12 ianuarie 2011

Începe răzmeriţa în peneleu. Pronostic: trec la "Albă ca Zăpada".





Ludovic Orban cere congres extraordinar al PNL, invocând faptul că Crin Antonescu şi-a încălcat propria moţiune cu care a câştigat la congres (şi pe mâna lui Orban). Nu se va ţine niciun congres, dar prevăd o separare de PNL a disidenţilor şi trecerea lor la "partidul Albă ca Zăpada", care e pe ţeavă.

„În PNL problema este mult mai complicată. Crin Antonescu a fost ales în martie 2010 în baza unei moţiuni care nu vorbeşte nici un cuvânt despre o alianţă politică cu PSD, ci dimpotrivă vorbeşte de identitatea de dreapta, de doctrina liberală, de obţinerea a minimum 30% la alegerile locale şi parlamentare. Nu există în momentul de faţă, conform moţiunii, un mandat pentru conducerea PNL de a face o alianţă cu PSD, ba chiar dimpotrivă sensul moţiunii votate de congres este contrar acestui pas politic. În mod evident trebuie convocat un Congres extraordinar”.

"Crin Antonescu a fost ales in martie 2010, în baza unei moţiuni în care nu spune un cuvânt despre o alianţă politică cu PSD, ci dimpotrivă. Vorbeşte despre identitatea de dreapta, vorbeşte despre obţinerea a minim 30% în alegerile locale şi parlamentare. Deci nu există din partea congresului PNL un mandat acordat conducerii să facă o alianţă cu PSD-ul , ba chiar sensul moţiunii votate la congres este contrar acestui pas politic".

Mă aştept să se repete figura după congresul PDL, unii parcă vor cu tot dinadinsul să fie daţi afară din partid, tactică adoptată recent şi de Adriana Săftoiu şi de Ludovic Orban.

18 comentarii :

TANO spunea...

acest nou partid care se pare ca se va forma nu va avea nici un succes electoral, asa cum nu va avea nici partidul lui oprea

Riddick spunea...

Dacă vin mulţi de la PNL, s-ar putea să aibe.

Teacheru spunea...

Cred ca 2011 va fi unul extrem de interesant pentru scena politica. Riddick, de acord cu tine. As mai adauga ca au nevoie de o o persoana carismatica la varf. Cam asta ar fi reteta succesului, daca e sa ne ghidam dupa precedentele post-decembriste(Iliescu-PSD, Funar-PUNR-pana la un punct,Vadim-PRM, Basescu-PDL.)

Anonim spunea...

"electoratul" pnl are nevoie de un chiulangiu precum antonescu pentru a se compara si masura cu el...adevaratii liberari sunt oale si ulcele din pacate...

Riddick spunea...

"The writing is on the wall"...

Vor fi un fel de "cleggerons", după modelul coabitarii tory/lib-dems din Marea Britanie.

Riddick spunea...

Scrisesem acum câteva zile un comentariu: Dacă ar mai fi în vigoare Legea persoanelor juridice din 1924 ("Legea Mârzescu", dată de adevaraţii liberali, cea prin care s-a scos PCdR în afara legii), PSD, PNL şi PC ar trebui interzise, şi nici PDL nu s-ar simţi prea bine.

Crystal Clear spunea...

Inteleg ca ACZ va fi condus de "fecioara"Macovei si va fi umplut de "feciori " ca: C Preda, SVoinescu, etc..
Bineinteles ca vor ataca guvernul si PDL ....


am conexiune proasta la net,dar nu ma las ")

Riddick spunea...

Pare să fie o formaţiune jolly-joker, cu telecomanda la Bruxelles. NU la Bucuresti. Aşa-mi iese pe "monitor". ;-)

Crystal Clear spunea...

La "Duda zilei "- ce tembel e Ion Diaconescu asta !
Dus cu pluta rau de tot

Riddick spunea...

Nu-nu. E o javră ticăloasă, nepotul semioligofrenului Ion Mihalache, învăţător de ţară, care conducea în anii '20 Partidul Ţărănesc (o formaţiune cvasisocialistă).

Doar după fuziunea cu Partidul Naţional din Transilvania al lui Iuliu Maniu s-a mai cizelat partidul, a devenit PNŢ, iar clownul Mihalache, care umbla în iţari, a fost trecut pe poziţia a doua.

Crystal Clear spunea...

Interesant, n-am stiut...

Crystal Clear spunea...

"Pare să fie o formaţiune jolly-joker, cu telecomanda la Bruxelles. NU la Bucuresti. Aşa-mi iese pe "monitor". ;-)"

Bineinteles , si pe "vizorul" meu se vede la fel.
Increngatura cu Theophyle, Hotnews, diversi liberalo-pesedisti, inclusiv Dinu Patriciu.
Asa "miros" eu...

Riddick spunea...

Nea Theophyle va lansa o foondaţie până la sfârşitul lunii ianuarie (pentru cine lucrezi, tataie ?).

BTW, mi-a intrat unu' de la Comisia Europeană direct din site-ul theophylian, via un link pus de "tucu" (ăştia citesc ce postez eu, dar nu comentează aici, şulfele...).

Deci, îl citesc ăia de la CE...

Crystal Clear spunea...

Se vede clar pentru cine lucreaza tataia Theophyle :contra poporului roman : vrea sa-l "germanizeze"
Pe blogul lui,in mod constant romanii sunt discreditati, umiliti si batjocoriti.
Ca sa nu mai vorbesc de corul de tembeli care-l acompaniaza !.....

Riddick spunea...

Nişte tenii care trebuie aruncate la canal.

pionul singeros spunea...

stai bre ca io oi fi fost ala care am navigat spre tarmul tau de pe blogu lui theophyle. nu comentez e adevarat, da nici spion nu sint. incerc doar sa ma descurc intre atitea constructii care in mod sigur nu sint ceea ce declara ca sint.

Riddick spunea...

Okidoki...

Crystal Clear spunea...

:)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: