06 aprilie 2011

Azi Portugalia, (poi)mâine Spania...



Portugalia admite ca are nevoie de ajutor din partea Uniunii Europene

Guvernul portughez a recunoscut miercuri ca este "necesar" ca Portugalia sa recurga la "mecanismele financiare disponibile in cadrul european", anunta AFP."Apreciez ca este necesar sa recurgem la mecanismele financiare disponibile in cadrul european", a declarat ministrul portugez de Finante, Fernando Teixeira dos Santos, intr-un interviu acordat cotidianului economic Jornal de Negocios.

"Tara este impinsa de o maniera iresponsabila spre o situatie dificila pe pietele financiare", a continuat acesta, referindu-se la respingerea de catre Parlament a noului program de austeritate al guvernului socialist, care a dus la demisia, in 23 martie, a premierului Jose Socrates.

"In fata acestei situatii dificile, care ar fi putut fi evitata, cred ca este necesar sa recurgem la mecanismele de finantare disponibile in cadrul european, in conditii adaptate la actuala situatie politica", a continuat Texeira dos Santos, subliniind insa ca acest lucru "va cere, de asemenea, participarea si angajarea principalelor forte si institutii politice".


Acu' vreo doi ani, Barroso spunea că "euro este un scut de protecţie în faţa crizei"http://hackpedia.info/images/smilies/fun.gif

10 comentarii :

anarchix spunea...

L-au dat afara pe Beck, se pare...
Hai ca i-a iesit pasentza lu' moshu' soros.

Riddick spunea...

Hopa...

Pregătiri pentru 2012. Oricum erau băgaţi tare saudiţii la FoxNews...

Crystal Clear spunea...

Peste tot e la fel .
Ce mafie !

Riddick spunea...

Da' cum...

Anonim spunea...

acolo socialistii au atzatzat populatzia. nu vor sä facä economie???

E TREABA LOR:
SÄ NU INTINDÄ MANA:

ASA CUM A FÄCUT BOC;

ORICUM AR FII DE NEPLÄCUT;
ERA NECESAR: PÄCAT; NU VÄ DATZI SEAMA DE REALITATE.

Crystal Clear spunea...

@ Anonim

Nu ne deranjeaza economiile si cheltuielile cumpanite.Si asa Boc face risipa cu programele :Prima Casa si Rabla.
Ne deranjeaza ca Boc si Basescu vand tara germanilor si francezilor care vor sa folosesca Romania pe post de colonie.

Noi intelegem foarte bine si i-am sustinut pe amandoi pana cand au cedat in fata mafiei internationale a elitelor in care este inclusa Merkel ,Sarkozy, KAS, Soros si ale ONG-uri globaliste etc, etc.

Cam asta nu intelegi tu.

Sau nu vrei sa intelegi din motive lesne de inteles.

Riddick spunea...

Era Theo mai înainte (după "Ă"-ul scris Ä). :)

Crystal Clear spunea...

Banuiam...... :)

E greu de inteles de la departare.
Deabia intelegen noi, aici si numai dupa ce ne documentam jumatate din zi pe net :)

Sau si Theo apartine unor ong-uri ca cele de mai sus... Pacat !

Anonim spunea...

nu adäuga in plus, o frazä ,nu am scris-o eu.

Riddick spunea...

Ce s-a adăugat, Theo ? Nu înţeleg.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: