07 decembrie 2010

Dreapta bulgară divorțează de Boiko Borisov



Petio Petkov, Radio Europa Liberă

Co-președintele Coaliției Albastre Ivan Kostov a calificat ultimul memorandum cu „Rosatom” despre proiectul nuclear „Belene” drept „act de trădare națională”

După ce a cerut în zadar premierului Boiko Borisov de a stimula ieșirea din criză prin accelerarea reformelor, dreapta parlamentară va trece în opoziție lăsându-i pe centriștii din GHERB numai în compania ultranaționaliștilor din „Ataka”.

Ex-premierul și co-președinte al Coaliției Albastre Ivan Kostov a cerut demiterea a cinci miniștri și renunțarea la proiectul nuclear „Belene”.

„Timp de o săptămînă am numărat 19 scandaluri. Țara se află în derivă, fără o direcție clară,” a spus ex-premierul. „Lipsește spiritul de reformă în primul rînd în sfera sănătății publice, în învățământ și cultură. Categorii întregi precum medicii și cercetătorii științifici, au căzut victimă agresiunii guvernanților,” a constatat cel mai popular lider al dreptei bulgare.

Kostov a calificat ultimul memorandum cu „Rosatom” despre proiectul nuclear „Belene” drept „act de trădare națională” și a cerut procuraturii să intervină.

El a vorbit despre „calinizarea” guvernului. Calina Stoeva este o domnișoară în vârstă de 28 de ani, fiica unui coleg din facultatea de pompieri și prieten al premierului, numită în postul-cheie de președintă a programului „Sapard” – cel mai mare distribuitor de bani din Bulgaria. Între timp din Germania a venit informația că diploma sa universitară este un fals și că ea nu s-a prezentat la nici-un examen. Demiterea Calinei însă a avut la baza tăinuirea faptului că a fost gravidă – evident într-o zadarnică încercare de a fi evitat scandalul.

Acolo însă au fost implicați înalți funcționari din Serviciul european antifraudă OLAF, care după cum scriu mediile sofiote, nu știu din ce motive ar fi cerut numirea Calinei în înaltul post. Astăzi unul din cele mai populare site-uri de știri, „Blitz”, a scris că tatăl copilului Calinei este chiar unul din acești funcționari pentru care ea a lucrat ca traducătoare.

Borisov a declarat că nu-i pasă și nu se interesează de „prostiile pe care le spun zilnic” liderii Coaliției Albastre. El a generat critici în mediile de orientare socialistă declarând că gafa cu domnișoara Calina este o nimica toată în comparație cu atentatul din biserica sofiotă „Sf. Nedelea”, pus la cale, cu 85 de ani în urmă, de către Partidul comunist la îndemnul Cominternului. 


http://www.europalibera.org/content/article/2241838.html


>> Georgieva: Bulgarian Ex Official's Forged Diploma No Big Deal


4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Te doare capul cand vezi ce-i si in Bulgaria!
"Serviciul european antifraudă OLAF"- Astia poarta germenii serviciului de spionaj al UE?

Se pare ca in Bulgaria se ocupa si de altceva nu numai de spionaj

Riddick spunea...

Ce să fie, doar a zis eurocomisarul bulgar Georgieva că falsificarea diplomei - "no big deal"...


http://hotnews.bg/uploads/tinymce/elena/elena1/kalina_ilieva1.jpg

(Ilieva hăhăind)

OLAF este un cover-up al acelui serviciu, mai sunt şi altele.

Crystal Clear spunea...

Kalina-hahaind.Cam urata .
De gustibus....

Riddick spunea...

:)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: