15 februarie 2011

Adică, cum ?!





Ce, susţinerea guvernului de către parlamentarii PDL nu e "în fişa postului" ?


Preşedintele Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL, marţi, că trebuie să ia o decizie politică legată de susţinerea pe care o acordă, în continuare, Guvernului, iar premierul Emil Boc a declarat că va face ce îi cere partidul, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

Potrivit surselor citate, Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL că trebuie să ia o decizie politică referitoare la creditul acordat Guvernului şi la "formula în care vor să meargă mai departe". De asemenea, potrivit surselor, preşedintele i-a încurajat pe parlamentari "să comunice mai bine între ei".

El a subliniat că se apropie anul 2012, cu alegeri locale şi parlamentare. Traian Băsescu a menţionat că parlamentarii democrat-liberali trebuie să se gândească la posibile soluţii privind continuarea guvernării.

Traian Băsescu a prezentat şi concluziile discuţiilor avute cu lideri locali ai PDL, menţionând lipsa de susţinere a ideei unui premier tehnocrat.

De asemenea, potrivit surselor, deputatul Cristian Boureanu l-a întrebat pe Băsescu care ar fi variantele de premier independent în locul lui Boc, însă şeful statului nu a avansat niciun nume.

Sursele menţionate au mai arătat că Cezar Preda şi Cristian Boureanu i-au cerut lui Emil Boc să precizeze dacă vrea să rămână în continuare premier, iar acesta a răspuns că democrat-liberalii nu trebuie să se gândească la el "ca persoană fizică" şi că va face ce îi zice partidul, fiind pregătit să respecte deciziile formaţiunii.

Au existat parlamentari care au pledat, în timpul întâlnirii, pentru schimbarea Guvernului, în timp ce alţi deputaţi şi senatori PDL s-au pronunţat pentru păstrarea acestuia. Sursele au menţionat că unii parlamentari au fost de părere că decizia ar trebui să fie luată până la şedinţa de sâmbătă a CNC al PDL, şi nu trebuie aşteptat până la Congresul UDMR.

Unii parlamentari au precizat, pentru MEDIAFAX, că tabăra care îl susţine pe Vasile Blaga la şefia PDL ar fi dorit ca Emil Boc să renunţe acum la funcţia de premier, pentru ca fostul ministru de Interne "să obţină mai uşor conducerea partidului".

Preşedintele Băsescu s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL.

După plecarea şefului statului, întâlnirea de la Parlament a continuat. Preşedintele a declarat că a demarat consultări cu partidele şi grupurile aflate la putere cu privire la posibilităţile de relansare a încrederii în coaliţie şi în Guvern, menţionând că discuţiile pentru o soluţie finală în acest sens vor avansa după alegerile din UDMR. De asemenea, şeful statului a declarat, în legătură cu ideea unui premier independent, că aceasta poate fi o soluţie, menţionând însă că nu crede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens.

MEDIAFAX 

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Le-o fi aratat pisica ?
Sper sa nu fie doar a "wishful thinking"

Crystal Clear spunea...

Si la unii si la altii?

Riddick spunea...

Cred că nu mai e nimic simplu acum, lucrurile au cam scăpat de sub control.

Crystal Clear spunea...

Da, din pacte.
Nu trebuiau lasati sa se desfasoare pana aici

Riddick spunea...

S-a amânat sedinţa PDL cu o săptămână, să se mai tragă nişte sfori.

Oficial, "se aşteaptă congresul UDMR".

Crystal Clear spunea...

Inconsecventa ,confuzie,nesiguranta .
Asa este cand lasi sorosienii sa te dirijeze.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: