27 noiembrie 2010

Cine crede că PDL a cedat lupta pentru a deveni prima forţă politică a României se înşeală





Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că aceia care cred că "PDL a cedat lupta pentru a deveni prima forţă politică a României se înşeală"

8 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Inteleg ca Boc ,Blaga si Udrea merg prin nordul tarii in zilele urmatoare, ceea ce nu e rau deloc.

Apropos de "aripi".Aflam acum din linkul de la Duda Zilei ca PDL are deja o doctrina populara(despre care am auzit abia acum vreun an)
Pana atunci stiam ca are doctrina de DREAPTA .
Pentru Valeriu Stoica dreapta=doctrina populara :
Valeriu Stoica: Eu cred că aşezarea doctrinară s-a făcut deja. Au fost două momente hotărâtoare: atunci când acest partid a devenit membru al PPE şi în acest fel, practic, PDL şi-a asumat şi doctrina populară. Al doilea moment a fost cel al adoptării programului partidului, în 2007, în urma fuziunii dintre PLD şi PD. La acel congres, au fost înscrise valorile şi principiile care se regăsesc în doctrina populară. Ea nu este o chestiune inventată, nu, este altceva, este o matcă în care se adună principalele principiile creştin - democraţiei, ale liberalismului clasic şi ale conservatorismului. Aşadar, cred că, din punct de vedere doctrinar, PDL este cel mai aşezat partid din România"
Si, ca sa ne dovedeasca ca ipocrizia si minciuna sunt un mod de viata ,Valeriu Stoica raspunde astfel:

"AGERPRES: Deci, credeţi că ar fi momentul să se adopte denumirea de Partid Popular?
Valeriu Stoica: Deocamdată nu cred că este momentul, deoarece, în momentul actual, în România, încă nu există o foarte bună cunoaştere a doctrinei populare. Nu se ştie că însumează şi liberalismul clasic. Denumirea actuală este foarte importantă, deoarece ea subliniază că PDL are această componentă liberală puternică "

AGERPRES

Riddick spunea...

Stoica este un idiot care a băgat în PNL pseudopartidul APR (Alianţa Pentru România, condus de Meleşcanu, în 1999). Faptul cu pricina, precum si tâmpenia comisă de Stolojan (aducerea înapoi în PNL a grupării comunistoide PNL-Câmpeanu, în 2002 sau 2003) au contribuit decisiv la puciul din decembrie 2004/ianuarie 2005, când echipa Patriciu a preluat integral controlul asupra PNL.

Doctrină populară ?! My ass...

De ce nu folosesc termenul conservatorism ? Nu-i lasă sturmbannfuhrerii de la KAS ?

Crystal Clear spunea...

Stoica alimenteaza confuzia doctrinara pentru a compromite dreapta conservatoare si adevaratul capitalism .

Amesteca conceptul de "DREAPTA" cu asa zisele "elite" care sunt de fapt exponente ale colaborationismului europeist ce are ca scop formarea UESSR. Ce alta concluzie poti trage cand A.Pleasu ,platit de Dinu Patriciu-un magnat nascut din furt de la stat , se autointituleaza de "dreapta" ?

Asistam la o impostura doctrinara si o noua diversiune pentru distrugerea PDL singurul partid care efectiv a luat masuri de dreapta .

Nimeni nu arata cum se lucreaza zi si noapte la drumuri, autostrazi si sosele. Sper ca romanii sa vada singuri aceste lucruri.

Riddick spunea...

Resturi din Alianţa Civică (creaţie diversionistă tip Soros facută spre a îndepărta oamenii de partide, mai ales de cele de dreapta) vor acum să dea linia singurului partid de dreapta din România (şi care are si el destule lipsuri, dar recuperează).

Vaclav Klaus menţionează tactica "politicilor apolitice":

"Principiul esenţial al prezentei metaideologii europene este post-democraţia, cu instituţii supranaţionale în locul vechilor instituţii democratice ale unui stat-naţiune bine definit şi suveran, promovarea tuturor "isme"- lor posibile, cum ar fi : multiculturalismul, feminismul, ecologismul, homosexualismul, ONG-ismul, politicile apolitice şi neîncrederea în ordinea spontană a lucrurilor. Europeiştii cred într-o societate umană structurată pe verticală şi ierarhizată".

Crystal Clear spunea...

In post democratie liderii nu mai sunt "alesi" si "numiti"

Riddick spunea...

Parcă spunea Marx ceva despre "libertatea ca necesitate înţeleasă" (adică, să înţeleagă bizonu' "care-i linia").

NTN spunea...

"De ce nu folosesc termenul conservatorism ?" A fost preluat de catre "conservatorii" voiculescieni :)))

Riddick spunea...

Da, bună observaţia... dar s-ar putea să fuzioneze cu PNL. Oricum, au anticipat bine, din punctul lor de vedere, au "închis o cale"...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: