25 aprilie 2011

La faza asta, trebuie 2/3 din voturile parlamentului



Preşedintele Consiliului Naţional din Austria, Barbara Prammer, a transmis o scrisoare Parlamentului român prin care solicită urgentarea ratificării Protocolului prin care se acordă o derogare privind suplimentarea numărului de membri ai PE, în actualul mandat.

Scrisoarea a fost discutată în cadrul şedinţei conducerii Senatului din 18 aprilie, când preşedintele acestei camere, Mircea Geoană, le-a explicat colegilor că preşedinta Parlamentului austriac solicită urgentarea procedurii de ratificare a Protocolului adiţional al Tratatului de la Lisabona cu privire la creşterea temporară a numărului de membri ai Parlamentului European, menţionând că vizate suntAustria, Spania şi Germania.

Solicitarea are loc în condiţiile în care, în cadrul discuţiilor de la sfârşitul anului trecut asupra acestui protocol, în Comisiile de politică externă unii parlamentari români au ameninţat că, în contextul blocării aderării la Schengen, nu vor ratifica o modificare a Tratatului de la Lisabona care conţine şi o derogare ca Germania să menţină cei 3 eurodeputaţi în plus decât numărul stabilit deja.

http://www.e-politic.ro/scena-politica/austria-cere-urgentarea-ratificarii-protocolului-de-derogare-privind-suplimentarea-numarului-de-membri-ai-pe

>> "Democraţia post-naţională" 

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ca sa vezi de propaganda face C Preda :

http://cristianpreda.ro/2011/04/25/cetateni/#comments

Riddick spunea...

Am văzut. Nu spune că studiul este comandat de Fundaţia Soros, dar se vede (vag) logo-ul în imagine.

Crystal Clear spunea...

Da, asta am vrut sa spun


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: