17 noiembrie 2010

Minimalizarea alternativei politice ca "populism"



Nu ai ce să pretinzi din partea unor inşi angrenaţi în propaganda mainstream a "corectitudinii politice", deşi ar fi fost de aşteptat din partea lor o oarecare precauţie în manipularea interpretarea unor termeni şi a unor concepte.

Foreign Policy Romania
(editat de trustul Adevărul al lui Dinu Patriciu) publică articolul "FOTO Stenogramele FP România: Populismul, de la asasinate la utilitate".

Se face un rezumat al dezbaterii „Nicolae Iorga - 70 de ani de la asasinat. Semnificaţii pentru prezent”, cu accentul pe... populismul "în ascensiune în Europa Centrală şi Occidentală". Odată
Bau-baul definit, se face un fel de ciorbă unde intră, de-a valma, extremiştii maghiari de la Jobbik, separatiştii flamanzi de la Vlaams Blok, antiimigraţioniştii de dreapta suedezi Sverigedemokraterna, partidul de dreapta al (răposatului) Jorg Haider, ba nu scapă nici fraţii Kaczynski:
Ţăranu distinge de asemenea între populismul din America Latină al lui Hugo Chavez sau Evo Morales şi cel din Europa Occidentală. "În plus avem un tip de populism în Europa Centrală şi de Est reprezentat de fraţii Kaczynski. Şi un alt tip de populism al Gazpromului şi al reprezentanţilor puterii de la Moscova, mai degrabă de factură post-imperială", explică sociologul.
Şi, în sfârşit, Becali:  
Revenind la profilul liderilor politici din prezent, Cioroianu observă că "cei care-l votează pe Gigi Becali au vârste mai reduse decât cei care au votat pentru Iliescu, Băsescu. Ei nu au mai multă sau mai puţină cultură politică". Şi de aici întrebarea aproape retorică: "De ce nu apreciem noi un lider politic liniştit şi banal, de ce susţinem tipul de lider care şutează şi dă cu capul tot el, execută lovituri de pedeapsă şi tot el arbitrează?". Mai ales că de-a lungul timpului s-a văzut că ţările cu lideri plicticoşi, nu atât de vizibili şi notorii s-au dezvoltat mai bine.
Sigur. Lideri "plicticoşi", care închid ochii, conform cutumei, n'aşa ?!  Cum încep să observe ce se întâmplă şi să ia atitudine - gata, sunt "extremişti".

Stânga pare a avea o evaluare ciudată a extremismului, colaborând cu partide real extremiste. 

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Foarte buna postarea !Felicitari
Ai dreptate.

In perioada mea de acumulare autoeducativa a doctrinei de dreapta era privita cu bunavointa si condescendenta de cei le la ISP.
De cand am inceput sa inteleg ca de fapt se foloseste o doctrina pentru a implementa socialismul de piata GERMAN in Romania sunt privita foarte sever si cu repros,ori ce cate ori mai dau pe acolo
Si bineinteles ca "aduc insulte si sunt extremista"...
Asta pentru ca incerc sa critic faptul ca sunt unii care pun Romania pe tava Germaniei intr-un mod mai mult decat evident si degradant pentru noi ca tara.
Nu au nici un fel de mandrie oamenii aia.Nu-si apreciaza si nu-si iubesc poporul. Singurul lor criteriul de gandire sunt BANII

Riddick spunea...

Mulţumesc!

Văd că Pătrăşconiu (director de comunicare al ISP)îl pune în fruntea listei "10+1" - Repere intelectuale ale dreptei româneşti pe... Andrei Pleşu.

Care spune singur că a plecat de la Cotroceni fiindcă simţea că nu se integrează acolo.

Crystal Clear spunea...

Ce-i mai miroase Basescu pe toti ! :)

Inteleg ca apare azi la TVR pe la 20,30 parca

Riddick spunea...

Ne uităm.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: