29 aprilie 2011

GUVERN DE TRĂDĂTORI



Guvernul a luat vineri decizia, prin aprobarea programului de convergenţă, ca România să îşi menţină obiectivul de aderare la zona euro în 2015, a declarat premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, după încheierea şedinţei Executivului.

"Nu avem niciun fel de motiv ca astăzi să renunţăm la acest obiectiv. România şi-a îndeplinit şi îşi îndeplineşte prin măsurile pe care le-a luat şi le ia motivele în vederea aderării la euro în 2015. Cu alte cuvinte, prin ceea ce facem astăzi facem ce trebuie ca România să adere în 2015 la zona euro. (...) România şi-a pregătit terenul necesar pentru a adera la zona euro, cu condiţia să nu facă paşi înapoi în anii următori", a spus premierul Emil Boc, referindu-se la măsurile de consolidare fiscală stabilite deja Guvern pentru anul acesta şi 2012.

El a arătat că decizia Executivului a fost luată după consultări cu preşedintele Traian Băsescu şi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, fiind susţinută şi de coaliţia de guvernare, după cum a rezultat în urma reuniunii acesteia de vineri dimineaţă.

Totodată, în şedinţa de vineri a Guvernului s-a stabilit înfiinţarea unui Comitet interministerial pentru trecerea la euro, preşedinţia acestuia urmând să fie asigurată de primul-ministru, iar vicepreşedinte este guvernatorul BNR. Comitetul interministerial va monitoriza îndeplinirea obligaţiilor astfel ca România să fie pregătită în 2015 pentru aderarea la zona euro, a spus premierul.

Data exactă de aderare va fi stabilită însă în urma discuţiilor cu partenerii europeni, urmând a fi aleasă împreună cu aceştia data de pe parcursul anului 2015 când România va intra în zona euro, a explicat şeful Guvernului. 



Asta e situaţia, poporule de oi. Pune mâna şi fă-ţi un partid nou, eurosceptic. Ar avea un potenţial iniţial de cel puţin 10-15% votanţi.


4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Era sigura !

Am inteles ca Lazaroiu face un nou partid in care baga si PNTCD , tot ce prinde....
Din nou a diversiune !

Riddick spunea...

Eram sigur că aici se va ajunge, din momentul când EuroBăse a zis că "trebuie reexaminat obiectivul euro-2015". Să nu fie pilula prea amară.

Se pare că vor pierde la congres, şi vor începe o campanie anti-PDL.

mariusmioc spunea...

Cu cine să faci partid eurosceptic? Cu foşti politicieni din partide euroisterice?
Nu că n-ar exista politicieni din ăştia care, mirosind că sînt voturi de cîştigat aici, ar fi dispuşi să preia steagul euroscepticismului.
Repetăm modelul tranziţiei de după '89 - construim capitalismul cu foşti comunişti în frunte? Foşti comunişti destul de oportunişti ca să nu fi crezut sincer în comunism nici înainte de '89, dar chiar oportunismul poate fi o problemă.

Riddick spunea...

De undeva tot trebuie să înceapă. Suntem ciuca, cam singurii din UE care nu avem aşa ceva.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: