16 ianuarie 2011

Întrebarea era, totuşi: cine CREŞTE preţul benzinei ? ...



... nu "de ce nu scade preţul ?", că statul nu a mărit partea sa "de 70%" din preţul benzinei:

Președintele UGIR-1903, Cezar Corâci, susține că statul este de vină pentru prețul ridicat al benzinei.

ce faţă de şobolan...
”Statul încasează anual din vânzarea benzinei şi motorinei peste 12 miliarde de euro. Acesta este e motivul pentru care nu scade preţul la benzină. Am făcut nişte calcule şi ne-am interesat după aceea. Deficitul bugetar este de circa șapte miliarde de euro şi acesta trebuie finanţat cumva. Trebuie spus că producătorul nu ia nici 30% din preţul benzinei, restul de 70% îl încasează statul. Nu producătorii ţin sus preţul combustibililor, ci statul care încasează 70% din bani”, a declarat, duminică, Cezar Corâci.

http://www.e-politic.ro/scena-politica/cezar-coraci-statul-ia-70-din-pre%c8%9bul-benzinei

* Corâci ăsta e un fost colaborator al lui Ţapone Geologu' (anii '90). Acum e omul băgat la înaintare de (o parte din) mafia tranziţiei, care a pus mâna pe prestigioasa organizaţie UGIR, dizolvată dupa 1948.

9 comentarii :

TANO spunea...

duda zilei este extraordinara. astia te mint pe fata

Riddick spunea...

Ehe... şi-or fi închipuind că suntem nişte retarzi.

Anonim spunea...

Asta chiar crede ca suntem o tara de tampiti? In Germania statul ia 900 eur accize fata de mai putin de 500 la noi si benzina este doar putin mai scumpa ! S-a dovedit ca la noi benzinariile fac o afacere mult mai profitabila decat in orice tara din europa. Restul sunt povesti!

Riddick spunea...

E făcută, treaba cu benzina. Mi-e că urmează torpilarea leului, au încercat asta acum un an, cu prezideţialele.

Anonim spunea...

...acu' tre' sa-i intelegem si pe ei... le este greu cu Basescu de 6 ani ... da sa mai stea inca patru... orice resursa este folosibila... ptr revolta neamului impotriva dictatorului... nu credeti?...

Riddick spunea...

Vor trebui să lucreze pe faţă, se vor vedea toate mişcările lor.

Crystal Clear spunea...

Si pretul alimentelor a crescut.
Cu 200lei cumperi mai nimic din alimentle de baza ( mai ales daca este si un copil mic de intretinut)

Riddick spunea...

Mă sperii şi eu când vad cifrele la casa de marcat de la "alimentara".

Crystal Clear spunea...

Exact asta este si reactia mea : ma sperii :(


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: