27 aprilie 2011

"Sunt mai multe variante", dar nu şi cea corectă: renunţarea la trecerea la euro



Liderii partidelor de guvernământ vor decide vineri care este alegerea finală a datei pentru aderarea României la zona euro, miercuri coaliţia analizând variantele considerate cele mai convenabile pentru intrarea în zona euro. 

Miercuri, coaliţia a luat în discuţie programul de convergenţă pentru aderarea României la zona euro, însă decizia finală va fi luată vineri, într-o nouă reuniune a coaliţiei, ce va începe la ora 10. Tot vineri, este posibil ca primul-ministru Emil Boc să convoace o şedinţă extraordinară a Guvernului prin care să fie confirmată decizia coaliţiei, iar programul de convergenţă al României să fie adoptat oficial şi să fie transmis ulterior la Bruxelles.

Deocamdată, în interiorul coaliţiei nu s-a ajuns la un consens privind data optimă de intrare a ţării noastre la zona euro. "În momentul de faţă, sunt mai multe variante, iar vineri se va stabili cu siguranţă", a declarat liderul de grup al deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Premierul Boc a declarat marţi că la sfârşitul lunii aprilie, după consultări între Guvern, Preşedinţie şi BNR, se va decide dacă este oportună amânarea datei de aderare la moneda euro.

Potrivit unui draft de program de convergenţă privind trecerea la moneda euro, Guvernul ar fi renunţat la data de 1 ianuarie 2015 ca obiectiv pentru trecerea la moneda euro şi a avansat doar intervalul 2013-2014 pentru intrarea în mecanismul european al ratelor de schimb, o etapă premărgătoare procesului.

Realitatea.net

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nici un politian roman , la putere sau in opozitie n-are curajul sa spuna : NU, nu avem nevoie de moneda euro, pentru ca este o mare pacaleala si un jaf !
Mi-as dori din toata inima sa vad macar un politician care spune asta .

Dupa "Duda" lui Vass- ai sa vezi ca se va mentine 2015 ca si obiectiv.Tipa il influenteaza foarte, foarte mult pe Boc.Vorba ta : "SUPRAVEGHETOARE "

Riddick spunea...

Daca rămâne Boc la PDL, e de rău. A început un program masiv de "formare" a tineretului PDL de traineri de la KAS şi Hanns Seidel. În toate organizaţiile. practic, vor epura partidul, pe termen lung, dacă vor fi lăsaţi.

Riddick spunea...

E o vorbă: "nu laşi să păzească poiata câinele căruia îi plac ouăle crude".

Crystal Clear spunea...

Cu siguranta !
Creiere tinere si spalate de mici !

Sunt foarte bine organizati in formarea de cadre docile care nu gandesc si care nu misca in front !
Cand ii vad cum se uita la nemti ca la niste Dumnezei ma apuca batzul pentru ca eu am lucrat cu ei si stiu cat de incuiati la cap si fascisti sunt .

Crystal Clear spunea...

Foarte buna cugetarea de mai sus !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: