17 februarie 2011

Cu marxişti, cu Crini, cu lotuşi /



Timpul "cald" s-apropie. /
Primavara asta totuşi /
Nu-i decât o copie.

(Adaptare după Topârceanu)


Interesant comentariu la postarea tonomatului Buble:

Băsescu a câştigat! PDL a votat premier independent! 

gărgăuni...
Până la urmă voia şefului de la Cotroceni s-a înfăptuit. Cu doar 7 voturi împotrivă, membrii Colegiului Director al PDL (convocat neoficial marţi spre miercuri la Vila Lac 1 şi la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu - după întâlnirea cu grupurile parlamentare de la Palatul Parlamentului) au decis că se impune un premier independent în fruntea guvernului.

Ca atare... Consiliul Naţional de Conducere al PDL convocat iniţial pentru sâmbătă a fost amânat până după Congresul UDMR. Imediat după se vor demara consultări cu UDMR, UNPR şi Minorităţile Naţionale pentru a fi de acord cu persoana propusă de şeful statului. Abia apoi... în cadrul CNC premierul Emil Boc îşi va anunţa demisia şi apoi preşedintele îl va nominaliza pe urmaşul acestuia la Palatul Victoria.



NESTOR
Nu v-ati prins ce vrea Basescu?..Boc isi da demisia, Basescu desemneaza Prim Ministru pe Elena Udrea; Parlamentul o respinge(sau nu!);intre timp PDL-ul il realege pe Boc presedinte,si atunci...Basescu il desemneaza din nou pe Boc Prim Ministru...DAR ,totul depinde de PARLAMENT.


Dacă este adevărat, ar mai fi necesare următoarele condiţii:

- Emil Boc să plece prin demisie (nu văd posibilă desemnarea sa din nou, dacă va pleca în urma unei moţiuni de cenzură);

- Majoritate în parlament pentru realizarea manevrei (ştiut fiind că mulţi parlamentari PDL sunt împotriva unui premier independent);

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: