06 aprilie 2011

Azi Portugalia, (poi)mâine Spania...



Portugalia admite ca are nevoie de ajutor din partea Uniunii Europene

Guvernul portughez a recunoscut miercuri ca este "necesar" ca Portugalia sa recurga la "mecanismele financiare disponibile in cadrul european", anunta AFP."Apreciez ca este necesar sa recurgem la mecanismele financiare disponibile in cadrul european", a declarat ministrul portugez de Finante, Fernando Teixeira dos Santos, intr-un interviu acordat cotidianului economic Jornal de Negocios.

"Tara este impinsa de o maniera iresponsabila spre o situatie dificila pe pietele financiare", a continuat acesta, referindu-se la respingerea de catre Parlament a noului program de austeritate al guvernului socialist, care a dus la demisia, in 23 martie, a premierului Jose Socrates.

"In fata acestei situatii dificile, care ar fi putut fi evitata, cred ca este necesar sa recurgem la mecanismele de finantare disponibile in cadrul european, in conditii adaptate la actuala situatie politica", a continuat Texeira dos Santos, subliniind insa ca acest lucru "va cere, de asemenea, participarea si angajarea principalelor forte si institutii politice".


Acu' vreo doi ani, Barroso spunea că "euro este un scut de protecţie în faţa crizei"http://hackpedia.info/images/smilies/fun.gif

10 comentarii :

anarchix spunea...

L-au dat afara pe Beck, se pare...
Hai ca i-a iesit pasentza lu' moshu' soros.

Riddick spunea...

Hopa...

Pregătiri pentru 2012. Oricum erau băgaţi tare saudiţii la FoxNews...

Crystal Clear spunea...

Peste tot e la fel .
Ce mafie !

Riddick spunea...

Da' cum...

Anonim spunea...

acolo socialistii au atzatzat populatzia. nu vor sä facä economie???

E TREABA LOR:
SÄ NU INTINDÄ MANA:

ASA CUM A FÄCUT BOC;

ORICUM AR FII DE NEPLÄCUT;
ERA NECESAR: PÄCAT; NU VÄ DATZI SEAMA DE REALITATE.

Crystal Clear spunea...

@ Anonim

Nu ne deranjeaza economiile si cheltuielile cumpanite.Si asa Boc face risipa cu programele :Prima Casa si Rabla.
Ne deranjeaza ca Boc si Basescu vand tara germanilor si francezilor care vor sa folosesca Romania pe post de colonie.

Noi intelegem foarte bine si i-am sustinut pe amandoi pana cand au cedat in fata mafiei internationale a elitelor in care este inclusa Merkel ,Sarkozy, KAS, Soros si ale ONG-uri globaliste etc, etc.

Cam asta nu intelegi tu.

Sau nu vrei sa intelegi din motive lesne de inteles.

Riddick spunea...

Era Theo mai înainte (după "Ă"-ul scris Ä). :)

Crystal Clear spunea...

Banuiam...... :)

E greu de inteles de la departare.
Deabia intelegen noi, aici si numai dupa ce ne documentam jumatate din zi pe net :)

Sau si Theo apartine unor ong-uri ca cele de mai sus... Pacat !

Anonim spunea...

nu adäuga in plus, o frazä ,nu am scris-o eu.

Riddick spunea...

Ce s-a adăugat, Theo ? Nu înţeleg.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: