22 iunie 2011

Pentru mass-media europeistă, PRM şi CVT sunt "de extrema dreaptă"



Pentru stânga ipocrită care mimează moderaţia, este neconvenabilă existenţa în aceeaşi tabără a unor partide mai rudimentare, care nu respectă aparenţele, gen PRM. Partidul Socialiştilor Europeni a chemat la "boicotarea partidelor de extrema dreaptă" (inclusiv pe plan local), iar PSD (implicit şi PNL, parte a USL) încheie mereu câte-un protocol de colaborare locală cu PRM (ultima dată, la Tulcea). Cât despre CVT, fişa lui de vot de la Parlamentul European arată cine este de fapt.

Euranet (FR): Reportaj de la procesul şefului extremei drepte române, Corneliu Vadim Tudor

Le procès du député européen et chef du parti d'extrême droite La grande Roumanie, Corneliu Vadim Tudor, a ouvert mardi 21 juin à Bucarest. Ni le prévenu ni l'avocat n'étant présents à l'audience, un report au 29 septembre a aussitôt été prononcé.

Invoquant un décès dans sa famille, le leader du parti roumain d'extrême droite La grande Roumanie ne s'est pas présenté le 21 juin devant devant la Haute cour de cassation et de justice. Il devait répondre d'«outrage et non respect d'une décision de justice».

Corneliu Vadim Tudor est accusé d'avoir agressé physiquement et verbalement des représentants de la justice et de la police, lors de l'évacuation du siège de son parti, en janvier dernier. Le parti de La grande Roumanie était installé dans une villa confisquée par le régime de Ceausescu qui a été rétrocédée à son ancien propriétaire en vertu d'une décision de justice définitive.

Ancien poète officiel du régime communiste, Corneliu Vadim Tudor se dit victime d'une attaque politique. Ses déclarations racistes, ultra nationalistes et xénophobes lui valent de faire l'objet de plusieurs autres procès pour diffamation, auxquels il a pour l'instant échappé. L'audience prévue mardi 21 juin a été reportée au 29 septembre prochain.

Les explications de Mircea Vasilescu, rédacteur en chef de l’hebdomadaire Dilema Veche.

Statutul PRM:

Art.2. - Partidul România Mare este un partid de centru-stînga, de orientare naţională, el se pronunţă pentru pluralism în viaţa politică şi îşi propune reaşezarea relaţiilor din societate pe principiile statului de drept, ale democraţiei constituţionale şi ale justiţiei sociale.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Secta ne categoriseste si pe noi drept "extrema dreapta".
Si ei mimeaza pozeaza in "moderatii de centru-dreapta"
Toti sunt niste stangisti ipocriti, platiti de rusi ,de Soros sau de nemti ...
Ti se face sila de toti la un loc..

Riddick spunea...

Nici ei nu mai ştiu ce minciuni să mai îndruge.

Crystal Clear spunea...

Da, amesteca stanga cu dreapta in functie de ce interes au pe moment


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: