11 noiembrie 2010

Comunicat de presă - Andrei Sava, deputat PDL



Comunicat de presă (11 noiembrie 2010)

Andrei Sava: Cristian Preda să nu mai dea lecţii PDL, datorită partidului a ajuns europarlamentar


'În ultima săptămână domnul Cristian Preda a făcut două declaraţii grave care din punctul meu de vedere trebuie examinate cu atenţie de conducerea partidului. În momentul în care domnul Preda afirmă că îi este ruşine pentru calitatea sa de membru al PDL ca urmare a rezultatelor din filiala Craiova şi că PDL ar trebui să îşi ceară scuze pentru controversa de la votul pe Legea pensiilor, Partidul Democrat Liberal trebuie să aibă o reacţie rapidă şi intransigentă. Vorbim practic de călcarea în picioare a prevederilor statutare din partea unui membru cu o funcţie importantă în partid, funcţie obţinută mai puţin prin propriile merite, şi mai curând prin munca structurilor partidului pe care acum acesta le critică nonşalant', consideră deputatul Andrei Sava.

Deputatul PDL este de părere că 'Europarlamentarul Cristian Preda şi-a făcut un obicei din a poza în intelectualul neînţeles al partidului, mereu dezamăgit de tot şi toate în turnul său de fildeş de la Bruxelles. Cred că domnul Preda, departe fiind, la Bruxelles, are o imagine deformată asupra realităţilor politice din ţară şi este total detaşat de bătăliile politice pe care PDL este nevoit să le ducă în ţară prin asumarea actului de guvernare. Domnul Cristian Preda nu înţelege că este total lipsit de eleganţă să cerşeşti permanent atenţie din partea presei atăcându-ţi pe la spate colegii prin munca cărora ai ajuns europarlamentar.'

Andrei Sava îi recomandă domnului Preda să contribuie cu idei pentru rezolvarea eventualelor probleme care ar exista în funcţionarea PDL. 'Domnul Cristian Preda ar trebui să înţeleagă în ceasul al doisprezecelea că principiul de organizare şi funcţionare al PDL este munca în echipă pentru atingerea scopurilor partidului, iar criticile pot fi constructive dacă sunt făcute în interiorul partidului. Este incorect din partea lui să ne dea tot timpul lecţii de pe margine având în vedere că a ajuns în actuala funcţie pe lista PDL, prin munca unui întreg partid.'

Andrei Sava,

Deputat al Partidului Democrat Liberal



http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/37664.html

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cristian Preda sau isi da demisia din PDL sau trebuie exclus.
Alta varianta nu exista.
Este un politician fara experianta practica ( n-are o vechime de nici doi ani) si ii trebuie timp sa inteleaga ca teoria din scoala trebuie verificata ,adaptata si aplicata practica .

Daca nu are bunul simt sa inteleaga acest lucru ,sa munceasca in mod concret in teritoriu pentru intarirea PDL nu face decat sa destabilizeze partidul ,programul de guvernare si implicit interesul national.

Putem spune ca astfel slujeste intereselor straine contrare suveranitatii Romaniei.
Iar ceea ce spun nu sunt vorbe mari ....

Riddick spunea...

Eu l-am luat la ochi încă de la Sommet-ul Francofoniei din toamna 2006, fiind organizatorul din partea României.

Ne-am pricopsit cu intrarea în această organizaţie de pe urma căreia NU AVEM ABSOLUT NICIUN AVANTAJ (cu excepţia bursierilor şi a unor carierişti fomişti), numai noi şi bulgarii (ăştia, mari francofoni ;-) ). Ilici a băgat România în Francofonie în 1992, ca să nu ne "lipim" de anglo-saxoni, chiar de nemţi, la o adică. De fapt, chiar guvernele de stânga din anii '90 ale celorlalte ţări ex-socialiste au refuzat aderarea.

Preda este un caz patologic, prevăd că va face spume după congres.

Crystal Clear spunea...

Francofonia e ceva depasit si deja ridicol.Ne pune in aceasi oala cu toate tarile africane ,foste colonii.Pentru ce? Imi aduc aminte numai de progranul de la RFI: "en francaise facile"....

Ai dreptate,Preda e patologic-are ceva la bibilica.Ii place gloria, aparitile la TV . Un fel de paranoia.
Trebuie indepartat cat mai repede.
Cu cat trece timpul cu atat va face mai mult rau


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: