07 decembrie 2010

Dreapta bulgară divorțează de Boiko Borisov



Petio Petkov, Radio Europa Liberă

Co-președintele Coaliției Albastre Ivan Kostov a calificat ultimul memorandum cu „Rosatom” despre proiectul nuclear „Belene” drept „act de trădare națională”

După ce a cerut în zadar premierului Boiko Borisov de a stimula ieșirea din criză prin accelerarea reformelor, dreapta parlamentară va trece în opoziție lăsându-i pe centriștii din GHERB numai în compania ultranaționaliștilor din „Ataka”.

Ex-premierul și co-președinte al Coaliției Albastre Ivan Kostov a cerut demiterea a cinci miniștri și renunțarea la proiectul nuclear „Belene”.

„Timp de o săptămînă am numărat 19 scandaluri. Țara se află în derivă, fără o direcție clară,” a spus ex-premierul. „Lipsește spiritul de reformă în primul rînd în sfera sănătății publice, în învățământ și cultură. Categorii întregi precum medicii și cercetătorii științifici, au căzut victimă agresiunii guvernanților,” a constatat cel mai popular lider al dreptei bulgare.

Kostov a calificat ultimul memorandum cu „Rosatom” despre proiectul nuclear „Belene” drept „act de trădare națională” și a cerut procuraturii să intervină.

El a vorbit despre „calinizarea” guvernului. Calina Stoeva este o domnișoară în vârstă de 28 de ani, fiica unui coleg din facultatea de pompieri și prieten al premierului, numită în postul-cheie de președintă a programului „Sapard” – cel mai mare distribuitor de bani din Bulgaria. Între timp din Germania a venit informația că diploma sa universitară este un fals și că ea nu s-a prezentat la nici-un examen. Demiterea Calinei însă a avut la baza tăinuirea faptului că a fost gravidă – evident într-o zadarnică încercare de a fi evitat scandalul.

Acolo însă au fost implicați înalți funcționari din Serviciul european antifraudă OLAF, care după cum scriu mediile sofiote, nu știu din ce motive ar fi cerut numirea Calinei în înaltul post. Astăzi unul din cele mai populare site-uri de știri, „Blitz”, a scris că tatăl copilului Calinei este chiar unul din acești funcționari pentru care ea a lucrat ca traducătoare.

Borisov a declarat că nu-i pasă și nu se interesează de „prostiile pe care le spun zilnic” liderii Coaliției Albastre. El a generat critici în mediile de orientare socialistă declarând că gafa cu domnișoara Calina este o nimica toată în comparație cu atentatul din biserica sofiotă „Sf. Nedelea”, pus la cale, cu 85 de ani în urmă, de către Partidul comunist la îndemnul Cominternului. 


http://www.europalibera.org/content/article/2241838.html


>> Georgieva: Bulgarian Ex Official's Forged Diploma No Big Deal


4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Te doare capul cand vezi ce-i si in Bulgaria!
"Serviciul european antifraudă OLAF"- Astia poarta germenii serviciului de spionaj al UE?

Se pare ca in Bulgaria se ocupa si de altceva nu numai de spionaj

Riddick spunea...

Ce să fie, doar a zis eurocomisarul bulgar Georgieva că falsificarea diplomei - "no big deal"...


http://hotnews.bg/uploads/tinymce/elena/elena1/kalina_ilieva1.jpg

(Ilieva hăhăind)

OLAF este un cover-up al acelui serviciu, mai sunt şi altele.

Crystal Clear spunea...

Kalina-hahaind.Cam urata .
De gustibus....

Riddick spunea...

:)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: