17 februarie 2011

"Părţile contractante vor conveni, printr-o clauză expresă"



Un motiv important pentru care trebuie modificată legislaţia muncii:



- Hey, you gonna organise the cops ?
- Hey, that's easy. Someday I'm gonna organise the crooks.

- You want me to give up Jimmy Hoffa ? Hahahaha !


Apără drepturile salariaţilor din învăţămånt/sănătate/administraţie etc şi promovează interesele profesionale, economice, sociale, ba chiar şi culturale sau sportive ale acestora - acesta este rolul sindicatelor, potrivit Legii nr. 54 din 24.02.2003 şi a statuturilor acestor organizaţii. Bineînţeles, reprezentarea muncitorimii nu se face pe gratis, ci contra unei cotizaţii din venitul brut realizat - de 1% în cazul membrilor de sindicat şi de minim 0,6% în cazul celor care... nu vor să fie membri de sindicat.
Cu alte cuvinte, chiar dacă nu vrei să fii apărat/reprezentat de vreun sindicat, de plătit tot plăteşti!
Poate că nu întotdeauna rezultatele muncii liderilor de sindicat sunt simţite de angajaţii reprezentaţi, dar performanţele acestora sunt incontestabile. Realizările se pot vedea în declaraţiile de avere.
Întrebarea este de ce sunt obligaţi cei care nu sunt membrii acestor organizaţii să pună minim 0,6% din veniturile lor la dispoziţia liderilor sindicali.

Reprezentare cu forţa

Cotizaţia apare menţionată în Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional, valabil 2011-2014, la art. 103: „în contractele colective de muncă încheiate la nivel de unitate de către sindicate în numele salariaţilor, părţile contractante vor conveni, printr-o clauza expresă, ca salariaţii asupra carora se întind efectele contractului colectiv de muncă negociat, alţii decåt membrii de sindicat, să plătească o contribuţie pentru desfăşurarea negocierilor colective, care să nu fie mai mică de 0,6% din salariu dar care să nu depăşească valoarea contribuţiei sindicale. Această contribuţie urmează a forma un fond separat utilizat exclusiv pentru pregătirea şi desfăşurarea negocierilor colective“.
Bineînţeles, prin contractul colectiv de muncă la nivel de ramură cuantumul poate fi stabilit la nivelul maxim de 1%.
Poate procentul pare mic, dar astfel se adună sume de zeci de milioane de euro.

>> Jimmy Hoffa

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Mafia sindicatelor :

"În după-amiaza zilei de 30 iulie 1975, la orele 2:45, sau imediat după, Hoffa este văzut ultima dată într-o parcare din fața restaurantului Machus Red Fox din Detroit. Se pare că se întâlnise cu doi lideri ai lumii mafiote"...
..Cercetările au continuat ulterior, fiind implicat și FBI, dar fără niciun rezultat privind persoana celui dispărut...
Cu puțin înainte de a muri, Frank Sheeran, lider sindical de rang inferior, a recunoscut că l-a ucis pe Hoffa, împușcându-l prin spate cu două focuri de armă, după care l-a incinerat....
Ulterior, cercetările efectuate de poliție și de FBI au dezvăluit faptul că Hoffa, datorită dorinței sale de a reveni la putere, devenise indezirabil pentru cercurile mafiote, care doreau controlul fondurilor "

Riddick spunea...

Un sfârşit previzibil. În locul lui mergeam cu 2-3 gorile permanent.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: