17 februarie 2011

Cu marxişti, cu Crini, cu lotuşi /



Timpul "cald" s-apropie. /
Primavara asta totuşi /
Nu-i decât o copie.

(Adaptare după Topârceanu)


Interesant comentariu la postarea tonomatului Buble:

Băsescu a câştigat! PDL a votat premier independent! 

gărgăuni...
Până la urmă voia şefului de la Cotroceni s-a înfăptuit. Cu doar 7 voturi împotrivă, membrii Colegiului Director al PDL (convocat neoficial marţi spre miercuri la Vila Lac 1 şi la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu - după întâlnirea cu grupurile parlamentare de la Palatul Parlamentului) au decis că se impune un premier independent în fruntea guvernului.

Ca atare... Consiliul Naţional de Conducere al PDL convocat iniţial pentru sâmbătă a fost amânat până după Congresul UDMR. Imediat după se vor demara consultări cu UDMR, UNPR şi Minorităţile Naţionale pentru a fi de acord cu persoana propusă de şeful statului. Abia apoi... în cadrul CNC premierul Emil Boc îşi va anunţa demisia şi apoi preşedintele îl va nominaliza pe urmaşul acestuia la Palatul Victoria.



NESTOR
Nu v-ati prins ce vrea Basescu?..Boc isi da demisia, Basescu desemneaza Prim Ministru pe Elena Udrea; Parlamentul o respinge(sau nu!);intre timp PDL-ul il realege pe Boc presedinte,si atunci...Basescu il desemneaza din nou pe Boc Prim Ministru...DAR ,totul depinde de PARLAMENT.


Dacă este adevărat, ar mai fi necesare următoarele condiţii:

- Emil Boc să plece prin demisie (nu văd posibilă desemnarea sa din nou, dacă va pleca în urma unei moţiuni de cenzură);

- Majoritate în parlament pentru realizarea manevrei (ştiut fiind că mulţi parlamentari PDL sunt împotriva unui premier independent);

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: