului, pro Uniunea Europeană, care, conform spuselor raportorilor, a fost „uluit de atitudinea lui”.

Publicul tanar are creierii spalati de propaganda UE

Riddick spunea...

S-a lucrat "decenii" la aşa ceva (apud Iuri Bezmenov).

Nasol că vindecarea completă durează cca 20 de ani dacă începi "tratamentul" azi (ştia, Brucan, cu ai lui "douăzeci de ani"; dealtfel, cred că văzuse sau citise despre ce a spus Bezmenov, acea înregistrare cu Bezmenov era din 1986).

Crystal Clear spunea...

Spalarea incepe de la o varsta f frageda.Chiar 4-5 ani- ecologia, etc, etc

Riddick spunea...

Comuniştii au dat-o-n bară cu "învăţământul politic" în şcoli, poate mergea prin '46-'50 la şcolile săteşti, nu în anii '70-'80.

Toţi făceau mişto de toată treaba, de la profesori (mai cu fereală) până la elevi. Se umpleau tablele şi caietele cu texte pe care nimeni nu le lua în seamă.

Crystal Clear spunea...

Asa este !
Acum protejarea naturii a devenit o religie, chiar o isterie de multe ori

Crystal Clear spunea...

Cateodata ma intreb daca nu cumva VK
este pur si simplu lasat sa spuna lucrurile atea ca sa ne linisteasca, sa ne dea senzatia ca exista libertatea de opinie,dar, de fapt sa nu puem face nimic si sa inghitim broaste raioase....
Sa ne duca zu zaharelul.
Situatia este confirmata si de modul in care vad ca se implica in subiect blogul "In Linie dreapta".Il posteaza pe VK dar nu spun nimic despre declaratiile recente ale lui Basescu....Le ignora pur si simplu

Riddick spunea...

Cum ar putea VK să nu fie "lăsat" ?

Lupta lui va da rezultate pe teren mediu-lung, deocamdată prevalează reziduurile propagandei pompate în creiere decenii la rând.

Fiecare blog are politica lui, nu mă bag...

Crystal Clear spunea...

Da, dureaza pana oamenii vor pricepe si mai mult, vor avea curajul sa se desprinda si gandeasca

Crystal Clear spunea...

M-am uitat putin pe blog : ai facut pur si simplu o sinteza a presei romane si internationale cu profil conservator. E coplesitor !
Nu-mi vine sa cred .
Este exceptional !
Felicitari !

Riddick spunea...

Mulţumesc :)

De-acum e "cârcă", trebuie să pun în pagini multe chestii, plus că trebuie să mai scot şi alte pagini, acum în lucru.

Crystal Clear spunea...

M-am uitat per blogul lui CP.
Am ras cu lacrimi la comentariul de mai jos :

"E o scăpare, sau e intenţionat scris “guvern PPE” ? Că acum e inflaţie de euroguverne, diferă de la un salon al ospiciului la altul…"

Anonim spunea...

Sa nu trecem in partea cealalta. Adica sa aruncam si copilul cu laturile din copaie.

Riddick spunea...

@Crystal Clear: Cred că a scrâşit din dinţi când a dat "click" pe "publicaţi" la comentariul meu.

@anonim: "Copilul" apăruse deja la endoscop cu malformaţii grave, totuşi "părinţii" au aşteptat să ajungă la capăt sarcina, iar acum vor să facă un savant din micul retardat. În loc de un avort la timp şi o nouă sarcină, mai cu noroc.

Crystal Clear spunea...

Da, si eu m-am mirat ca a publicat comentariul :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: