22 decembrie 2010

Dan Tapalagă - preemptive strike



Scribul Tapalagă - băiatul de mingi al "sectei", oficial prestator la HotNews - scrie o chestie care să mai deruteze niţel bizonul, şi să-i mute niţel atenţia de la cârdăşia franco-germană în chestiunea Schengen la loopta anticoorupţie, aria favorită a lui MM&Co, interpretată la vuvuzea.

Deghizat într-un fel de critică a Franţei, care s-ar fi ofticat că îi scapă printre degete afaceri aparent convenite deja, articolul de la HotNews al lui Tapalagă  scoate complet din cauză Germania, şi, după preambulul tehnico-economico-geopolitic, dă dreptate în final tezelor din scrisoarea franco-germană:

In ce priveste coruptia si justitia, pozitia Germaniei este justificata si de inteles. Dupa 2007, nemtii - nu si francezii - au incercat in mod constant sa lege aderarea la Schengen de rezolvarea problemelor din justitie, cu argumentul ca o tara corupta si cu justitie nefunctionala nu poate juca rolul de paznic al Europei la granita din Est. Este o realitate. Nu este interesul Romaniei sa se grabeasca, desi ar indeplini, strict tehnic, conditiile de aderare la Schengen. Vezi aici ce legatura exista intre amanarea aderarii la Schengen si coruptia din Romania

Din nefericirei, politicienii romani, in frunte cu Traian Basescu, transmit mesaje confuze: pe de-o parte se plang ca Romania e discrimitata in raport cu alte tari care au aderat deja la Schengen, de pe de alta parte admit ca avem probleme sistemice majore. Altfel spus, cu totii si-ar dori ca occidentul sa repete eroarea din 2007, adica sa inchida ochii, cu speranta ca problemele se vor rezolva in timp. E o iluzie. S-a vazut dupa 2007 ca Romania se relaxeaza sau chiar sfideaza Bruxelles-ul cand se vede cu sacii in caruta.

Romania nu e pregatita sa adere la Schengen si e spre binele nostru, al tuturor, ca se mentine in acest fel o presiune reformista din exterior.

Inchizand ochii, inghitind minciunile noastre, occidentul nu ne ajuta. Dimpotriva, ne incurajeaza sa mimam mai departe reforme, sa ne hranim cu iluzii otravitoare si sa pretindem ca am devenit ceea ce in realitate nu suntem: o democratie functionala cu institutii cheie solide. Prin urmare, sa ne bucuram ca exista tari carora inca le pasa.

Ce le mai pasă lor de noi...

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Am vazut si mi s-a facut sila din nou de secta.
De altfel,secta si-a schimbat imediat comportamentul fata de ieri ( ca sa nu se zica despre ei ca sunt antiromani )

"Pestele de la cap se-mpute",adica coruptia mare, internationala duce la mica coruptie, de zi cu zi .

Intai sa clarificam ce-a fost cu asa zisa revolutie din 89 , cu cine a condus Romania si cine a pus bazele si a controlat formarea si dezvoltarea sistemului de justitie din Romania.Cine a facut sa fie votata Constitutia s.a.m.d.
Atunci vom intelege ce de Catalin Voicu era cat pe-aci sa ajunga ministru de interne si de ce Politia a fost mana in mana cu infractorii.

Pe sorosisti si europeisti ii deranjeaza ca Basescu a priceput unde este buba si vrea sa faca curatenie ADEVARATA si sa puna bazele unui stat de drept.
Nu este usor sa repari ceea ce au distrus altii timp de atatia ani .

S-au folosit toate metodele de aici:
http://riddickro.blogspot.com/2010/12/perestroika-deception.html

-False ,controlled oppositon
-Democratism ( illusion of democracy)

Ai vazut cum Soros l-a amenintat cu moastrea pe G Beck pentru dezvaluirile sale :

http://riddickro.blogspot.com/2010/12/glenn-beck-amenintat-cu-moartea-de.html

Cam asta este lumea in care traim .
Cine incearca sa arate adevarul este eliminat fizic.
Sa nu uitam de Kacynski

Riddick spunea...

Nu-şi dau seama ei ce muşuroi au stârnit... ;-)

Crystal Clear spunea...

Da, exact !!!!! :))))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: