29 septembrie 2010

Spectrul politic de centru-dreapta cuprinde trei partide: PNL, PC si PNTCD. No shit !




Papion, aici, cu perlele:

De 20 de ani se încearcă coagularea dreptei. Care sunt, din punctul dvs. de vedere, motivele eşecului Alianţei D.A.?
Coagularea dreptei este un proiect şi Alianţa D.A. a fost cu totul altceva. A fost făcută între două partide, unul de factură liberală şi de dreapta, PNL, şi unul de stânga. PD era pe stânga-stânga, nu de stânga modernă. Partidul era membru al Partidului Socialist European şi al Internaţionalei Socialiste. A fost membru inclusiv în anul 2005, când am avut o discuţie serioasă cu preşedintele Traian Băsescu, căruia i-am propus să reluăm o idee mai veche pe care am avut-o în discuţie încă din toamna lui 2003, când încă Alianţa D.A. nu se constituise, şi să ne gândim la un proiect de fuziune între cele două partide.
 Wow ! Papion - ctitor !
Foarte multă lume este tentată să spună acum că PD este de dreapta sau de centru-dreapta. Aşa peste noapte? Cum s-a făcut PD de dreapta? Păi vă spun eu cum. Numai prin afirmaţii şi prin apartenenţă la o structură politică care avea nevoie de un reprezentant semnificativ în România, pentru că reprezentantul de până atunci, PNŢCD, nu mai este partid parlamentar şi nu contează. În rest, oamenii nu s-au schimbat, ideile nu s-au schimbat şi eu refuz să accept – şi nu numai eu, ci şi multă altă lume – că PD este un partid de dreapta. Prin urmare, aşa-zisul proiect de reunificare a dreptei, pentru că de aici am pornit, este un nonsens, atâta vreme cât vorbim despre o apropiere în sensul unei fuziuni între PNL şi PD.
Voi şi dreapta...
PSD este un competitor al nostru şi un adversar politic de care ne despart foarte multe lucruri din punct de vedere ideologic. Dar cred că în momentul de faţă cea mai mare ameninţare pentru România este tendinţa de alunecare către autoritarism şi dictatură a preşedintelui Băsescu, a PDL. Şi astfel de ameninţări cred că ne obligă, într-o măsură limitată, la o colaborare cu forţele care înţeleg jocul democratic în adevărata lui dimensiune. Eu cred că putem avea cu PSD o relaţie de colaborare atunci când există ameninţări legate de toate aceste chestiuni care ţin de libertăţile individuale, de funcţionarea instituţiilor democratice, de necesitatea unor instituţii puternice în România, de a nu lăsa puterea să se concentreze în mâna unui singur om. Şi în acest sens vă pot spune că în mod concret mă aştept la o colaborare cu PSD în viitor pe tema revizuirii Constituţiei, care să prevadă şi să pună nişte limite precise, nu neapărat în sensul reducerii atribuţiilor, dar în sensul definirii mai clare a atribuţiilor diferitelor instituţii din România. Pentru a nu mai înregistra derapajele grave pe care le-a avut preşedintele actual în decursul primului şi celui de-al doilea mandat.
Vise, taică ! Vise.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

La Conferinta CADI+KAS ,dl Stoica l-a numit pe Sever Voinescu : un "adevarat conservator "

Isi bat toti joc de cuvinte ca sa discrediteze dreapta.
Tipic comunist

Riddick spunea...

The Con-Dem Party

http://www.ukip.tv/?p=1341

Don’t get con-demed – In 2014

Crystal Clear spunea...

Este un tipar comunist, dupa cum stim si ne-ai arat de multe ori

N-am stiut ca UKIP a inceput deja campania pentru alegerile din 2014.
Sa speram ca 2014 nu-i prea tarziu..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: